Szegeden vendégszerepel a Kozármisleny

Az NB III Közép csoportban szereplő együttesünk a SZEOL SC otthonában lép pályára, szombaton délután 16.30-kor. A találkozó játékvezetője Czékus Sándor, segítői Zsákai Milán és Varga Balázs lesznek.

A tavalyi évben még Tisza Volán SC néven szereplő együttes Megye I-es bajnokságot nyert, majd az idei évtől az NB III küzdelmeiben vesznek részt, nevük pedig Szegedi Egységes Oktatási Labdarúgó  SC-re (SZEOL SC) módosult.

A házigazda együttes nem kezdte jól a bajnokságot, hiszen az eddigi 3 forduló mindegyikét elveszítette. Tegyük hozzá azonnal, hogy sorsolásuk nem nevezhető könnyűnek, mert két bajnokesélyes csapattal is találkoztak (ESMTK idegenben, Vác otthon), illetve a hétvégén idegen környezetben a Szentlőrinc otthonában maradtak alul.

A szegedi csapat évek óta együtt van, így összeszokottak, egységesek, ráadásul próbálják a focit játszani.

Bizonyára fűti őket a bizonyítási vágy – és főképp hazai közönség előtt  – szeretnék megmutatni, hogy az eddigi eredményeiknél lényegesen jobb csapatot alkotnak.

A 2 hete megrendezett Vác elleni hazai mérkőzésükön 1-0-ra veszítetek ugyan, de az első félidőben megnyerhették volna a találkozót, nekik voltak helyzeteik, de a második félidőben szerzett góllal a Vác tudott győzni.

A SZEOL csapatában egy masszív tengellyel találkozhatunk.

A védelem erőssége az elmúlt héten igazolt 26 éves Dlusztus András, aki az NB I-es Pápából szerződött Szegedre. A korábbi években 66 alkalommal lépett pályára a legmagasabb osztályban, de 2013 nyarán megsérült és a teljes tavalyi szezonja ráment erre, tétmeccsen nem lépett pályára egészen a Szentlőrinc elleni hétvégi mérkőzésig. A remek felépítésű és rendkívül jól fejelő labdarúgó a védelem oszlopa.

A középpályán a csapat motorja Puskás Csaba, aki egy igazi irányító típusú játékos. 33 éves, rutinos labdarúgóról van szó, aki 125 alkalommal lépett pályára az NB II-ben. Megfordult a Makó és a Szeged NB II-es csapataiban is. Jelenleg is aktív futsalos, az NB I-ben szereplő Újszegedi Torna Club labdarúgója.

A csatárposzton a 24 éves Faragó Bence semlegesítése lesz védőink feladata, aki 70 NB II-es mérkőzésen lépett pályára a Makó és a Tatabánya színeiben, a tavalyi évben pedig  37 góllal megye I-es bajnokság gólkirálya volt.

A Kozármisleny gárdája az első két győztes bajnoki mérkőzés után a jó erőkből álló Dunaharasztit fogadta és 0-0-ás végeredménnyel ért véget a találkozó.

Egy szervezett, focizni próbáló ellenféllel találkoztunk akik a tavalyi évben is a csoport egyik meghatározó csapata voltak.

Sajnos túl sok sérült játékosunk volt, így tartalékos összetételben léptünk pályára.

A sérültek mellett több játékos is tudása alatt teljesített, így nem lehettünk elégedettek a mutatott játékkal sem, mindezek ellenére akár még a 90. percben is megnyerhettük volna a találkozót.

Mindenképpen tanulság, hogy a jövőben nem szabad megilletődötten futballozni és fel kell vállalni azt a játékot, amire a csapat képes, akkor bárkit le tudunk győzni.

Szegeden sem vár ránk könnyű találkozó, hiszen a hazaiak minden bizonnyal szeretnék elkezdeni a pontok gyűjtögetését.

Nagyon fontos hogy labdarúgóink elszántan és a győzelembe vetett hittel lépjenek pályára és akkor annak meg is lesz az eredménye!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!