Szeged elleni MK meccs Gyulán

Szombaton 17.00-kor a tavalyi évben még NB II-es Szeged ellenfeleként, Gyulán lépnek pályára Szabó Zsolt tanítványai.

A “területi alapon” történő sorsolásból valószínűleg rosszabbul nem jöhettünk volna ki, hiszen a Kozármislenytől 200 km-re lévő Szeged sem számít közelinek, de ellenfelünk pályafelújítás miatt Gyulán játssza hazai meccseit , ami már 300 km-es távolságot jelent. A szegediek felújított modern Felső Tisza-parti Stadionja 2015-re készül csak el.

A Magyar Kupa mérkőzést felvezetőnek is tekinthetjük, hiszen a 2013/2014-es év első tétmeccséről van szó.

A csapat tisztességgel elvégezte a felkészülést, a játékosok pedig nagyon várják a tétmeccsek semmihez sem hasonlítható hangulatát.

Eddigi legjobb Magyar Kupa szereplésünk a 2011/2012-es bajnoksághoz köthető, amikor a legjobb 16 közé jutottunk és a nyolcaddöntőben a Baja ellenében maradtunk alul.

A 114 éves múltra, közte 1300 NB I-es mérkőzésre visszatekintő Szeged tavaly 7. helyen végzett a Keleti csoportban sokáig a biztos bent maradást jelentő 5. helyen álltak.

A Kisvárda elleni osztályozó visszavágóján furcsa körülmények között (25 perc alatt kettős emberhátrányba kerültek hazai pályán) maradt alul Magyarország 3. legnagyobb városának együttese, ami a másodosztálytól való szomorú búcsút jelentette számukra.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!