Szabó Zsolt: “A bajnoki rajtot mindenki nagyon várja!”

Kozármisleny vezetőedzőjével Szabó Zsolttal beszélgettünk.

Zsolt, hogy értékeled a felkészülést? Sikerült maradéktalanul elvégezni az általatok eltervezett munkát?

Egy héttel előbb kezdtük a felkészülésünket, mint a többi csapat, aminek az volt az oka, hogy a játékoskeretünkből sok labdarúgó távozott. Azért kezdtünk előbb, hogy legyen időnk a próbajátékosok tesztelésére, kiválasztására. A tervezett munkát maradéktalanul elvégeztük. Hiányérzetem annyi a felkészüléssel kapcsolatban, hogy különböző állapotban lévő játékosok érkeztek hozzánk. Volt olyan, aki sérülés miatt alig játszott tavaly, volt aki keveset játszott, vagy a felkészülés közepén csatlakoztak, de előtte nem edzettek, vagy csak egyénileg futottak. Ezeknek a játékosoknak kondícionálisan van még lemaradásuk, amit folyamatosan pótolunk. A kezdőcsapatunk, aki a ZTE ellen pályára fog lépni, mind mentálisan, mind kondícionálisan rendben lesz.

Mennyire vagy elégedett a játékoskeretben történt változásokkal? Ismét jó pár labdarúgónk feljebb lépett, ami egyben siker is, másrészt megoldandó feladat. Az érkezők megfelelően tudják majd pótolni a távozókat?

10 játékos távozott és a mai nappal bezáróan 11 érkezett a helyükre. Hogy minőségben ez pontosan mit fog jelenteni az majd a bajnokság során derül ki. Azokat a játékosokat választottuk ki, akikkel a kozármislenyi öltözőben tapasztalható szellemiséget tovább tovább tudják vinni. Játékban a labdabirtoklásra épülő támadófutballt szeretnénk megvalósítani. A felkészülési meccsek alapján bizakodó vagyok!

Jó pár felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, köztük 4 NB I-es csapattal is megmérkőztünk. Mennyire voltál elégedett a látottakkal? Lehet-e, érdemes-e bármilyen következtetést levonni az edzőmérkőzéseken tapasztaltakból?

Az edzőmérkőzések több szempontból is érdekesek a szakmai stáb számára. Először is az új játékosok tesztelésére szolgált. Nagyszerű dolog, hogy 4 NB I-es csapattal is tudtunk játszani. Az, hogy szoros meccseket játszottunk mindegyikkel az biztató és önbizalomra ad okot. De a legfontosabb az volt, hogy a játékrendszereket begyakoroljuk. Az edzőmeccsek eredményéből következtetést levonni nem szabad. Voltak jobb és rosszabb meccseink is. Az első 5 forduló el fogja dönteni, hogy mire leszünk képesek a bajnokságban.

Milyen szezonnal lennél elégedett? Mit vársz a csapattól eredményben illetve mutatott játékban?

Hétfőn beszélgettünk a srácokkal a célokról. Én azt mondtam, hogy minél több mérkőzést nyerjünk meg és a tabellát nézzük meg december 8-án. Igazából tavaszra lehet helyezés szerinti célokat megfogalmazni, hogy az most 1-5. vagy 1-8., az addig kiderül. Egy biztos, azt a folyamatot kell továbbvinnünk, ami 1,5 éve tart, hiszen azóta nem kaptunk ki hazai pályán. Maga a bajnokság pedig kiszámíthatatlan lesz. Játékban várok hétről hétre előrelépést. Azt, hogy jelenleg hol tartunk azt a Zalaegerszeg elleni meccs fogja megmutatni. Láttunk sok pozitívumot és negatívumot is. Bajnoki mérkőzésen fog kiderülni az is, hogy az új játékosok milyen versenyző típusúak. Megismertük őket az öltözőben, kiváló mentalitású, jó képességű labdarúgókról van szó, de versenyhelyzetben derül ki mire lesznek képesek.

Elhangzott már, hogy a Keleti csoport csapatai miatt egy kiszámíthatatlan bajnokság, félig meddig ismeretlen mezőny vár együttesünkre. Mire lehet számítanunk, hányadik helyre érhet oda a Kozármisleny?

Helyezésben nem gondolkodunk, de én nagyon szeretnék az 1-6. között végezni. Az elmúlt 2 évben ezüstérmesek voltunk, de az egycsoportos NB II-ben az anyagi lehetőségeink okán irreális volna dobogóra várni a csapatot. A Keleti csoport csapatai ismeretlenek számunkra, egyedül a Ceglédet tudtuk feltérképezni. A Nyugati csoportot ismerjük, de megerősödött a Gyirmót, a Zalaegerszeg, idejött egy feljutni igyekvő Siófok. Sok csapat erősebb lett, úgy gondolom köztük mi is. Annyi pechünk van a sorsolást illetően, hogy hazai pályán játszunk a nyugati csapatokkal, akiket ismerünk és idegenben a keletiekkel. Ez pont ellentétesen lett volna szerencsésebb, de ez ellen nem tudunk mit tenni.

Milyen a hangulat a csapat háza táján így egy héttel a bajnoki nyitány előtt? Mennyire várják labdarúgóink a bajnokság kezdetét?

A bajnoki rajtot mindenki nagyon várja. Egy 7 hetes felkészülés után, az edzőmeccsek is monotonná váltak. A múlt heti kupatörténetet hétfőn az öltözőben lezártuk. Szerettünk volna továbbjutni, de sajnos nem úgy sikerült. De ezért nem feszítünk senkit keresztre. Megyünk tovább, jönnek a Bajnokság és a Ligakupa küzdelmei. A futball azért szép, mert egyik héten nyersz, máskor veszítesz, minden héten lehet javítani, ha pedig nyertél, örömmel készülsz a következő feladatra. Azt gondolom, hogy a hangulat kiváló, továbbra is a megszokott öltözői hangulat tapasztalható.

Ebben a kiegyenlített mezőnyben talán mondani sem kell, hogy mennyire fontos a bajnoki nyitány, ahol az egyik legerősebb csapatot a ZTE-t fogadjuk, akivel az előző szezon utolsó mérkőzését is játszottuk, akkor 1-1 lett a végeredmény. Mennyivel lesz másabb ez a mostani összecsapás?

Ez a mérkőzés mindenképpen más lesz. A ZTE több poszton megerősödött, egyértelmű célja a feljutás. Mi hazai pályán leszünk olyan erősen, hogy minden csapat ellen győzelmi esélyekkel lépjünk pályára. A játékosok a sikerért mindent meg is fognak tenni. Ha ne adj Isten mi 100%-ot nyújtottunk, de egy jobb csapat legyőz bennünket, akkor gratulálni fogunk. Egy biztos, itt vért fog izzadni ellenünk minden csapat!

Köszönjük Zsolt! Sok sikert kívánunk a bajnokságra!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!