Sorsoltak a Magyar Kupában

Az MLSZ-ben elkészítették a 2012/2013-as év Magyar Kupa 1. fordulójának sorsolását.

Nem ismert, hogy pontosan milyen módon történt a sorsolás, de mindenképpen meglepő a végeredmény.

Amíg a tavalyi évben ugyanebben a körben a Somogy megyei bajnokságban szereplő Kiskorpádot kaptuk ellenfélként, addig idén az NB II-es Veszprémet.

A hivatalos játéknap augusztus 11. szombat  17.00 – a mérkőzést Kozármislenyben rendezzük.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy nem volt sem kiemelés, és a területi elv is jelentősen megváltozott.

Érdekesebb párosítások:

Kozármisleny (NB II) – Veszprém (NB II)

Tatabánya (NB II) – Gyirmót (NB II)

Gyakorlatilag összesorsolták a tavalyi év NB II Nyugati csoportjának élcsapatait, miközben az ugyancsak a mezőny elején végző Ajka egy alacsonyabb osztályú ellenfelet, a Győrszemerét (Megye I) kapta.

Nyíregyháza (NB II) – Eger (NB I)

Vác (NB II) – MTK (NB I)

SZTK (NB II) – BKV (NB II)

Szolnok (NB II) – Szeged (NB II)

Míg a Kozármisleny a Veszprémet, addig a másik 3 baranyai csapat közül a Gyód a Balatonfüredet (NB III), a PVSK pedig az NTE Nagykanizsát (NB III) kapta, a Szentlőrinc pedig a Zala megyei Csácsbozsokon (Megye II) léphet majd pályára.

Ki érti ezt??

Mintha idén “büntették” volna a magasabb osztályúakat, de ott sem mindenkit…

Szerencsés NB II-esek közé tartozik pl. a Baja, aki a Vésztői SE-t (Megye II) kapta, a Sopron, aki a Vas megyei Uraiújfalut (Megye I.).

 

 

7 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  A Kupa győzelemért mindenkit meg kell verni, mindegy kit mikor kapunk.
  Ki lesz a pályaválasztó?

 2. bilic szerint:

  Zoli te olyan “bölcs” vagy. Arra nem gondoltál, hogy a Kupa 1. forduló egy jó felkészülési lehetőség lehetett volna az 1 héttel később kezdődő bajnokságra egy jó NB III-as csapat ellen? Szerinted a Kozármisleny célja az, hogy megnyerje a Magyar Kupát? No komment

 3. Zoli szerint:

  Kedves bilic!

  Már megbocsáss, de úgy, hogy a francba lehet elindulni egy Kupa sorozatban, hogy nem a végső győzelem a cél????
  Ilyen erővel minek indul a Debrecen a BL selejtezőben, úgy sem nyeri meg…
  Vagy minek indul egyáltalán a Magyar válogatott az EB selejtezőn, úgy sem nyeri meg.
  Ja, hogy egy BL meg egy EB selejtező csak felkészülés a következő meccsre. Bocsánat…

 4. DRK szerint:

  Egy csoportbeli ellenfélnél jobban máson nem is lehetne lemérni, hogy hol tartunk. Semmi értelme megye egyesekkel ellen diadalt aratni (az se mindig jött össze a nyáron), mi az NBII-re neveztünk, arra kell késznek lennünk.

 5. DRK szerint:

  Egyébként a cikkhez hozzászólva, megjegyezném végre először igazi kupaküzdelem lesz, tekintve hogy idén nincsen kiemelés. Ez így fair mindenkinek. Egyébként ha feltűnt, idén egy körrel kevesebb van, mert a megyei bajnokságok csapatszámtól függően 2 vagy 3 csapatot adtak a főtáblára a korábban 7 vagy 8 csapat helyett.

 6. redloc szerint:

  DRK!
  Tavaly a megyékből országos táblára került csapatok (6) az NB III-asokkal együtt játszottak egy kört, az volt az MK 1. fordulója. Ez idén kimarad, mert idén már a megyékből érzekező csapatokhoz (3)egyből hozzásorsolták az NB II-eseket. Ha így van, akkor így van. Igen a Pécsváradnak sikerült legyőzni a Kozármislenyi próbajátékosokat, amihez ÚJBÓL gratulálunk! De ez már lerágott csont. Megverjük a Veszprémet majd mindenki mást különben úgysem elszünk kupagyőztesek! Az NB II-re készül a Misleny még ha van sok sok irigy is, és idén is jól fogunk szerepelni! Hajrá Misleny!

 7. DRK szerint:

  Kedves Redloc!
  Abban én magam is biztos vagyok, hogy a Misleny benn fog maradni, bár szerintem osztályzóra kényszerülünk. Mivel van 4 II-es csapat ők automatikus kiesők, tehát 12 csapat közül kell 4-et megelőzni osztályzóért, 7-et a sima bennmaradásért. A 4 simán meglesz (pl. Baja, BKV, Csákvár, Sopron szerintem gyengébb), az 1-5. szerintem nem lesz meg, a ZTE, Gyirmót, Tatabánya, Ajka, Puskás FC, Veszprém 6-os erősebbnek tűnik. 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!