Rangadó Kozármislenyben, a 2. helyezett Gyirmótot fogadjuk

Szombaton 14.30-kor rangadóra kerül sor az NB II Nyugati csoportjának 17. fordulójában, hiszen a 3. helyezett Kozármisleny, a 2. Gyirmót együttesét fogadja.

A vendégek 9 pontos téli hátrányuk ellenére sem mondtak le a feljutásról, amelyről leginkább a téli átigazolásaik “beszélnek”.

Együttesükbe a télen a következő játékosok érkeztek: Somodi Bence (Videoton FC II-PFA, kölcsönbe), Kardos Norbert (DVSC-DEAC), Berde István (Győri ETO FC II), Ferenczi István (Lombard Pápa Termál FC), Fitos László (Ferencváros), Nagy Gábor (Haladás Sopron Bank), Csizmadia Csaba (Ferencváros).

Utóbbi 4 játékos nagy erősítésnek tűnik, külön kiemelve Ferenczit és Csizmadiát, aki a magyar válogatott mezét is magukra ölthették egykoron.

Az érkezők mellett távozók is akadnak: Homonyik Gábriel, Pirka Tamás, Polyák Gábor, Lannert Bence, Tarczy Pál, Márton Dávid és a héten távozó Kozmér személyében.

A Gyirmót vezetői ki is jelentették, hogy továbbra is céljuk a feljutás, bár azt is tudják, hogy ez nemcsak rajtuk, hanem a listavezető MTK-n is múlik majd.
És azonnal tegyük hozzá, hogy az aktuális ellenfeleken, így a Kozármislenyen is sok fog múlni.

NB II-es csapatunk nem szeretne asszisztálni ahhoz, hogy a Gyirmót tovább csökkentse a hátrányát, sőt arra készül, hogy pontszámban beérje Soós Imre csapatát, ami hazai győzelem esetén realizálódhatna is.

Együttesünkben komoly bizonyítási vágy munkálkodik, hiszen 5 éves NB II-es tagságunk ideje alatt még nem sikerült győznünk a Gyirmót ellen. Tavaly tavasszal sokáig vezettünk, de végül 2-2-vel zárult a találkozó, aminek akkor Pécsett nagyon örültek, hiszen a PMFC feljutása szempontjából értékes pontokat raboltunk a gyirmótiaktól.

Márton Gábor tanítványai nagyon komolyan veszik a találkozót és talán nem is kell annál nagyobb motiváció, mint egy ilyen játékerőt képviselő csapat elleni rangadón pályára lépni. Az őszi kiemelt rangadókon az MTK vagy éppen a Tatabánya ellen nagyszerű játékot, óriási küzdeni akarást láthattunk Kolleréktől, így most is arra lehet számítani, hogy labdarúgóink hasonló mentalitással vetik bele magukat a küzdelembe.

A Gyirmót az 1. tavaszi fordulóban simán 3-0-ra győzte le a mumusának tekinthető Ajkát. A meggyőző siker és a téli felkészülési mérkőzések alatt látottak azt mutatják, hogy a Gyirmót nem csak papíron erősödött, hanem a pályán is.


Csapatunk a BKV Előre otthonában irreális talajú pályán mérkőzött, ahol akár nyerhettünk is volna, de végül meg kellett elégedni a döntetlennel.

Hazai pályán bárkire veszélyesek vagyunk, bárkivel felvesszük a versenyt, főleg úgy, hogy együttesünkbe is érkezett erősítés a télen, gondoljunk csak a gólfelelős Gyánóra.

Jelenlegi kezdőcsapatunkból négyen (Sólyom, Wittrédi, Gyánó, Fodor F.) meghatározó játékosai voltak a tavaly NB II-es bajnokságot nyert PMFC-nek. Az ő tapasztalatuk, játéktudásuk nagy segítség a Mislenyben pallérozodó fiataloknak, akik sikeréhesek és motiváltak.

A Gyirmót csapatában nemcsak Ferenczi jelenléte nehézség, hanem éktársa Laki B. semlegesítését is meg kell oldani védőinknek, hiszen Laki B. 9 góljával a góllövőlista élbolyában foglal helyet.

A középpályán ugyancsak találunk válogatott labdarúgót, Molnár Balázst, aki rutinjával sokat segíthet a vendégeknek.

Érdemes a teljes gyirmóti keretet végigböngészni, hiszen a kezdőcsapatba több komoly játékerőt képviselő futballista sem kap helyet, akik közül többen, más NB II-es együttesben kezdők lennének. Miközben olyanok hiányoztak, mint Czanik, Weitner, Nagy L. ami még inkább mutatja keretük erősségét.

A Gyirmót a múlt héten a következő összeállításban lépett pályára: Somodi B. – Bognár Zs., Csizmadia Cs., Kardos N., Nagy II. G. – Fitos L., Molnár B., Cseri T., Varga L. – Laki B., Ferenczi I.

A kispadon Horváth R., Deli, Tóth N., Makrai, Berde, Domanyik foglalt helyet.

A múlt heti kezdőcsapathoz képest 1 hiányzó biztosan lesz, Cseri 5 sárga lap miatt nem léphet pályára.

Szurkoljunk csapatunknak, hogy végre megtörjön a „gyirmóti átok” és sikerüljön, ami korábban még nem sikerült, győztesen elhagyni a játékteret a Gyirmót együttese ellen!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!