Pozitív előjelekkel utazunk Sopronba

A hűség városában vizitálnak labdarúgóink a Merkentil Bank Liga NB II 26. fordulójában.

„Emlékszem Sopronban…” – énekli a Wellhello & Halottpénz a VOLT fesztivál himnuszában.

Nekünk is adódnak szép emlékeink Sopronban, amire érdemes is visszaemlékeznünk, ezek közül az élre kívánkozik a 2012. április 27-én megrendezett összecsapás, amikor 3-0-ra győztünk a vasutas csapat otthonában.

Ezen az összecsapáson Wittrédi duplázott (egyik gólja élményszámba ment), mellette Fellai talált még be a hazai kapuba.

A szezon végén a Kozármisleny nagy tettet végrehajtva, ezüstérmes pozícióban végzett az NB II Nyugati csoportjában.

Ha idén már ezüstérmes nem is lesz a Kozármisleny, de egy jó tavaszi szerepléssel jócskán feljebb tudunk lépni a bajnoki táblázaton.

A Sopron jelenleg 31 pontjával a bajnoki táblázat 13. helyén áll, csak 3 ponttal előzi meg csapatunkat, ráadásul vasárnapi győzelmünk esetén meg is előznénk a vendéglátóinkat.

KFC-Sopron_2016_0828_5_525

A soproni alakulat nem kezdte jól a tavaszt, a nyitófordulóban a Budaörs vendégeként Tatabányán szenvedtek 1-0-s vereséget, pedig a Budaörs 70 percig emberhátrányban játszott.

Ezt követően fogadták a jelenlegi 2. helyezett Soroksárt, és úgy tűnt begyűjtik ellenük a 3 pontot, de a 89. percben egalizáltak a vendégek, ezzel kiénekelték a sajtot Supka Attila csapatának szájából.

A következő fordulóban az egyik meglepetés csapatnak számító Szolnok otthonában végeztek 0-0-ra, majd ezután fogadták a Puskás Akadémiát. Ezen a mérkőzésen is közel álltak a meglepetéshez, a 83. percben még 0-0-ra álltak a csapatok, de végül a feljutásért hajtó felcsútiak 2-0-ra tudtak nyerni.

A hétközi fordulóban Kisvárdán vizitáltak a soproniak, ahol 1-0-ra veszítettek, így az tavaszi 5 meccsükből 2 döntetlenre futotta csak erejükből eközben 3-szor veszítettek. Ha idevesszük a két utolsó őszi fordulót is, akkor a Sopron 7 forduló óta nyeretlen.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy könnyű dolgunk lesz majd Sopronban, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy ezekben a fordulókban szinte letudták valamennyi nehéz mérkőzésüket – hiszen a Puskással, Soroksárral, Balmazújvárossal és a Kisvárdával is megmérkőztek -, tehát sorsolásuk nem volt könnyűnek nevezhető.

Csapatunk a Kisvárdai vereséget követően a Nyíregyházát fogadta, amely csapatot remek győzelemmel múltunk felül és a 2016/2017-es versenykiírásban már 3. alakalommal (3 különböző edző irányította együttest) győztünk le őket.

Sok idő ezúttal nincs a pihenésre, hiszen vasárnap újabb bajnoki mérkőzés vár ránk, 16:00-kor a  Soproni Városi Stadionban lépnek pályára Szanyó Károly labdarúgói.

14_siofok_szanyokaresz_20170305_525

Vezetőedzőnk, Szanyó Károly így tekint a vasárnapi összecsapás elé:
Úgy gondolom, hogy egy játékosnak az legjobb, ha minél több mérkőzést játszik és úgy érzem, hogy csapatomnak feküdhet a vasárnap – csütörtök – vasárnapi menetrend. Nagyon bízom a fiúkban és nagyon pozitív előjelekkel utazunk Sopronba, de semmiképp sem elbizakodottan. A hétközi mérkőzésünkből lehet önbizalmat meríteni az elkövetkező fordulóra is. Az, hogy mennyire sikerül átmenteni a formánkat csütörtökről vasárnapra és ez majd mire lesz elég, az a 90 perc alatt el fog dőlni. Egyértelmű célunk, hogy idegenben is elkezdjük a pontok gyűjtögetését.

A két csapat az idei bajnokságban lejátszott augusztusi összecsapásán a PMFC Stadionban 2-1-re győzni tudtunk, első találatunkat és a vezetést a hétközi mérkőzésen is eredményes Racskó Roland szerezte, majd miután kiegyenlítettek a vendégek, a 66. percben Beke Péter távoli bombájával sikerült itthon tartanunk a 3 pontot. Valami hasonló forgatókönyvvel most is elégedettek lennénk.

KFC-Sopron_2016_0828_9_525

Tudjuk, hogy a Sopron jó csapat és ezt már ősszel a saját bőrünkön is megtapasztaltuk, így az előttünk álló találkozó sem ígérkezik könnyűnek, ahogy ebben a kiegyenlített NB II-es mezőnyben egyik sem az.

A soproniak az ősszel kulturált, jó futballt mutattak be ellenünk, akkor szinte tökéletes helyzetkihasználásunknak is köszönhető volt, hogy felülmúltuk őket.

A hétvégi összecsapáson fontos tényező lesz, hogy a hétközi fordulót követően melyik gárda tud jobban regenerálódni, a frissesség fontos tényező lehet a vasárnap – csütörtök – vasárnap ritmusban.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!