Portugál edzője lesz a Kozármislenynek

Eduardo Almeida személyében első alkalommal lesz külföldi vezetőedzője a Kozármisleny NB II-es csapatának.

A 35 éves portugál tréner Pro Licences edzői képesítéssel rendelkezik.

Edzőként végigjárta a ranglétrát, hiszen utánpótlás edzőként, másodedzőként és vezetőedzőként is tevékenykedett eddigi pályafutása során.

Hazájában dolgozott U17-es és U19-es csapatok mellett, mindezt a nagy múltú Benfica utánpótlás csapatainál.

Legutóbbi klubja a Malajziai I. osztályban szereplő PBSK Terangganu, ahol vezetőedzőként irányította ez együttest.

A fiatal tréner szeretett volna visszatérni Ázsiából Európába és hazájához közelebb munkát vállalni, főképp azért, mert 9 hónapos gyermeke mellett a Malajzia és Portugália közötti távolság áthidalása nehézséget okozott.

Feleki Attila klubtulajdonos elmondta honlapunknak, hogy a klub fél éves szerződést kötött Eduardo Almeidaval akinek a feladata, hogy bent tartsa a Kozármislenyt az NB II-ben.

„A Legmagasabb edzői képesítéssel rendelkező profi edző érkezik Kozármislenybe, egy nálunknál lényegesen magasabban jegyzett futball kultúrából. Sok vita van hazánkban a külföldi edzők szükségességéről, de az a csapat, ahol négy fiatal edző is kezdte a pályafutását és lett később első osztályú edző talán nem tartozik most magyarázattal, ezt tartottam a legjobb döntésnek. Eduardoval elbeszélgettünk a lehetőségekről és a célokról, eközben pedig megerősödött bennünk a korábban róla kapott pozitív kép. Nagyon motivált, és mi is eltökéltek vagyunk!”

A játékospiacon ugyancsak komoly erősítések várhatóak, hiszen céljaink eléréséhez a játékoskeretet is meg kell erősíteni, amire már vannak jelöltjeink.

Az új tréner január 5-én érkezik Kozármislenybe, a téli felkészülés pedig január 7-én kezdődik meg.

Hajrá Kozármisleny!

23 hozzászólás

 1. PFefe szerint:

  Sok sikert neki, bár értelmét nem látom. Nem csak szakmailag, de anyagilag sem.

 2. […] motivált, és mi is eltökéltek vagyunk- mondta Feleki Attila klubtulajdonos a Kozármisleny honlapjának. Az egyesület fél éves szerződést kötött Eduardo Almeidaval akinek a feladata, hogy bent […]

 3. famate szerint:

  Azt azért tegyük hozzá, hogy Malajziában valójában nem volt vezetőedző, csak beugrott pár meccsre, egyébként pedig  az akadémia vezetője volt.

 4. Titi szerint:

  Értelmetlen hülyeség, sem szakmailag, sem emberileg, sem anyagi szempontból nem lehet azonosulni vele. A “komoly” erősítéseket meg lehetett volna ejteni a menesztett szakmai stábbal és akkor velük, akik már jól ismerték a szokásokat, a játékosokat, – valamint nem mellékesen szólva – a magyar nyelvben is járatosak, talán lehetett volna egy kis remény a reménytelenségben……

 5. Pamacs szerint:

  Ezt is a MAtyi fogja finanszirozni?

 6. Mislenyszurker szerint:

  Szerintem, pedig tejesen jó megoldás! Végre nem leszerepelt, felelősségét nem elismerő magyar edző a kerengőből. Remélem, új szemléletet hoz, és ha a portugál stílust is képviseli – ami hasonló az igazi magyarhoz – akkor az főleg jó! Nem vagdalkozás lesz, hanem játék. És ha a Kárpáti végre újból kézbe veszi a csapat erőnlétét akkor el lehet érni a célt! Persze az erősítés is kell. DE, NEM “névre”!!!!
  Feleki törzsfőnök tudja mit csinál! Egy kicsit előbb is megléphette volna, ill. nem kellet volna hagyni, hogy a Szabó maga döntsön az átigazolásokról. Mint látjuk nem is jöttek be!
  Úgy hogy MINDENT BELE!
  Boa sorte com o Eduardo Almeida!

 7. öreg mislenyi szerint:

  Egyetértek Mislenyszurkerrel!

  Ugyanakkor úgy látszik, hogy Titi az mindig tudja a tutit.! Emlékeztetőül érdemes elolvasni a Nyíregyháza meccs utáni hozzászólásait is. Persze a vélemény szabad… és ha nagyon ráér, meg a bekiabálás “kultúrája” is megfelelő mértékben jelen van, már meg is van az építő, előremutató vélemény…. Súlya persze akkor lehet a mondandónak igazán, ha a véleménynyilvánító hiteles. Mondjuk TETT is valamit a csapatért….Egyébként a tulajdonosi döntéssel azonosulást szerintem senki nem kérte, Ő ugyanis a sajátjával intézi a csalánt, Ő sír, vagy nevet. Az eddigi szép évekért is csak köszönet illeti.
  Itt a lehetőség: meg lehet mutatni, hogy ki mennyi TAO-t tud felhajtani a csapatnak, ( az okosságok helyett) mert ez lenne pl egy nagy segítség, hogy lehessen jó játékosokkal erősíteni!
  Hajrá Misleny!

 8. PFefe szerint:

  TAO pénz és a játékosok összefüggését nem értem! Csak nem megy a fiktiv elszámolás??

 9. MHR szerint:

  Kedves Jóindulatú PFefe!

  Egyszerű logika.
  Ha kapsz TAO pénzt, meghatározott célra (pl. utánpótlás nevelés, utánpótlás edző bére, utazási ktg.) akkor ez alapján a költségvetésből több jut pl. a felnőtt csapatra.

  Ha 100 egység a költségvetés, ebből tételezzük fel 30 mondjuk az utánpótlás 70 a felnőtt csapat.
  Ha kapsz 20 egységet a TAO-ból akkor az utánpótlásra tervezett 30-ból csak 10 merül fel így ergo 20 egységgel több jut a felnőtt csapatra.

  Kb. ennyi a történet.
  Nincs szó semmiféle fiktív elszámolásról.
  NAGYON szigorú számadása van a TAO pénzeknek!

 10. kiss e szerint:

  Szerintem jó megoldás az edző személye . Úgy gondolom hogy egy plusz motiváció a játékosoknak, és a klubnak .A stáb többi személye pl .kapus edző és a legfontosabb pálya edző személye aki segíti a külföldi edző munkáját ?
  Bízom a abban hogy jövőre is a második ligában lesz a csapat !
  Hajrá Kozármisleny Fc

 11. Pfefe szerint:

  Nem vagyok rossz indulatú csak kérdeztem.

  Nyilván a 22 milliós személyi jellegű kifizetésbe fér bele az edző bére.. Csak gondolom amikor pályáztak akkor Szabó Zsolt minimális összegű bére volt beírva és nem a portugál edző bére. Szívesen elolvasnám a pályázati anyagot is, mert azt nem tették ki az oldalra…

  Csak fiktiv elszámolásokat lehet hallani mindenfelől ami a TAO-t illeti. Bejelentik magasabb összegre az edzőket és visszaadnak a pénzekből + óvoda és iskola nevére hoznak a játékosok számlákat.

  Felek úr cégének számláznak a játékosok.

  Ezek szerint akkor minden rendben és a sok hülye szítja csak a feszültséget.

 12. Titi szerint:

  öreg mislenyinek!  Úgy tűnik, az öreg mislenyi hozzászóló már nem első alkalommal téved ingoványos talajra. Úgy is mondhatnánk, hogy összetéveszti a kicsapongást a p.nakongással.
  Szerinte az a hiteles véleménynyilvánító, aki mindig és minden körülmények között élteti, isteníti a tulajdonost, még azok után is, ha intézkedéseivel, vagy meg nem tett lépéseivel – teljesen nyilvánvaló módon a legnagyobb részben neki betudhatóan – a kiesés szélére sodródott  a csapat.  A szép évekért valóban dicséret illeti a tulajdonos személyét, – még ha az “öreg mislenyi” figyelmét a lényegről a tulajdonoshoz való, szinte már eufórikus érzelmi kötődés elhomályosította – de nem árt tudomásul venni, hogy most nem a “szép évek” időszakát éli a kozármislenyi labdarúgás. Hanyatlás van, pénzhiány van, kettős tulajdonosi szerep van, amely most úgy tűnik, nem a kozármislenyi csapat malmára hajtotta a vizet. Nem mutatkozott anyagi forrás fajsúlyos játékosokra, nem volt szándék és akarat a PMFC-ből visszamaradók megtartására (amely korábban, mintegy fél csapatra való játékosra koncentrálódott). Most lesz pénz jó játékosokra erősítés gyanánt? Most lesz tulajdonosi akarat és ügyvezetői hatásköri gyakorlat-kiterjesztés a PMFC-ben nem, vagy csak nagyon szerény mértékben helyzethez jutó játékosoknak a kozármislenyi labdarúgás szolgálatába állítására. Ha igen, akkor annak örülni kell, mert felcsillanhat némi fénysugár az alagút végén. Bár akkor meg azért szégyellje magát, mert ezen feltételeket nem biztosította már előbb. Ha nem lesznek meg a csapat erősítésnek anyagi és a már említett egyéb feltételei, akkor meg teljesen mindegy, hogy  kit hoznak ide edzőnek! Ezt kellene megértenie a kedves “öreg mislenyinek” és a többi hozzászólónak is.

 13. csete-paté szerint:

  Tisztelt Titi!

  Öregmislenyi lehet hogy elfogult a Kozármisleny FC elnökével, aki több mint 20 éve van a klubnál, vezeti azt hosszú ideje jóban rosszban. Volt idő amikor nagyon komoly pénzeket fordított a csapatra magánvagyonából. És volt (nem is olyan rég), hogy minden várakozást felülmúlva ezüstérmes volt az általa irányított Kozármisleny, sőt kétszer is!!!
  Hogy ki mennyit tett Kozármislenyért, talán kár vitatkozni!
  A tulajdonos tisztában van azzal hol hibázott és ezt többször le is nyilatkozta!
  Szóval amíg örgemislenyi elfogult Feleki Úrral, addig Titi pedig elfogult az előző szakmai stábbal. Nyilván mindenki sejti, hogy Titinek komoly érvágás az előző edzőpáros távozása. Mindenki elfogult és mindenkinek vannak barátai, kinek egyik oldalon kinek másik oldalon.
  Talán a másikra mutogatás helyett nemcsak Feleki Úr, de a másik oldal is megtehetné az önvizsgálatot. Vajon ők is hibáztak-e? Ezt eddig nem hallottuk senkitől, talán nem is várjuk, de talán Titi is sejti, hogy az általa pártfogoltak is vétettek hibákat.
  Kérdezem én: ki válogatta össze a mostani keretet?? Ki volt az, aki NB II-re alkalmatlan játékosokra azt mondta igazoljuk le? Miért volt szükség 23-as keretre?? Néha örültünk volna egy-egy csúnya játék melletti győzelemnek is. (Bár a Tatabánya elleni elég csúnya volt!)
  Szóval a nyári hosszú felkészülés valahogy nem sikerült, egészen a kiválasztástól kezdve. Márton Gábor sem sztárokból épített csapatot, csak ő kivárta a megfelelő játékosokat és ki tudta szűrni azokat is akik segíteni tudnak. Így lett volna most is, ha nem kapkodnak, lehetett volna később is igazolni, ha várunk.
  Hanyatlás semmi mástól nincs mint ettől,A nyári felkészüléstől és az őszi szerepléstől…
  Tehát a távozó edzők éltetése most nem annyira helytálló.
  Lehet, hogy a játékosállomány gyengébb, mint a korábbi éveké, senki sem vitatja. De kedves Titi biztosan 8 pontnyira gyenge ez az állomány?? NEM!!! Ezt ki merem jelenteni! 13-14 pontot talán ki lehetett volna hozni ebből a csapatból és hozzáteszem, még akkor sem vagyunk jó helyzetben!!
  Szóval ha másért nem is, talán ezért érdemes volna abbahagyni a másikra mutogatást!!
  A kozármislenyi labdarúgás jelenleg is olyan magasságokban van, ahova fel lehet sorolni 30-40 nagyvárost, megyeszékhelyeket, korábbi NB I-es klubot, akik jelenleg NB III-ban vagy éppen Megye I-ben vannak és ebbe az osztályba még álmok szintjén is csak vágyakoznak!!
  Kár itt hanyatlásról beszélni!!!
  Az új edző személye is egyfajta üzenet, hogy IGEN itt meg akarják mutatni és MEG IS FOGJÁK!!!
  Egyelőre nincsenek új játékosok, de biztosan lesznek lehet éppen Pécsről és lehet máshonnan is, de nyilván csak olyanok akik SEGÍTENI tudnak!!!
  Ha lesz is pénz erősítésre azt is a tulajdonosnak kell előteremteni, mert az ősz során MLSZ premizálás alapján nem nagyon kellett a pénztárba menni a “sok” győztes meccsért járó pénzekért.
  Mondhatná a tulajdonos, hogy ő erre nem költ tovább, de ő még most is inkább befektet, mert meg akarja menteni azt amit féltve épített hosszú évek alatt!

  Én hiszek benne, hogy sikerülni is fog!!!

  Jelenleg ennek támogatására van szükség a részünkről és ÖSSZEFOGÁSRA!!!

  Aki igazi kozármislenyi szurkoló az így segít!!

  Hajrá ‘Misleny!

 14. Zoli szerint:

  Lantos majd ismét felveszi a lantot.

 15. Titi szerint:

  Tisztelt csete-paté!    Ez nem az a fórum, ahol feltétlenül a hülyeségeket, a zagyvaságokat, a sületlenségeket szükségszerűen kell szajkózni. Természetesen ilyen eredmény után a csapat körül tevékenykedők mindegyike tartozik felelősséggel. Mindenki tudta,vagy tudnia kellett volna, hogy az egycsoportos NB-II mezőnye sokkal erősebb lesz, mint az előző évek kétcsoportosai. Ennek ellenére sem jöhettek ide fajsúlyos NB-I-et megjárt játékosok, pedig voltak jelentkezők! Külföldi játékos sem maradhatott és jöhetett, mert elesett volna az egyesület a pénzügyi forrásoktól! A PMFC-től sem maradhatott, vagy jött játékos, – pedig példának okáért – a Városi V. talán,ha egy mérkőzésen és ott is csak csereként jutott szóhoz az NB-I-ben! Ez mind a Feleki sara!!! Ha százalékban akarnánk kifejezni a gyenge szerepélés okát és okozóit, akkor az előbb említett tulajdonosi hozzájárulás kb. 70-80%-ot tenne ki, a többi 20-30% maradna az edzők bűnlajstroma. Ez nem elfogultság kérdése,hanem a tényekkel való szembenézésnek a vállalása vagy önmeghazudtoló módon, a lényeget elferdítendő, annak teljes elvetése. Márton Gábor hány PMFC-ből visszajátszó játékosra alapozva építhette a csapatot? Legalább 5-6! Nekem nem fűződik semmi érdekem a menesztett szakmai stábot dicsőíteni – főleg nem egy ilyen szereplés után -, csak a feltételek különbözőségére kívántam most is, s a korábbi hozzászólásaimban is rámutatni. A menesztett szakmai stáb hányadik helyre kormányozta a kozármislenyi csapatot tavaly? Ugyanúgy a másodikra, mint ahogy az, azonos feltételek mellett (5-6 PMFC játékos és a külföldi játékosok) a Márton esetében is realizálódott. Tehát, nem kell kertelni, vagdalózni, a fejet a homokba dugni,hanem tudomásul kell venni, hogy a korábbi sikerek zálogát a PMFC-ből visszajátszók és a külföldi játékosok szerepeltetésében lehet megtalálni. Továbbá, ha van pénz a portugál edző és a szükségszerűen fellépő tolmács szolgálatainak finanszírozására, akkor az ebben megjelenő forrástöbbletet a tulajdonos vajon miért nem állította korábban a csapat szolgálatába? Pedig tudnia kellett, hogy  egy megerősödött NB-II-ben kell helytállnia a csapatnak?! Ez ÖN szerint felelős tulajdonosi lépések sorozata?!

 16. MHR szerint:

  Titi!

  Szerintem az általad védett és minden valószínűség szerint veled jóviszonyi kapcsolatban lévő edzőid igenis elgondolkodhatnának és lassan már szólhatnának neked, hogy tovább ne tetézd mert már talán nekik kínos!

  A kölcsönjátékosok kérdése nem vitás, de idén senki sem az első 5-be várta a csapatot és nem is a dobogóra, ezzel szemben 8 azaz 8 pontot sikerült összegyűjteni és UTOLSÓK vagyunk! Ha 14 pontunk lenne csak az is gáz.

  Valamennyi játékost a menesztett edzőpáros választotta ki! Ők készítették fel őket, és a csapatot is. Nyártól folyamatosan csak gyengébb lett a gárda stb. szerintem ennél mélyebben nem érdemes belemenni, mert az még kellemetlenebb volna mindenkinek, főleg nekik.

  Tavasz, ezüstérem – volt egy Márton Gábortól örökölt együttes, minimális változások történtek télen (talán Koller távozása volt komolyabb érvágás). Ott egy megkezdett munkát kellett befejezni és azt TÖKÉLETESEN megoldották. Ettől függetlenül Szabó Zsolt érdemeit többször kiemelték itt a klub honlapján is, akár éppen a támadott Feleki Úr is!
  Az idei nyár csapatépítése, összerakása azonban nem sikerült!

  A feltételek, bizonyára nem tudja kedves Titi, hogy tavalyhoz képest jelentősen javultak!
  Az új edzők a korábbiakhoz képest magasabb fizetés mellett igazolhattak játékost. Persze ezek a fizetések nem versenyképesek a Dunaújvárossal, de még a Szolnokkal sem… Sőt a mezőny nagy részével sem, de ez korábban is így volt, az ezüstérmes csapatnál is!

  Még egyszer megismétlem – a tulajdonos elismerte felelősségét!!!

  Ellenben Titi kedves ismerősei, jóbarátai bizonyára nem, bár ezt nem tudjuk, így ne is feltételezzük. Ettől függetlenül ez a támadás most itt a honlapon nagyon nem korrekt akár csak egy jóbarátjuktól sem!

  Ha csendben maradnál Titi, talán ennyit sem ártanál az edzőpárosnak! Mert használni nem használsz nekik az biztos!

 17. Titi szerint:

  MHR!

  Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna…….
  Ha a hülyeség hajtaná a biciklidet, kontrázva mennél fel a Himalájára!

 18. Daru szerint:

  Azért Zsolti szakmai tudását Márton Gáboréval egyenlővé tenni, igencsak nagy túlzás. Márton ezzel a jelenlegi kerettel, biztos vagyok benne, hogy legalább kétszer ennyi pontot gyűjtött volna össze.
  Az meg, hogy nem kellettek az NBI-ből kitett sztárok kirtika? A legritkább esetben szakadnak meg a pályán ezek a játékosok. Akkor inkább bizonyítani akaró fiatalok. Amúgy meg nézd meg az ismert játékosokat, ott van Farkas a maga 80 NBI-es meccsével, aztán mit produkált?

 19. Titi szerint:

  Darunak!  Ha Kati néninek töke lenne, Kati bácsi volna. 

  Szabó Zsoltot még csak-csak lehetne illetni tapasztalatlansággal, de úgy gondolom, hogy Mucha József személyében egy olyan társat kapott, akinek labdarúgó múltja, edzői kvalitásai, emberi méltósága, a labdarúgásért érzett elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen, amely képességek, tapasztalatok és adottságokat tekintetében messze előtte jár a Márton úrban fellelhetőkben! Azt gondolom ez nem képezheti vita tárgyát.

  Ezek a PMFC keretéből kikerülőknek, illetve azon külföldi játékosokból állóknak a névsora, akik tavaly még igen, de az idei bajnokságban már nem szerepeltek a Kozármisleny együttesében: Nagy J. Romic, Nagy Dominik, Városi, Fröhlich, Bjelanovic. Városi nyugodtan maradhatott volna,hiszen mindenki tudta, hogy egyelőre még kevés az NB-I-hez, nem beszélve arról, hogy az ő fejlődését is jobban szolgálta volna a folyamatos NB-II-ben történő szereplés. Nem a Farkas félékre gondoltam,hanem azokra, akik képességüknél és tapasztaltságuknál fogva segíthettek volna a csapatnak, – mint példának okáért –  a Godslove, Bőr a Dunaújvárosban. Voltak hasonló kaliberű jelentkezők, de természetesen nem 200-300 ezer forintos fizetésekért.

  Úgy gondolom teljesen felesleges rágódni azon, ami elmúlt ,hiszen a csapat utolsó helyen tanyázik, aminek okán a tulajdonos – a stáb menesztésével – meghozta az ilyenkor szokásosnak mondható és néha célravezető döntést. 

  A kérdés sokkal inkább az, hogy a hirtelen jött tulajdonosi felismerés a csapat erősítésének szükségszerűségéről, valamint az új – gondolom nem kevés anyagi juttatás fejében érkező – portugál edzőnek, tolmácsnak és még kitudja kiknek az érkezésével megteremtődik -e az NB-II-ben maradás feltétele. 

 20. mislenyszurker szerint:

  Kár itt szinezni a Szabó Zsoltot, kedves Titi, nincs miért.Elszabta a játékos keret kialakítását, nem kérdés. Leigazolta pl. a Turi Tamást, akit a Marci elhajtott, pedig az apjával csapattársak voltak. Most leigazoltuk. De minek. Aztán igazoltunk a kiesett Szegedből két játékost. A Vituskát,, Ausztriából, láthattuk, milyen állapotban.   A Farkasnak egyébként ha jól emlékszem 49 NBI-es meccse van nem 80. De tök mindegy, nem sok haszna volt.
  Az előző szakmai stábból, csak a Józsi bácsit sajnálom, az Ő tapasztalatát, azért lehetett volna hasznosítani.
  Kedves Titi a Feleki elnök-tulajdonos felelősségét senki nem vitatja, még Ő maga sem! De, nekünk ”csak” a szórakozásunkat rontották el, de neki az üzletét! Szerintem, nem késő, hogy helyrehozza a dolgot. Én drukkolok Neki, mert kár lenne, ha kárbaveszne ez a sokévi munka!
  HAJRÁ MISLENY!

 21. Mislenyszurker szerint:

  Egy kis játék. A gyenge szereplés ellenére, érdemes lenne ide szavazni. Az év végén ez jó játék lehet, talán egy kis + motivációt is jelentene a játékosoknak!

  http://www.baranyaifoci.hu/tartalom/cikk/256949_misleny_szavazas

 22. Titi szerint:

  Én is elsősorban Mucha Józsefet sajnálom!!!

  De sajnos, úgy tűnik van az a helyzet, amikor minden jó szándékot, akaratot, tettrekészséget és szakmai felkészültséget felülír a pénztelenség állapota.

  A nehézségek ellenére továbbra is a másodosztályban való szereplést jelentő hely elérésében bízva kívánok mindenkinek:

  Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!