Pontosztozkodás a REAC otthonában

REAC – Kozármisleny 1-1 (0-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Budapest, Budai II. László Stadion, 500 néző

Vezette: Kovács G. (Reinicz G., Fehér M.)

REAC: Kőhalmi – Dinka (Pfister 46.), Labát, Kollár, Birtalan – Lászka, Olay (Czimmermann 67.), Lucz, Nagy I. – Kiss T. (Herbály 52.), Perendic

Vezetőedző: Dzurják József

Kozármisleny: Sólyom – Fenyvesi, Erdős, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Szabó B. – Várda (Puskás 48.), Lauer (Reitz 65.), Valkovics – Tóth A. (Nagy K. 78.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Lucz 55. illetve Lauer 45. percben (11-esből).

Kiállítva: Birtalan 45. illetve Erős a 18. percben.

Sárga lap: Labát 42., Czimmerman 45. illetve Puskás 68., Fenyvesi a 90. percben.

A korábbi NB I-es REAC otthonában került megrendezésre a forduló rangadója, hiszen a forduló előtt 4. helyezett REAC a harmadik Kozármislenyt látta vendégül.

Nem kezdődött jól a találkozó csapatunk számára, a 8. percben Erdős szabálytalansága után 11-eshez jutottak a vendégek, melyet azonban a héten friss apukává váló Sólyom bravúrral hárított. (Az ifjú apuka a 11-es hárítását kisfiának ajánlotta.)

A következő 10 percben 2 kozármislenyi helyzet maradt kihasználatlanul, majd a 18. percben Erdős egy vétlenül kezére felpattanó labda után begyűjtötte 2. sárgáját, így emberhátrányba kerültünk.

A létszámfölényben játszó hazaiakkal kétszer is gólt szerezhettek volna, de ennek meghiúsulásához szükség volt Sólyom remek védéseire is.

A látottak alapján nem érződött, hogy emberhátrányba kerültünk, csapatunk becsülettel tette a dolgát, aminek a 45. percben meg is lett az eredménye.

Lauer remekül indította Várdát, aki a 16-oson belülre tolta a labdát, de védője szabálytalankodott vele szemben, így csapatunk is 11-eshez jutott, eközben a vétkes hazai játékos is begyűjtötte 2. sárgáját és a kiállítás sorsára jutott.

A büntetőt Lauer értékesítette és szerzett vezetést együttesünknek. 0-1.

A félidő vége tehát egészen ideálisan alakult, hiszen az emberhátrányból gólelőnyt és létszám egyenlőséget sikerült kialakítani.

A második félidőben alig telt el 10 perc amikor egy elkerülhető gólt kaptunk.

Az 55. percben egy bedobás után középre adás érkezett jobb oldalról, Lucz 2 védő között lecsapott a labdára és a hálóba juttatta. 1-1.

A 64. percben Puskás lépett ki ziccerben, a kapus fölött próbálta átemelni a labdát, de az emelése kapu mellé szállt.

A hajrában két lesgólt is szereztek játékosaink, melyek közül az egyik mindenféleképpen véleményes volt.

Németh Zsolt: A találkozó elején a vendégeknek voltak lehetőségeik, de emberhátrányban is feljöttünk és a félidő vége előtt vezetést szereztünk. Azt kértem a szünetben, hogy ne kényelmesedjünk el, ne üljünk rá az eredményre, ennek ellenére a második félidő elején gyorsan egyenlített a REAC. Az eredmény bosszantó, mert meg lehetett volna nyerni ezt az összecsapást, de a döntetlen igazságosnak tekinthető.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!