Pontosztozkodás a Rákosmente elleni mérkőzésen

Kozármisleny FC – Rákosmente KSK 0-0

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 350 néző

Vezette: Kovács G. (Sebestyén L., Schweighardt D.)

Kozármisleny FC: Ivancsics – Tar, Fiáth, Lantos, Müllerlei – Tóth M., Kocsis – Németh Á. (Hleba 67.), Reith (Márkvárt 57.), Városi – Kiss D. (Grabarics 82.)

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Rákosmente KSK: Fülöp – Simita, Vattai, Dóczi, Nyúl – Balaskó – Herczeg, Czerman, Berki (Patik 82.), Kovács K. (Forgács 75.) – Törőcsik (Lucz  61.)

Vezetőedző: Helm András

Sárga lap: Tar 92. illetve Nyúl 64., Forgács 83. percben.

A délutáni esőzések ellenére is szép számú nézőközönség látogatott ki Kozármislenybe, ahol ellenfelünk a Rákosmente együttese volt.

A találkozó alatt hol éppen csepergett az eső vagy éppen  erős esőzés mellett játszottak a csapatok, de az új pálya esőben is remekül vizsgázott, nem okozott problémát a vízelvezetés, így élvezhető volt a mérkőzés.

Nagyobb problémát okozott a késői kezdés és a szürkületnél is sötétebb fényviszonyok, félő volt, hogy így be lehet-e fejezni az összecsapást, de végül sikerült.

A vendégek a mérkőzés elejétől felvállalták a játékot, megpróbáltak labdabirtoklásban dominálni.

A 12. percben Reith lövését blokkolta Nyúl.

A 16. percben Városi lőtt a vendég kapu fölé.

A 30. percben Müllerlei próbálkozása kerülte el Fülöp kapuját.

A 36. percben veszélyes jelenet alakult ki a vendég kapu előtt, Németh Á. jobb oldali beadását a hosszún érkező Városi elől, Simita rúgta a saját kapujára, de Fülöp reflex mozdulattal hárított.

A 38. percben Berki távoli lövése kerülte el Ivancsics kapuját.

A 40. percben Kovács K. ment el a bal szélen, az alapvonalról visszagurított az érkező Töröcsik elé, aki közelről, kapásból lőtt, de Ivancsics bravúrral hárított.

A félidőben mindkét csapatnak volt gólszerzési lehetősége, de a játék kiegyenlített volt, talán valamelyest a vendégek birtokolták többet a labdát.

A 47. percben Berki szögletét Dóczi közelről fejelte kapu mellé.

Az 53. percben Berki elől a kapujából jó ütemben érkező Ivancsics ütötte el a labdát.

A 60. percben Márkvárt beadását Németh Á. elől Simita fejelte szögletre.

A 65. percben Lucz kapura emelését Ivancsics jó helyezkedéssel lehúzta.

A 69. percben Kocsis szögletére rosszul jött ki Fülöp, Hleba elé került a labda, aki reflexmozdulattal belekapott, de kapu mellé ment a játékszer.

A 74. percben Tóth M. lövése kapu mellé ment.

A 76. percben Tóth M. szép szólója végén nagy erővel lőtt a kaputól mintegy 18 méterről, de Fülöp hárított.

A 81. percben Berki jobb oldali beadása ment el veszélyesen a kapunk előtt, de szerencsére senki nem ért bele.

A 87. percben ígéretes helyről végeztünk el szabadrúgást a Városi ellen elkövetett szabálytalanság után, de Kocsis bal lábas kísérlete kapu fölé szállt.

A találkozó igazságos döntetlennel ért végét, mindkét csapat akár nyerhetett és veszíthetett is volna és a játék képe alapján is reális a pontosztozkodás.

Kovács Zoltán: Kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna. Minden dicséret megilleti a játékosokat a hozzáállásuk nagyon jó volt a mai mérkőzésen. Voltak fordulópontok, amikor eldönthettük volna a 3 pont sorsát, de azt kell hogy mondjam, hogy jó játékvezetés mellett a döntetlen igazságosnak mondható. Egy jó ellenfél ellen játszottunk jó mérkőzést. Jövő héten megpróbálunk Dunaújvárosban is pontot vagy pontokat szerezni.

Helm András: A mérkőzést jól kezdtük, határozottan, kombinatív játékot bemutatva futballoztunk. Úgy éreztem, hogy a 75. perctől egyenlítődött ki a játék, sajnos addig nem tudtuk a helyzeteinket gólra váltani. Azt gondolom megérdemeltük volna, hogy a mérkőzést megnyerjük, de a hazai csapat végig jó szellemben játszott, végig akartak és végig küzdöttek, gratulálunk nekik is.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!