Pontmentés a végjátékban

Kozármisleny – Gyirmót 1-1 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 600 néző

Vezette: Kassai V. (Lémon O., Vámos T.)

Kozármisleny: Sólyom – Nagy J., Balaskó, Gadó, Kiss M. – Koller, Szabó B. – Bjelanovic, Boda (Karacs 46.), Zsdrál (Városi 72.) – Schmidt (Fröhlich 33.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Gyirmót: Holczer – Csizmadia, Balog, Gévay, Illés (Horváth R. 37.) – Fitos (Erős 46.), Regedei, Lázár, Tóth N. (Laki B. 63.) – Magasföldi, Oross

Vezetőedző: Csank János

Gólszerzők: Szabó B. 89. illetve Tóth N. 15. percben.

Kiállítva: Gévay 65. percben. (2. sárga lap után.)

Sárga lap: Koller 81. illetve Illés 29., Horváth R. 41., Lázár 70. percben.

A mérkőzés illusztris vendége és szereplője Kassai Viktor játékvezető volt, aki első ízben vezetett bajnoki mérkőzést Kozármislenyben.

A 2. percben Koller tört be a vendégek 16-osán belülre, majd éles szögből lőtt, de a labda elment a kapu előtt.

Hiába volt kezdeményezőbb együttesünk, mégis a Gyirmót szerzett vezetést. A 15. percben Egy beívelés után visszafejelt labda megpattant Balaskón és Tóth N. közelről Sólyom kapujába lőtt. 0-1.

A 16. percben Boda alig lőtt mellé.

A 17. percben Bjelnovic egy szép csel után távolról lőtt, de a megpattanó labda az alapvonalon túlra került. Boda szöglete után Koller fejelt, Holczer hatalmas bravúrral a felsőléc belső élére tolta a labdát, ahonnan a kipattanót kivágták a védők.

A 20. percben Szabó B. lőtt távolról.

A 28. percben Oross bal oldali beadása után Tóth N. fejelt közelről, de Sólyom remek reflex mozdulattal hárított.

A 32. percben pályára lépett Fröhlich Roland aki a PMFC kölcsönjátékosaként komoly sérülést követően hosszú idő után lépett pályára.

A 34. percben Fröhlich kis híján góllal mutatkozott be. Zsdrál beadása után mellre vette a labdát, majd a kapunak háttal állva ollózva próbálta a kapuba juttatni, de Holczer védett.

A 41. percben Bjelenovic kapott nagyszerű labdát, egy csel után lőtt, de Gévay belelépett a próbálkozásba.

Az első félidő ráadásában, a  48. percben vendég sarokrúgás után Csizmadia viszonylag tisztán fejelhetett, de a labda elkerülte a kaput.

A félidőben a Kozármisleny tett többet a gólszerzésért, igaz a 15. perctől miután vezetést szerzett a Gyirmót, jobban a védekezésre koncentrált.
Sajnos a játékunkba nagyon sok hiba, pontatlanság csúszott, így a jó erőkből álló és szervezetten védekező Gyirmót ellen csak átlövésekig, lehetőségekig jutottunk.

Az 54. percben labdaszerzést követően Tóth N. és Erős iramodott meg kapunk felé, de Sólyom Csaba nagyszerű kifutással, kivetődve szedte fel a labdát a gólhelyzetbe kerülő Erős elől.

Az 58. percben eladtuk a labdát, amiből ismét kontrázott a Gyirmót, de az akció végén ismét hárított a mislenyi hálóőr.

A 61. percben Fröhlich készített le Nagy J.-nek, akinek lövése elakadt a védőkben.

A 65. percben a Koller ellen elkövetett szabálytalanság után Gévay megkapta a 2. sárga lapját, így Kassai Viktor kiállította őt.

A 66. percben Fröhlich szabadrúgását tolta szögletre Holczer.

A 72. percben újabb veszélyes vendég támadás után Laki lőtte be a labdát oldalról, majd egy átlépést követően Magasföldi lőtt mellé.

A 73. percben Karacs cselezte magát a 16-oson belülre, de lövése nem volt elég erős és Holczer hárított.

A 78. percben hazai szöglet után Koller fejelt mellé.

A 88. percben Kiss M. cselezgetett a 16-oson belül, majd beadását Csizmadia szögletre mentette.

A 89. percben szögletrúgás után visszakerül a labda Fröhlich Rolandhoz, aki Szabó Balázshoz passzolt. A mislenyi középpályás egyet tolt a labdán, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-1.

A hátralévő pár percben mindkét csapat meg akarta még nyerni a találkozót. A 91. percben egy előreívelt labda teljesen tisztán találta Orosst, aki egyedül vezette a labdát kapusunkra. Sólyom remekül érkezett a támadó elé, fogta a szögeket, így a gyirmóti támadó emeléssel próbálkozott, de szerencsénkre a labda a kapu fölé szállt.

A találkozó után mindkét csapat játékosai földre rogytak, ami igazán jellemezte, hogy mekkora küzdelem folyt a pályán. A mélyebb talajú pálya a nagy küzdelem sokat kivett a játékosokból.
Sajnos el kell ismernünk, hogy talán a szezon leggyengébb játékát nyújtotta együttesünk, nem volt olajozott a csapatjáték, nem voltak gördülékenyek a támadások, nagyon sok pontatlanság volt az átadásokban. Sajnos ezúttal nem láttuk viszont a megszokott kozármislenyi játékot.
Ennek ellenére óriási fegyvertény, hogy ezzel a játékkal is sikerült pontot menteni, így utólag pedig nagyon értékesnek tekinthető pontokat sikerült elcsenni a Gyirmóttól.
Sajnálhatjuk, hogy az emberelőnyt nem igazán sikerült kihasználni, nem volt érzékelhető, hogy többen lennénk a pályán. Az is igaz, hogy a Gyirmót ekkor már 10 emberrel védekezett, így nem nagyon maradtak területek a helyzetek kialakítására. Amikor pedig már túljutottunk a védelmükön egy-egy pontatlan passz lerombolta azt amit előtte felépítettünk az adott akcióban.
A gyirmótiak nagy helyzeteket hagytak ki, és a végjátékban bekapott gól miatt bosszúsak lehettek, ellenben csapatunk szurkolói az egyenlítésnek és a nagy küzdeni tudásnak örülhetett, ezúttal a látványos játéknak nem. Ilyen előfordul minden csapat életében. Ahogy a kozármislenyi indulóban is elhangzik: „mindig győzni nem tudunk, de becsülettel harcolunk…”
Ilyen gyengén valószínűleg nem játszunk többet és akkor már Ajkán folytathatjuk a remek szereplésünket.

Kassai Viktor játékvezető a kritikus 16-oson belüli helyzetekben jól ítélt, jól ítélte meg a mezőnybeli szabálytalanságokat, megfelelően osztogatta a sárga lapokat, ugyanakkor az előnyszabály alkalmazásánál komoly hibákat vétett. Sajnos 3 esetben is lendületből érkező kozármislenyi játékost állított meg azzal, hogy visszafújta az akciót.
A pályán érezhető volt a tekintélye, mindkét csapat játékosai tisztelték a FIFA játékvezetőt.

Márton Gábor: A mérkőzés elején még úgy ahogy azt játszottuk, amit kellett volna, de az első negyedóra után érthetetlen módon elkezdtünk mással próbálkozni. Ívelgettünk, elrugdostuk a labdákat, nem mentünk tempót amit kértem, nem nagyon tudtam mindezt mire vélni. Bíztam benne, hogy a kispadról is tudok majd húzni. Fröhlich hosszú sérülés után lépett pályára aminek nagyon örülök, úgy éreztem jól is szállt be a meccsbe. Tényleg nem értem, hogy miért próbáltunk mást játszani, mint amivel meg szoktuk verni az ellenfeleket.
A felvétel alapján megnézem majd a vendégek gólját, de állítólag lesről visszalépő játékos készítette le a labdát. Ezen kívül nagyon bosszantó volt, hogy 3 esetben sem alkalmazta a játékvezető az előnyszabályt, ez hátrányosan érintett minket, mert kétszer is a kapusra vihettük volna a labdát.
Nagyon rosszul játszottunk hátul és a középpályán. A mérkőzés végén a szó szoros értelmében kibrusztoltuk a döntetlent, de az igazság az, hogy az utolsó pillanatokban az emberhátrányban lévő Gyirmót még nyerhetett is volna.
Sajnos összességében azt kell mondjam, hogy elégedettnek kell lennem a döntetlennel, amit, mint tudjuk nagyon nem szeretek.
Most ennyire futotta, de reméljük, hogy a jövő héten visszatérünk a már megszokott játékunkhoz és folytatjuk a remek szereplésünket.

Csank János: Vereséggel felérő döntetlent értünk el. Annak ellenére, hogy nem játszottunk jól, kialakítottunk helyzeteket, amiket illet volna berúgnunk. A kiállítás után éreztem, hogy nehéz lesz a mérkőzést megnyernünk és ez be is igazolódott. Balszerencsénkre a találkozó végén kaptuk a gólt, ami után még mindig eldönthettük volna a mérkőzést.
Egy jó csapat ellen játszottunk, egy remekül összedolgozott együttesről van szó, amely nagyon jól mocorgott.
Nem volt ideális a találkozó számunkra Illés már a bemelegítésnél megsérült, megpróbálta a játékot, de korán le kellett cserélni. Több játékos is sérüléssel bajlódott, így kicsit gyengébb volt a padunk is, mint ma kellett volna. Nem volt szerencsém az utolsó cserével sem, hiszen a kiállítás után már nem volt lehetőségem belenyúlni a meccsbe, ha azzal a cserével pár percet kivárok, akkor mást cseréltem volna.

A találkozóról készült fényképek a Kozármisleny FC Facebook oldalán IDE KATTINTVA közvetlenül is megtekinthetőek.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Kár az elhulajtott 2 pontért, de gratulálok a megszerzett 1-ért. Milyen szépen festene most a tabella. Ajkán mindenképp gyözni kell srácok! Fröhlich Roland nagy erössége lehet a csapatnak.  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!