Pécsett győztük le az NB I-es PMFC-t

PMFC – Kozármisleny 0-1 (0-0)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Pécs, 150 néző

Vezette: ifj. Botló

PMFC: Gőcze – Nagy J., Romic, Balogh, Tadejevic – Horváth A. – Szatmári, Weitzer, Márkvárt, Rácz – Makriev

2. félidőben: Ipacs – Pókos, Causic, Ojdanic, Uzoma – James – Beke, Turi, Pejakovic, Heffler – Frank

Vezetőedző: Robert Jarni

Kozármisleny: Sólyom (Molnár P.) – Erdős (Szabó M.), Lantos, Fellai, Fenyvesi – Szabó B. (Szabó P.) – Cziráki (Schmidt), , Kovács T., Lauer (Várda), Kirchner (Nagy K.) – Tóth A. (Puskás)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerző: Puskás a 86. percben.

A PMFC labdabirtoklásával és meddő mezőnyfölénnyel telt az első játékrész eleje, de a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

A játékrész legnagyobb helyzeténél Sólyom egy közeli fejest védett nagy bravúrral.

De meg kell említeni, hogy valamivel később, Weitzer szép egyéni alakítás után 22 méterről a felső lécet találta el.

Együttesünk jól állta a sarat a 2 osztállyal magasabb ellenféllel szemben, igaz a PMFC kapujáig csak ritkán jutottunk el.

A szünetben Robert Jarni sort cserélt, de a mérkőzés képe hasonló maradt.

A második játékrészben James távoli lövése kerülte el Molnár P. kapuját, de szerencsére a szünet után már kozármislenyi helyzetet is láthattunk.

A 71. percben Kovács T. került Ipacs kapussal szembe egy oldalról érkezett beadás után, de kimaradt a lehetőség.

A 86. percben Szabó Milán passzából indult meg Schmidt Zsolt a bal szélen, majd remekül centerezett középre, Puskás jól érkezett és a kapuba pörgetett. 0-1.

A 88. percben megduplázhattuk volna előnyünket, de Nagy K. passza pontatlanul érkezett középre, így Puskás elől felszabadított a védelem.

A felkészülés ezen szakaszában bármelyik mérkőzés eredményéből hiba volna következtetést levonni, ugyanakkor mindenképpen biztató, hogy egy NB I-es csapat otthonában remekül helytálltunk, az már csak hab a tortán, hogy sikerült győzelmet aratni!

Robert Jarni: Az első félidőben nagyon jól nézett ki a csapat, szinte az összes edzésgyakorlatot viszontláttam a játékosaimtól. A végjátékban, a befejezésekben mindenképpen előre kell lépnünk. Az új igazolásokkal szintén elégedett vagyok. Természetesen vannak még olyan részletek, amin javítani kell, de ez még csak az első felkészülési meccsünk volt. Több mint biztos vagyok benne, hogy a február végi Újpest elleni bajnoki mérkőzésünkre fel tudjuk építeni a játékunkat. A fordulás után máshogy nézett ki a találkozó képe, a teljes első csapatot lecseréltük. A második félidőben sokkal többet vártam a pályán lévő játékosoktól, de ezek a mérkőzések azért vannak, hogy felmérjük, kire lehet számítani.

Németh Zsolt: Nagyon jó mérkőzést játszottunk a PMFC ellen. Az első félidőben többnyire alárendelt szerepben fociztunk, jobbára védekezésre kényszerültünk, hiszen a pécsieknél volt többet a labda. Próbáltunk kontrákra játszani, de a hazaiak rendre megállítottak minket a félpályán. A második játékrészben viszont már bátrabban futballoztunk, volt egy nagy ziccerünk is, majd pedig sikerült megszerezni a vezetést. Pozitívan értékelem a találkozót, nagyon hasznos és egyben hajtós mérkőzést játszottunk. További sok sikert kívánok a PMFC-nek, szurkolok nekik, hogy tavasszal kiharcolják a bent maradást az élvonalban.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!