Paksra utaznak a Kozármisleny FC labdarúgói

Utolsó harmadába fordult az őszi szezon az NB III Közép csoportjában, hiszen már a 11. forduló kerül megrendezésre a hétvégén.

A Kozármisleny FC labdarúgói vasárnap ismét egy második számú alakulattal csapnak össze, ezúttal a Paks II. otthonába látogatnak Lantosék, ahol 14:30-kor indul útjára a labda.

Ellenfelünk jelenleg a bajnoki táblázat előkelő 7. helyét foglalja el, előnye 3 pont a Kozármisleny FC-vel szemben, ahhoz viszont hogy meg is előzzük őket, nem elégséges “csupán” nyerni, hanem 2 gólos különbség szükségeltetik a helycseréhez. Előzetesen nyilván nagyon örülnénk az 1 gólos győzelemnek is, főképp azért, mert idegenben szereplünk, minden estre félni vagy megijedni nem szabad, mert ebben a mezőnyben bárki legyőzhet bárkit, főleg ha két közel hasonló játékerejű együttesekről beszélünk.

Nemcsak hasonló képességű és játékerejű csapat a Paks II. és a Kozármisleny FC, de hasonló formában is van, mindkét alakulat az utolsó 5 mérkőzéséből 3-szor nyert és 2-szer veszített.

A Paks II. a múlt hétvégén 3-0-ra tudott győzni a várakozások felett szereplő Iváncsa otthonában, de a megelőző héten hazai pályán a Szekszárd győzte le őket 3-0-ra, előtte pedig Szentlőrincen kaptak ki 5-2-re. A szentlőrinci összecsapáson Hahn János kiállítása miatt egy félidőnyit emberhátrányban játszottak, talán ez miatt lett ilyen sima a vereségük.

01_honved_20171015_525

A Paksra jellemző, hogy szívesen foglalkoztatják az NB I-ben lehetőséget nem kapó labdarúgókat, akik egyébként főleg az első csapat keretéhez tartoznak. Nyilván ez egy jó lehetőség, hogy játékban tartsák az adott hétvégén kimaradókat, sérülésből visszatérőket is, ugyanakkor az aktuális ellenfél számára nagy különbséget eredményezhet a visszajátszok sora.

A paksiaknál főképp Fejős, Zachán és Daru szerepelt rendszeresebben a visszajátszók között, de Hahn, Szakály, Lenzsér, Vági, Verpecz és Kecskés is visszajátszott ha éppen a szakmai érdekek úgy kívánták meg.

A Paks NB I-es csapata szombaton a Mezőkövesdet fogadja, ahol minden esélyük megvan a 3 pont megszerzésére, majd szerdán Magyar Kupa mérkőzésen a megye I-es Balatonfüred otthonában lépnek pályára.

A házigazda zöld-fehérek együttesében szerepel a korábban mislenyi utánpótlásban is szereplő (2009-2013-ig) korosztályos válogatott Berdó Máté, aki hétről-hétre szerepet kap az NB III-ban. Az 1999-es születésű labdarúgó az MTK-ból érkezett Paksra a nyáron, eddig 7-szer jutott szóhoz az NB III-ban és 1 alkalommal a Magyar Kupában. Vélhetően a hétvégén ellenünk és a hétközi kupameccsen hasonlóképp lehetőséget fog kapni.

Csapatunk két vesztes mérkőzést követően ismét győzni tudott, külön öröm, hogy hátrányból is sikerült fordítani, reméljük, hogy a lendületet és a 2. félidei játékot sikerül átmenteni Paksra is és akkor reménykedhetünk egy újabb sikeres mérkőzésben.

A vasárnap délutáni mérkőzést Kulcsár Katalin FIFA játékvezető dirigálja, segítői Reinicz Gábor, Kovács Brankó lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!