Paksra utazik a HR-Rent Kozármisleny

NB III-as labdarúgócsapatunk vasárnap délután 13:30-kor Pakson lép pályára a bajnokság 15. fordulójában.

A 15. forduló akár a zárómérkőzést is jelenthetné, azonban idén, amikor 17 csapatos a bajnokság, még 3 forduló van vissza az NB III Közép csoportjából.

Együttesünk a visszalévő mérkőzéseken előbb Paksra utazik, majd fogadja a Monort, ezt követően a Bp. Honvéd elleni hazai pályán megrendezésre kerülő kupavisszavágó következik szerdán, majd a bajnokság Budafokon zárul.

Az őszi fordulók finisében vagyunk tehát, mindegyik mérkőzés nagyon fontos együttesünk számára, ettől függetlenül a következő feladat, hogy sikeresen szerepeljünk Atomvárosban.

A házigazda jelenleg 15 pontjával a bajnoki táblázat 12. helyén áll, 4 győzelem és 3 döntetlen mellett 6-szor veszítettek.

A Paks II. bizonyára mindent megtesz a jó szereplés érdekében, hiszen legutóbb már elég rég, a 8. fordulóban tudtak nyerni, akkor a Bp. Honvéd otthonából hozták el a 3 pontot, azóta 2 döntetlen mellett 3-szor veszítettek.

Mint tudjuk, az EB pótselejtezők miatt elhalasztották az NB I hétvégi fordulóját, így az NB I-es Paks is szabadnapos lesz, ezáltal adott a lehetőség, hogy néhányan visszajátszanak a Paks II-ben.

A Paks második számú csapatában amúgy is akadnak jó nevű játékosok.

Kapujukat az a Székely védi, aki nyáron az U20-as VB-n a magyar válogatott kezdőkapusa volt.

A védelemben tengelyében találjuk Rodenbüchert, aki 2-szeres magyar válogatott, 204 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött.

Védőtársa Asztalos, ő az MTK kölcsönjátékosa, tavaly az NB II-es Ajkában stabilan játszott a másodosztályban, 27 mérkőzésen 1 gólt szerzett.

A múlt hétvégén pályára lépett Báló Tamás is, és legtöbbször a Paks II-ben jut szóhoz Kiss Tamás, ők képviselik a rutint a fiatal tolnai együttesben.

Egyelőre nem sikerült stabil helyet követelni magának Kővári Róbertnek az NB I-es csapatban. A PMFC-től érkezett fiatal, tehetséges játékos remek időszakot tudhat maga mögött Pécsett, de Pakson egyelőre nem azt a teljesítményt nyújtja, amit Csertői Aurél a Paks vezetőedzője vár tőle, ezért többször az NB III-ban is játszik.

Jó lesz figyelni majd Bor Dávidra, aki már pályára lépett az NB I-ben, de az NB III-as csapatban kap állandó játéklehetőséget, amivel jellemzően élni is tud, az eddigi 13 mérkőzésen 9 gólt szerzett, ezzel ő vezeti csapata házi góllövőlistáját.

Érdemes megemlíteni, hogy Bor az előző szezonban a Megye I-ben bajnokságot nyerő Paks II. gárdájában 51 gólt szerzett, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény.

Ha ezt a névsort végignézzük, látható, hogy jó játékosokból álló együttessel fogunk farkasszemet nézni, és vélhetően a bajnokságot vezető HR-Rent Kozármisleny ellen a paksi játékosok motivációjával sem lesz gond.

Németh Zsolt alakulatának az elmúlt hetek sorozatterhelése után a héten volt egy szusszanásnyi ideje arra, hogy valamelyest kipihenjék a fáradalmakat és regenerálódjanak a játékosok.

Ki kell emelni, hogy ebből a nehéz időszakból is jól jöttünk k, hiszen versenyben vagyunk a Magyar Kupában, és 6 pont az előnyünk a bajnokságban a minket üldöző SZEOL előtt.

A Közép csoport góllövő listáján 3. helyen áll Wittrédi Dávid, aki 10 gólt szerzett eddig és remek időszakát éli.

Az utolsó 3 tétmérkőzésen betalált, előbb az ESMTK elleni idegenbeli összecsapást nyertük meg remek találatával, majd Kispesten lőtt szépségdíjas gólt, aztán a Hódmezővásárhely elleni bombagóljával tette még ismertebbé nevét.

A vasárnapi mérkőzésnek női játékvezetője lesz Gaál Gyöngyi személyében, akit Sebestyén László és Zorinácz Ádám segít majd asszisztensként a munkájában.

Mindent bele srácok Pakson is!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Gyerünk gyerekek húzzuk be még ezt a négyet és akkor jöhet az ünneplés és a jól megérdemelt pihenés.

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!