Ovifoci – Csillogó szemek

Egyesületünknél hosszú évek óta nagy hagyománya van az ovifocinak, azaz az U6 – U7-es korosztály képzésének.

A jelenlegi kiskorosztályok keretének 80-90 %-a már ovis korában csatlakozott a klubhoz, ezért is nagyon fontos, hogy már ebben a korban „megfertőzzük” őket a focival.

Célunk, hogy minél több gyereket toborozzunk az óvodákból, hiszen így egy bázist teremtve megágyazhatunk az U6-tól U12-ig tartó képzésnek, amit a szakemberek az aranykorszaknak tartanak.

Szeptemberben a már nálunk edző 25 sráchoz további 25 csatlakozott, azaz az ovifoci jelenleg 50 kis lurkót mozgat meg.

Fontos változás, hogy a korábbi években a PMFC Stadionban voltak a foglalkozások, ősztől azonban már a TÁSI-ban tartjuk az edzéseket. A gyerekekkel Élő Tibor és Soós Attila, továbbá három egyetemista hallgató (leendő edző) foglalkozik.

A srácoknak nagy élmény volt ősszel a Pamacs kupa, valamint a Mikulás-napi nyílt foci, melyekről kis meglepetés ajándékokat is vihettek haza nagy büszkén.

Összességében elmondható, hogy talán ez a PMFC-nek az a korosztálya, ahol edzések előtt – és után leginkább csillog a gyerekek szeme.

U8: Az U8-as csapat szeptembertől játszik 40×20-as méretű pályán a tavalyi évben még ovis focistákként ismerkedtek a labdarúgással.

A képzésben most a passzokat, átvételeket, fordulatokat, cseleket tanulják.

Bevezettük a Coerver-képzést,  az év vége felé már kezdték megszokni az új pályaméretet, és egész jól alkalmazták a megtanult dolgokat.

A versenyeztetésben Bozsik tornákon és Regionális bajnokságban vesznek részt, ahol az U9-esek között indulnak .

Szólj hozzá a bejegyzéshez!