Országos Diákolimpia győztes a Kozármisleny

Csapatunk megnyerte a megyei döntőt, és ezzel az országos fináléban Baranya megyét képviselve, mérhette össze tudását a többi megyei bajnokkal.

A tornára vasárnap indultunk Fonyódligetre, érkezésünk napján este a technikai értekezleten történt a sorsolás, ahol a 20 csapatot négy 5 fős csoportba sorsolták.

Csapatunk egy igen erős ötösbe került – HAJDÚSZOBOSZLÓ (két éve velük játszottuk a döntőt), KECSKEMÉT, KAZINCBARCIKA, ZALASZENTGRÓT, KOZÁRMISLENY.

A csoportmérkőzések hétfőn reggel kezdődtek.

KOZÁRMISLENY – HAJDÚSZOBOSZLÓ  1-0

Gólszerző: Vogyicska

Az első ellenfelünket már ismertük, hiszen két éve velük játszottunk egy remek döntőt. Két olyan csapat találkozott, akik játsszák a focit, jó iramú volt a mérkőzés, ahol végig mi domináltunk, de a 6-8 helyzetünkből csak egyet sikerült értékesíteni.

KOZÁRMISLENY – KECSKEMÉT  0-0

Hatalmas fölényben játszottunk, mér az első percekben háromszor vihettük a kapusra a labdát, ám a befejezések nem sikerültek. Ellenfelünk remekül védekezett, mi egy kicsit tompák voltunk, mezőnyfölényünket nem tudtuk gólokra váltani.

KOZÁRMISLENY – KAZINCBARCIKA  1-0

Gólszerző: Sajnovics

Egy remek iramú, végig nyílt mérkőzést játszottunk a barcikai gyerekekkel, mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, de ezek rendre kimaradtak, szerintem már mindenki elkönyvelte a döntetlent, ám az utolsó másodpercekben sikerült gólt szereznünk.

KOZÁRMISLENY – ZALASZENTGRÓT  6-0

Gólszerzők: Horváth 3, Vogyicska 2, Sajnovics

Az utolsó csoportmérkőzésünkön egy szerényebb képességű csapat ellen magabiztos győzelmet aratottunk, ezzel csoportelsőként sikerült a legjobb nyolc közé kerülni.

Másnap reggel jöhetett az egyenes kiesés, ellenfelünk a Szolnok csapata volt.

KOZÁRMISLENY – SZOLNOK  1-1 

Gólszerző: Horváth  (Büntetőkkel : 2-0 – Horváth, Pataki)

Közel 70-30-s labdabirtoklás a javunkra, egy tucat kimaradt helyzet, és a végén majdnem kiestünk. A mérkőzés elején felhívtam a srácok figyelmét a helyzetkihasználásra, ne legyenek könnyelműek, próbáljanak meg minél több helyzetet értékesíteni, ez sajnos nem valósult meg, és a végén izgulnunk kellett a büntető rúgásoknál, de mint már sokan mondták ”egy jó csapatnak szerencséje is van”.

Fél órát fújhattak a gyerekek, és jöhetett az újabb csata, de ez már a döntőbe kerülésért!

KOZÁRMISLENY – SZEGED 2-1

Gólszerzők: Vogyicska, Sajnovics

Az eredmény nem tükrözi a valóságot, nagyon nagy különbség volt a két csapat között, tudatosan, szépen fociztunk, rengeteg helyzetet alakítottak ki a srácok, csupán a befejezésekbe csúszott némi hiba. Igen meggyőző teljesítménnyel került be a csapatunk az országos fináléba, ahol az addig mindenkit verő Eger csapatával kellett szembe nézni.

DÖNTŐ

KOZÁRMISLENY – EGER  7-1

Gólszerzők: Horváth 3, Keresztes 2,Vogyicska,Ulrich

Én még a csoportmérkőzések után azt mondtam ” ogy valamelyik csapatott nagyon elverjük, ez nem lehet, hogy ennyi helyzetet mindig kihagyjunk”. Persze azt nem gondoltam, hogy ez éppen a döntőben lesz. Egy igen jó képességű, a focit tudatosan játszó csapatot sikerült legyőzni. Ezen a mérkőzésen a helyzetkihasználásunk nagyon jó volt, már a harmadik percben két gólos előnyben voltunk. Ellenfelünk egy szép egyéni megoldás után 2-0-l kihagyott egy nagy gólhelyzetet, talán itt dőlt el a mérkőzés, a félidőben 5-1 volt a javunkra. A második félidőben nagyon okos játékkal tartottuk a labdát, és sikerült az előnyünket két találattal növelni. Tudásban nem volt ennyi különbség a két csapat között!

A csapat ismét „történelmet írt”, két éve ez a csapat megnyerte a diákolimpiát, akkor még kispályán játszottak, most keresztpályán ismét megmutathatták tudásukat, és ismét megnyerték a diákolimpiát. Tették ezt úgy, hogy szinte az egész mezőny legfiatalabb csapata volt, a 11 nevezett játékosból csupán négyen voltak 2003-as születésűek, heten pedig 2004-esek.

A csapat tagjai: Budzsáklia Benett, Szijas Dániel, Vogyicska Balázs, Horváth Patrik,Virágos Ákos, Keresztes Noel, Pataki Noel, Rácz Balázs, Sajnovics Milán, Pólics Áron, Ulrich Dániel.

Az elmúlt három év DIÁKOLIMPIÁS EREDMÉNYEINK:

2012 ORSZÁGOS 1. HELY – I korcsoport
2013 ORSZÁGOS 3. HELY – I korcsoport
2014 ORSZÁGOS 1. HELY – II korcsoport

Rengeteg dicséretet kaptak a srácok, ismét felhívták  magukra a figyelmet a  tudatos, kulturált, szép játékukkal.

Gratulálunk srácok, büszkék vagyunk rátok! Köszönjük a szülőknek a rengeteg segítséget!

A torna legjobb játékosa Horváth Patrik lett, míg a legjobb kapusnak járó díjat Budzsáklia Benett vehette át!

Pókos Csaba – Jelena Richárd

Szólj hozzá a bejegyzéshez!