Orosházára utaznak labdarúgóink

A sikeres bajnoki nyitány után, már egy fokkal nehezebb feladat vár a Németh Zsolt vezette labdarúgócsapat játékosaira, szombaton 17:30-kor Orosházán, a Mátrai Sándor Stadionban lépnek pályára.

Együttesünk a múlt héten hazai pályán 7-2-es magabiztos győzelmet aratott az előző szezon 15. helyen végzett együttese, a Maglód ellen.

A mostani hétvégén nehezebb a feladat következik, egyrészt idegenben lépnek pályára Lauerék, másrészt az Orosháza stabil középcsapatnak számított a tavalyi évben, hiszen 8. helyen végeztek a harmadosztályban.

Mondhatnánk, hogy igazi erőfelmérő lesz, mert a Magyar Kupa mérkőzésen és a bajnoki nyitányon is szerényebb képességű ellenfelekkel találkoztunk, most egy lényegesen erősebb gárda ellen kell harcba szállni.

Az Orosháza 2 éve még az NB II-ben szerepelt, majd kiesése után tavaly a 8. helyen zárt az NB III-ban.

Az idei évben bravúros Magyar Kupa eredménnyel hívták fel magukra a figyelmet, 1-0-ra verték meg és ejtették ki az NB I-es Dunaújvárost.

A bajnokságot is győzelemmel kezdték, a Szentlőrinc otthonában 4-3-ra diadalmaskodtak.

Rutinosabb NB II-es múlttal is rendelkező labdarúgóik: Makra Zsolt (NB I-ben is szerepelt), Tóth Imre, Szabó Norbert, Végh Ariel, Juhász Norbert, Szélpál Tamás, Fülöp Tibor, Szűcs Dániel.

Az Orosháza egy masszív, szervezett csapat,amely a kiesése után kicsit átszervezte együttesét és a tapasztaltabb rutinos labdarúgók mellett fiatalokkal töltötte fel keretét.

Az Orosházát (ahogy általában a keleti csapatokat) a jól értelemben vett agresszivitás jellemzi, kemények, így fiatal csapatunknak erre mindenképpen fel kell készülnie, hogy ez ne okozzon majd meglepetést a mérkőzés közben.

Németh Zsolt vezetőedző a 7-2-es győzelem után sem lehet teljesen nyugodt, egyrészt örömteli, hogy nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de a jövőben ezeket sokkal nagyobb hatékonysággal kell értékesíteni majd. Ezen kívül a védekezésen is van még csiszolni való, bár az is igaz, hogy 2 poszton is ideiglenes beugró szerepelt az előző hétvégén.

Gajág Gergő tengelybe történő visszatérésével lényegesen stabilabb lehet a hátsó alakzat, hiszen így mindenki a saját posztján tud szerepelni.

Nagy Krisztián sérülése szerencsére nem olyan súlyos, de egy kis időt ki kell hagynia, így az ő posztján más fog szerepelni.

Örömteli hír, hogy a sérültek szépen gyógyulnak Szabó Balázs például már teljes értékű munkát végez, így az ő hadra foghatóságával majd tovább bővül a játékos repertoár.

A hétvégi mérkőzésre megvan a recept, miképp lehetünk sikeresek, de ehhez nem szabad megilletődötten pályára lépni egyik játékosunknak sem.

Szervezett, koncentrált játékra lesz szükség és a helyzetek hatékony kihasználása is fontos momentum lesz az összecsapáson!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!