Öngóllal egyenlített a Sopron

Sopron – Kozármisleny 1-1 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Sopron, 800 néző

Vezette: Gyarmati II. T. (Butkai Zs., Kovács II. G.) Tart. j.v.: Farkas M.

Sopron: Halasi – Fazakas, Sifter, Baranyai, Katona – Horváth A. (Szabó Zs. 63.), Deme, Németh L. – Gaál (Faggyas 46.), Erdélyi (Varga G. 69.), Heffler N.

Vezetőedző: Supka Attila

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Fellai (Fenyvesi 35.), Petrók, Vattai – Fitos, Kovács T., Nagy E., Nagy K. (Cziráki 78.) – Tóth D, Oláh (Szabó B. 64.)

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Gólszerzők: Tóth D. 9. percben (1-0), Vattai öngól a 78. percben (1-1).

Sárga lap: Horváth A. 38., Németh L. 61. illetve Kovács T. 50., Oláh 52., Fenyvesi 82. percben.

Alapvetően a Sopronban megszerzett 1 pont nem számítana rossz eredménynek, de jelen helyzetünkben amikor nagy szükségünk van a pontokra, és a 78. percben még vezettünk, ráadásul csak egy öngóllal egyenlít az ellenfél sajnos csalódottak vagyunk…

Jól kezdődött a találkozó csapatunk számára, hiszen a 9. percben Oláh remekül ugratta ki Fitost a jobb szélen, aki felnézett pontosan adott középre ahol érkezett Tóth D. és közelről lőtt a Sopron kapujába. 0-1.

A 11. percben Heffler N. 20 méteres lövését Sólyom ütötte ki.

A 19. percben Heffler N. beadását Erdélyi félfordulatból lőtte kapura, de Sólyom bravúrral hárított.

A 20. percben Fitos szögletét Oláh fejelte kapura, a léc alá tartó labdát Halasi hárította.

A 28. percben Hellfer N. 20 méterről leadott lövése kapu mellé szállt.

A 38. percben Németh L. szöglete után Sifter fejelt fölé.

A 41. percben Nagy K. 18 méteres szabadrúgása kapu fölé szállt.

A vezetés után főképp a biztos védekezést helyeztük előtérbe, de számtalan veszély kontratámadás lehetősége adódott és sokszor egy-egy pontatlan passz akadályozta meg, hogy újabb gólt, gólokat szerezzünk.

A 48. percben Fitos centerezett középre, de Tóth D. lövése sajnos elakadt az egyik védőben.

Az 55. percben ígéretes létszámfölényes támadást vezettünk, amely után Oláh 16 méterre a Sopron kapujától, már lövőhelyzetben volt, de önzetlenül próbálta megjátszani a jobb helyzetben lévő Fitost, azonban ő közben lesre futott így oda lett a nagy gólszerzési lehetőség.

A 66. percben Erdélyi passzolt Szabó Zs. felé, de Sólyom remekül érkezett ki kapujából és megszerezte a labdát.

A 67. percben Fitos passzol Kovács Tamásnak, aki 10 méterről kapu mellé lőtt.

A 78. percben mislenyi szempontból szerencsétlen körülmények között egyenlített a Sopron. Mondhatnánk, ilyen nincs és mégis van… Heffler N. vezette a labdát mellette futott vissza Vattai. A soproni támadó megpróbálta kötényben átfűzni védőnket, aki ezt megakadályozva oldalt állva spiccel rúgta meg a labdát, de olyan szerencsétlenül, hogy az teljesen váratlanul a saját kapunkban landolt. Öngól. 1-1. Sólyom nem számíthatott a szerencsétlen és váratlan mozdulatra. Aki ezt a gólt látta, talán azt is mondaná, átok ül a csapaton…

A 85. percben hazai kontratámadás végén Heffler N. lőtt kapu fölé.

A 87. percben Heffler N. középre adását Deme közelről lőtte kapura, de Sólyom ezúttal is a helyén.

A 88. percben Kiss M. 15 méteres lövése ment kapu mellé.

A mérkőzés döntetlennel ért véget, amivel igazán egyik csapat sem lehet elégedett, hiszen mindkét együttesnek nagy szüksége lett volna a 3 pontra.

Supka Attila: Az első félidei hibánkat kegyetlenül kihasználta az ellenfél, a második félidőben már koncentráltabbak voltunk, és a cserékkel sikerült is a támadójátékunkat feljavítani. A meccs meglepetése: A múlt heti Szigetszentmiklóson elkövetett baki után kevesen gondolták volna, hogy Supka Attila ismét Halasi Pétert állítja a háló elé. Ez kiváló pedagógiai érzékről tanúskodik, ugyanis a kapus meghálálta a bizalmat.

Eduardo Almeida: Tudtuk, hogy egy jó csapat ellen fogunk játszani, kontrákra rendezkedtünk be, ez a szisztéma az első félidőben jól működött a másodikban már kevésbé.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!