Olyan volt, mint az egész szezonunk…

Kozármisleny – Nyíregyháza 0-1 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Kovács J. Z. (Kovács II. G., Horváth K.) Tart. j. v.: Jakab G.

Kozármisleny: Holczer – Kiss M. (Molnár S. 90.), Fellai, Petrók, Vattai – Fenyvesi, Kovács T. – Fitos, , Nagy E. (Kovács A. 90.), Cziráki (Tóth D. 52.) – Oláh

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Nyíregyháza: Ovszijeko – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Sándor, Paku – Pákolicz (Reznek 87.), Kis (Szilágyi 62.), Rezes – Bajzát

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Gólszerző: Rezes a 75. percben.

Sárga lap: Kovács T. 51., Kiss M. 86. illetve Törtei 72., Rezes 90. percben.

Rövid ünnepléssel kezdődött a találkozó. Elsőként a már bajnok Nyíregyháza csapatának álltak sorfalat a Kozármisleny labdarúgói, tiszteletüket kifejezve a bajnok gárdának. Ezt követően a Kozármisleny csapatkapitánya egy pezsgőt is átadott a vendég csapatkapitánynak.

Akadt ünnepelni való hazai oldalon is, hiszen Kovács Tamás 100. NB II-es mérkőzésén lépett pályára a Kozármisleny FC színeiben. A labdarúgót Feleki Attila klubtulajdonos és Pusztai Zsolt technikai vezető köszöntötték a mérkőzés előtt.

A 2. percben Fitos kapott nagyszerű labdát a jobb szélen, befelé húzott és egy csel után lőtt, de a vendég kapus hárított.

A 7. percben Sándor tekert laposan a hosszú sarokra, Holczer nagyot nyújtózva tolta kapufára a labdát.

A 11. percben Fenyvesi labdaszerzése után Czirákit indította, aki távolról fölé lőtt.

A 23. percben Oláh került gólhelyzetbe, de kicsit hosszan tolta meg, így oda lett a lehetőség.

A 40. percben Rezes húzott befelé, majd jól lőtt kapura, de Holczer kitornászta a felső sarokból.

Az első félidő kiegyenlített erők küzdelmét hozta, egyáltalán nem látszódott a 2 csapat közti 14 helynyi különbség. Együttesünk becsülettel tette a dolgát és teljesen egyenrangú ellenfele volt a bajnoknak.

A 62. percben Bajzát beadása után Paku fejese Petrókról vágódott le.

A 75. percben egy egyéni védekezési hibát követően Rezes elé került a labda, aki élt a lehetőséggel és megszerezte a vezetést a vendéknek. 0-1.

A 79. percben Paku kapott átadást a 16-oson belül, lövésébe Fellai önfeláldozó módon csúszott bele, így mentette meg csapatunkat az újabb góltól.

A 83. percben Pákolicz lőtt távolról, Holczernek kellett védenie.

A találkozót minimális különbséggel a vendégek nyerték, így a múlt heti bajnoki címük után ismét volt mit ünnepelniük.

A nagy távolság ellenére a Szpari szurkolói szép számban kísérték el kedvenceiket, így együtt tudták ünnepelni az utolsó mérkőzésen aratott győzelmet is.

Az összecsapás után a klubházban Eduardo Almeida vezetőedző és Feleki Attila klubtulajdonos is értékelte az idei évet, utóbbi hozta a hasonlatot mely szerint a mérkőzés hűen tükrözte az egész éves szereplésünket, mentünk akartunk, felvettük a versenyt az ellenféllel, voltak lehetőségeink, gólhelyzeteink, ennek ellenére az ellenfél nyert, ahogy oly sokszor a szezon során.

A kiesést követően a jövő évtől az NB III-ban szerepel a csapat, amely a tavalyi átszervezések következtében szinte olyan erős, mint amikor 7 éve feljutottunk a másodosztályba.

Mindennek a vége valami újnak a kezdete is, így most az építkezés, a megújulás időszaka fog következni. Reméljük minél hamarabb sikerül rendezni a sorokat és egy versenyképes, jó csapat összerakni az augusztusban induló bajnokságra.

Lucsánszky Tamás: Az első félidőben a védekezésünk dekoncentrált volt, de a második játékrészre ezt rendeztük és úgy gondolom összességében megérdemelten nyertünk. Az egész szezonhoz gratulálok a csapatomnak és külön Bajzát Péternek is, aki gólkirályi címet szerzett.

Eduardo Almeida: Mindkét csapat gólra törően, győzelemre játszott és mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, sajnos egy egyéni hibából mi kaptunk gólt. Ha 2-3 igazi gólhelyzetet kialakít egy csapat, abból legalább egy gólt kellene szerezni, de sajnos ez nekünk nem sikerült.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!