Oláh Lóránt szeretne jó tavaszt produkálni Mislenyben

Oláh Lóránt­tal jó vásárt csinált a Kozármisleny NB II.-es labdarúgócsapata – feltéve, ha a csatár régi önmagát idézi, és sorra rugdossa majd a gólokat. A Debrecennel az élvonalban bajnoki címet is ünneplő támadó reméli, hogy jó tavaszt produkál, s ennek köszönhetően visszakerül az első osztályba.

– Ugródeszka vagy végállomás?

– Majd az idő eldönti – válaszolta Oláh Lóránt, a Kozármisleny 34 éves, Kaposvárról érkező csatára, majd így folytatta: – Egyértelmű, hogy a mislenyi szerződésem erre a négy–öt hónapra szól, utána meglátjuk, mi lesz. Az elmúlt fél évem nem olyan volt, amilyennek szerettem volna, a tervem az volt, hogy olyan helyre kerüljek, ahol felépíthetem magam.

– Sőt, az emberben az maradt meg, hogy elég régen volt már igazán jó idénye.

– Volt egy klubváltás, ami nem jött be: ez az, amikor a Ferencvárosba szerződtem. De a 2012/2013-as bajnoki évem már nem volt rossz, a Kaposvár legjobb góllövője voltam. Az elmúlt ősz viszont tényleg nem sikerült jól.

– Mi volt a baj?

– Rosszul sikerült a felkészülésünk, rosszul is rajtoltunk a bajnokságban. A folytatásban pedig folyamatosan változtatgatták a csapat összeállítását, így aztán én sem játszottam túl sokat.

– Van még önben spiritusz, akarat, erő? Nagyon szeretik Kozármislenyben, ha valakinek vannak céljai, el akar érni valamit a futballban.
– Ha nem lenne bennem spiritusz, abbahagytam volna. Egyébként erről hosszan beszélgettünk Feleki Attilával, a Kozármisleny elnökével. Neki az én hozzáállásom, elképzeléseim, nekem meg az ő tervei tetszettek.

– Ha már említette: árulja el, mi a csoda vonzotta ide, az NB II. sereghajtójához? Ennyire jó a Misleny híre, vagy egyszerűen ennyire jó Feleki Attila beszélőkéje, ennyire meggyőző az elnök-tulajdonos?

– Semmi csoda nincs, így alakult. De ő tényleg egy pozitív személyiség, tetszett, ahogy gondolkodik, neki pedig az volt szimpatikus, hogy én tényleg nem levezetni jövök ide Kozármislenybe. Tizenegy gólom hiányzik a százhoz az élvonalban, szeretném meglőni. Mondjuk, ezt erre a szezonra terveztem, de nem így hozta az élet. Egy jó tavasz után viszont vissza akarok kerülni az első osztályba.

– Előbb azonban jön egy NB II.-es fél év. Néhány napot már együtt töltött a mislenyiekkel: mi a benyomása, ennek a csapatnak tényleg az utolsó helyen kell lennie?

– Ez jó kérdés, nem tudom megítélni az NB II.-t, mert nem ismerem az erőviszonyokat. De a csapatban már láttam egy-két ügyes játékost. Ráadásul most játszottunk Pakson edzőmeccset, s bár azt nem mondanám, hogy nem volt jobb a hazai csapat, de nekünk is voltak ígéretes időszakaink, lehetőségeink. Szóval szerintem nem reménytelen a helyzet.

– Eszerint úgy érzi, bent maradhat még a Kozármisleny?

– Ez a cél. Feleki Attila sem arra gondol, hogy kiesik a csapata, hanem arra fókuszál, hogy bent marad. Márpedig ő jól ismeri a saját csapatát, és jól ismeri a konkurenciát is.

Forrás: www.bama.hu (K. Mayer András)

Szólj hozzá a bejegyzéshez!