Nyíregyházára utaznak NB II-es labdarúgóink

Szombaton 13.00-kor Nyíregyházán lépnek pályára NB II-es labdarúgóink.

Az első játszik az utolsóval – országos 1-es szokták mondani, de a foci attól is az egyik legszebb és legérdekesebb játék, hogy nem mindig a jobb csapat győz.

Mindenki az elsőt szeretné legyőzni, azaz a bajnokesélyes ellen mindenki kettőzött erővel készül, ennek eredményeképpen az ellenfelek közül ez néha egy-egy csapatnak sikerül is.

Múlt hétvégén a Szigetszentmiklós múlta felül a nyírségieket, de pár hete odahaza a Balmazújvárostól szenvedtek vereséget Lucsánszky Tamás tanítványai.

A példa adott, még ha nem is egyszerű, de meg lehet ismételni.

Verhetetlen csapat nincs, főleg ha egy bajnokságban szereplő együttesekről beszélünk, ráadásul az egész mezőny kiegyenlített, nincsenek nagy különbségek.

Nagy kérdés, hogy az edzőváltáson átesett Kozármisleny melyik arcát mutatja majd. Ha azt amelyiket a Vasas ellen láttunk, akkor valóban országos 1-es a mérkőzés végkimenetele, azonban ha a Békéscsabán mutatott játékot sikerül ötvözni egy harcos hozzáállással, akkor bizony a találkozó háromesélyes.

Az edzőváltás sok esetben felráz egy társaságot, egy új edzőnél mindenki tiszta lappal indul, így mindenki hatványozottabban meg akarja mutatni képességeit. Ha minden játékos teljesítménye és hozzáállása is javul, az csapat szinten is pozitív változást eredményezhet.

Nincs könnyű helyzetbe Németh Zsolt megbízott vezetőedző, hiszen az utolsó helyezett csapat kispadját vállalta el 2 bajnoki + 1 Liga Kupa meccs erejéig.

Aki ismeri a Kozármisleny csapatának korábbi kiváló labdarúgóját, majd azóta az edzői pályán is sikereket elérő edzőt, az tisztában van vele, hogy Ő most legalább 120%-on ég. Megpróbálja azt, amit ilyenkor meg lehet próbálni, felrázni a társaságot és kicsit átadni abból a mentalitásból, ami őt is jellemzi.

Nagyon bízunk benne, ha CSODÁT nem is, de kisebb fajta csodát tud tenni!

A játékosokat, a csapatot ismeri, hiszen amikor nem ütközött a mérkőzésünk az U21-es csapat bajnokijával, akkor minden alkalommal jelen volt Mislenyben, de ez mellett néhány játékosunk dolgozott is már vele együtt korábban, (Tóth A., Nagy K., Nagy E., Szabó B.) tehát ő sem ismeretlen számukra.

A megbízott vezetőedző munkáját a hátralévő 2 bajnoki mérkőzésen a korábbi kiváló labdarúgó, közel 300 NB I-es mérkőzésen pályára lépő Szabados József segíti, aki legnagyobb sikereit labdarúgóként a Bp. Honvéd a PMFC és a Sopron színeiben érte el.

“A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik. (Muhammad Ali)

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!