Németh Zsolt vezetőedző értékelése az őszi szezonról

Németh Zsolttal a Kozármisleny FC vezetőedzőjével beszélgettünk a labdarúgócsapat őszi szereplésével kapcsolatosan.

Milyennek értékeled a gárda őszi teljesítményét? Akár a táblázaton elfoglalt helyezésre gondolunk vagy éppen a mutatott játékra.

Maximálisan elégedett vagyok a táblázaton elfoglalt helyezésünkkel, úgy gondolom, hogy összességében jól szerepelt a csapat ebben a félévben. A játékunk sajnos változó volt.  A bajnokság elején sérülések, betegségek is nehezítették dolgunkat és az utolsó két fordulót leszámítva nem tudtunk ugyanabban az összeállításban pályára lépni. Mivel a nyáron kicserélődött a csapat, ezért idő kellett, hogy összeszokjanak a játékosok, hogy mindenki beilleszkedjen. Véleményem szerint minden nehézség ellenére sikerült jól megoldanunk a feladatunkat.

Mivel voltál elégedett és mivel elégedetlen az őszi fordulók során?

Mindenképpen ki szeretném emelni a hazai pályás veretlenségünket, az 5 győzelem és 3 döntetlen mellett elért 20-4-es gólarányunkat. Ettől függetlenül hazai pályán még így is értékes pontokat fecséreltünk el. Az idegenbeli szereplésünkkel kapcsolatban van hiányérzetem. Nem minden mérkőzésre tudtunk úgy felpörögni, ahogy azt a szakmai stáb szerette volna, ahogy az elvárható lenne. Az élre a Bölcske otthonában mutatott játékunk kerül ebben a tekintetben, ott nagyon csalódottak voltunk a látottak miatt. Vácott ki lehet kapni, főképp úgy, hogy nekünk állt a mérkőzés, jobbak voltunk ellenfelünknél, de mégis vereséget szenvedtünk, ilyen előfordul a fociban.

A csapat végül a várakozásoknak, az elvárásoknak megfelelően szerepelt. Lehet-e maximalista az edző, hogy ennél is több volt a csapatban? Van-e hiányérzeted, hogy lehetett volna még talán ennél is jobb eredményt elérni?

Egy edzőnek maximalistának kell lennie. A hazai pályán elért 3 döntetlenből kétszer mindenképpen nyerhettünk volna, ami plusz 4 pontot jelentene így szorosabban a Vác mögött lennénk. De ahogy korábban is említettem a hazai pályás szereplésünk így sem rossz, így nem lennék elégedetlen. Ráadásul a bajnokság végére 5 pontra megközelítettük a Vácot, ami véleményem szerint tavasszal ledolgozható, főleg úgy, hogy hazai pályán fogadjuk őket.

A csapat volt, hogy meggyőző és magabiztos játékkal fölényesen nyert, akár egy rivális otthonában is (Monor), de előfordult, hogy csalódást keltő teljesítménnyel 2 héttel korábban kikapott Bölcskén? Kicsit jellemző volt ez a kétarcúság az ősz során is, minek tudható be mindez?

Ez a fajta hullámzás főképp annak tudható be, hogy fiatal a csapat és köztudott, hogy a fiatal játékosok teljesítménye hullámzó. Előfordult ez a fajta hullámzás mérkőzésen belül is. Azt gondolom, hogy idővel ez a hiányosságunk is javulni fog, hiszen érettebbek lesznek a játékosok, nagyon tapasztalattal fognak rendelkezni. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy több labdarúgónk első évét tölti a felnőttek között.

A nyári beszélgetésünkkor megemlítetted, hogy a támadójátékban kell még javulnunk, a védekezést a felkészülés alatt is sikerült jól megoldani. Ezenkívül célként jelölted meg, hogy hétről hétre fejlődjön a csapat.
Mivel mi szereztük a legtöbb találatot és mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban, így visszaigazolódni látszanak a nyáron elhangzottak. Így talán kijelenthető hogy a kitűzött cél megvalósult.
A fejlődéssel kapcsolatban mi a meglátásod? Sikerült előrébb lépni, fejlődni hétről-hétre?

Úgy gondolom, hogy a fejlődés felfedezhető volt a csapat játékában. Hétről-hétre jobbak voltunk, még akkor is ha közben adódtak hullámvölgyek. Mi rúgtuk a legtöbb gólt a bajnokságban, de ez mellett rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sajnos sokat ki is hagytunk. A jövőben a helyzetkihasználásunkon feltétlenül előrébb kell lépni, mert a rangadókon nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy kihagyjuk a helyzeteket, könnyen megbüntethetnek bennünket az ellenfelek. A védekezésünk is fejlődött és az egész félév során rendben is volt. Mi kaptuk a legkevesebb gólt, ami szintén örömteli.

Milyen tervek vannak tavaszra? Mennyire ledolgozható az 5 pontos hátrány?

Nem szeretnék jósolni, de egy biztos, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a Vácot utolérjük. A csapat teljesítményén fog majd múlni, hogy nyáron hányadik pozícióban fogunk végezni. A jelenlegi 2. helyet mindenképpen meg szeretnénk tartani, de a Vác megelőzése a szemünk előtt fog lebegni.

Milyen változások várhatóak a keretben? Lesznek-e érkezők, erősítések?

Jelen pillanatban nincsenek konkrétumok, de bízom benne, hogy egy-két erősítést meg tudunk valósítani. Vannak olyan posztok, ahol kevesen vagyunk és sérülések, betegségek esetén azok pótlása nehézséget jelent. Ezen kívül bizonyos posztokon versenyhelyzetet szeretnénk teremteni, ami eredményesebbé tenne bennünket.

Mikor kezdődik a téli felkészülés?

A felkészülésünk január 7-én fog kezdődni, több edzőmérkőzés időpontját már le is kötöttük. A PMFC, Kaposvár, a Vasas és a horvát Cibalia ellen biztosan fogunk felkészülési mérkőzést játszani. Bízom benne, hogy eredményes téli felkészülési időszakot követően a bajnokságban még jobbak leszünk és tavasszal is lesz öröme bennünk a szurkolóinknak.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!