Németh Zsolt: “Valóban szívügyem a Kozármisleny!”

A nyári eseményekhez hasonlót talán a legnagyobb ellenségének sem kívánna senki. Mégis hogy sikerült abból a helyzetből előbb talpra állni, majd ilyen remek őszt produkálni? Lehet, hogy a nehézségek még inkább összekovácsolták a gárdát?

A nyári események ismertek mindenki számára, nehéz időszak volt az életünkben. Egy rendkívül bizonytalan helyzet után végül el tudtunk indulni. Azt gondolom, hogy igen, a nehézségek még inkább összekovácsoltak bennünket. Igazi csapattá váltunk, nemcsak a pályán, de a pályán kívül az öltözőben is. Ahogy jöttek az eredmények, úgy még inkább összeálltunk, mentálisan nagyon erősek lettünk.

Sokan boncolgatták már, mi is megkérdezzük, mi a siker titka?

Sikeréhes a társaság, a játékosok szeretnének bizonyítani. Jó páran már játszottak magasabb osztályban és ezért szeretnének bizonyítani, akik pedig még nem játszottak magasabb szinten, ugyancsak motiváltak, hogy magasabb osztályban szerepelhessenek. A bajnokság előtt nem volt kitűzött célunk, hogy meg kell nyernünk az NB III Közép csoportot, a nyári történések után pedig senki sem gondolta, hogy így fogunk szerepelni.

Talán a sikerekben nagy szerepe van annak, hogy a nyáron nem változott jelentősen a gárda összetétele, sőt komoly erősítések érkeztek. Közülük is kiemelkedik Wittrédi Dávid, aki a csapat vezére volt ősszel, fontos gólokat szerzett.

Nagyon fontos dolog, hogy a tavalyi 2. hely után a csapat magja együtt maradt. Tavaly is csak 2 ponton múlott a feljutásunk, végig versenyben voltunk a bajnoki címért, sajnos akkor nem sikerült. Nyáron új igazolásokkal tovább erősödtünk és Wittrédi Dávid személye meghatározó a csapatnak, egy igazi irányító játékos érkezett hozzánk, aki fazont tud szabni a csapat játékának és mérkőzéseket tud eldönteni. Dávid nagyon jól beilleszkedett a közösségbe, a csapat vezére lett, aki magával tudta húzni a többieket. Nagyon jó az is, hogy rajta kívül is akadnak vezéregyéniségek. Van egy nagyon erős tengelyünk, a védelemben Fellai – Lantos kettős, a középpályán Kovács Tamás aki amikor Lauer Norbert nem volt kezdőjátékos a csapatkapitányi karszalagot is méltóképp viselte.

Tavaly tavasszal indult meg a csapat az úton, akkor az utolsó 11 bajnoki mérkőzésén már nem talált legyőzőre. Nem lehet, hogy igazából mostanra állt össze a gárda?

Azon a 11 mérkőzésen amikor nem kaptunk ki, úgy gondolom, hogy rend volt a fejekben és mindenki átérezte, hogy mi a célunk. De az is igaz, idő kellett, hogy összeálljunk és azért máról holnapra nem lehet csapatot építeni, ehhez idő kell. Úgy gondolom, hogy mostanra a csapat megtalálta önmagát és olyan játékot produkál, olyan mentális erővel rendelkezik, hogy az ellenfeleink nem tudtak bennünket legyőzni.

16 veretlenül megvívott bajnoki után 42 pontot szerezve fölényesen vezetjük a bajnokságot, és eközben a klub legnagyobb sikerét értük el a Magyar kupában azzal, hogy bejutottunk a legjobb 8 közé. Melyik a nagyobb siker? Melyik a fontosabb?

Számunkra nagyon fontos a bajnokság, megvan a célunk, amit el szeretnénk érni. A Magyar Kupával úgy voltunk, hogy megyünk ameddig tudunk, veszíteni valónk nincsen, próbáltunk felszabadultan játszani. Ez az alázatos és felszabadult játék végül ezt eredményezte, aminek nagyon örülünk. Azt gondolom, hogy a csapat és a szakmai stáb egymásra talált az őszön, mindenki tisztában van a célokkal és mindenki egyfelé húzza azt a bizonyos szekeret. Itt szeretném megköszönni a stábom munkáját, Kovács Zoltán, Pókos Csaba, Kurucsai Kornél és Kovács Ernő személyben, akik nagyon sokat segítettek, sokat tettek azért, hogy ez a csapat ilyen sikeresen szerepeljen.

Kozármisleny országos ismertségre tett szert, olyanra, amire a két NB II-es ezüstérem megszerzésekor sem. Arra, hogy az ősz során Mislenyi csodáról ír az országos média, vagy óriásölő Kozármisleny titulálnak bennünket talán senki nem számított. Milyen érzés ennyire a középpontban lenni és kezelni a média érdeklődését?

Nem egyszerű, de azt gondolom, hogy legnagyobb erényünk a SZERÉNYSÉG és az ALÁZAT. Sem a játékosok, sem a stáb nem szállt el az elért eredmények után sem. Véleményem szerint semmi ilyen nem volt látható és továbbra is alázatosan játszunk, mindenki ugyanúgy küzd a sikerekért.

A sikerek feldolgozása ugyanannyira nehéz, mind a kudarcoké. Mennyire fontos feladat most, hogy a játékosok a földön maradjanak, hogy a téli pihenő után is sikerre éhesen folytassák szereplésüket?

Helyén kezelik a játékosaink a sikereket és tudjuk nagyon jól, hogy továbbra sem szabad hátradőlni, ahhoz hogy céljainkat elérjük, mérkőzéseket kell nyerni és mi minden mérkőzésen a győzelem reményében lépünk pályára. Sok nagy csatát kell még megvívnunk, és nyilván arra lehet számítani, hogy tavasszal is majd mindenki ellenünk akar bizonyítani és kettőzött erővel lép pályára együttesünk ellen.

Mire a legbüszkébb a vezetőedző az ősz során?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy az őszi 21 mérkőzésünk mindegyikén veretlenek tudtunk maradni. Pedig egy NB II-es és négy NB I-es csapat elleni meccset is megnyertünk, úgy gondolom, hogy ez nagyon nagy fegyvertény. Büszke vagyok a játékosaimra és a szakmai stábra!

Sokak szerint rosszkor jött a téli szünet, mert lendületben volt a csapat, ezzel szemben azt olvashattunk a megyei napilapban, hogy Németh Zsolt más véleményen van a pihenőt illetően, mert szerinte igenis ráfér a csapatra és jókor jött.

Úgy gondolom a sok mérkőzés sokat kivett a csapatból. A nyári történések miatt nem igazán sikerült úgy a felkészülésünk, mint azt szerettük volna. A 21 tétmérkőzésünkön ennek ellenére is helytálltunk, pedig komoly sorozatterhelésben volt része a játékosoknak. A pihenő mindenkinek jól jön, most mindenki szusszanhat egyet, ezt a bő egy hónapot fel tudjuk használni a feltöltődésre.

Milyen most ennek a közösségnek az edzőjének lenni? Milyen az öltözői hangulat?

Az öltözői hangulat nagyon jó, ami a múlt heti bankettünkön is bebizonyosodott. A csapat nagyon egyben van. Úgy gondolom, hogy kozármislenyi lakosként a kozármislenyi csapat edzőjének lenni nem egyszerű dolog, sok mindenben meg kell felelni, de összességében azt gondolom, hogy helyi lakosként nagyon jó érzés most a Kozármisleny edzőjének lenni.

Ha már szóba kerül, hogy sikerült a félévzáró bankett?

A félévzáró bankettünk nagyon jól sikerült, bízom benne, hogy a bajnokság végén valami hasonlóban, vagy még ennél is nagyobb ünneplésben lehet részünk.

A banketten Feleki Attila dicsérő szavai között hallhattuk, hogy Németh Zsolt az az edző, aki a mislenyi focicsapattal kel és fekszik, akinek szívügye a Kozármisleny. Valóban így van ez?

Azt kell mondani, hogy igen így van ez, valóban szívügyem a Kozármisleny! De még egyszer mondom, a sikerben nagyon nagy szerepe van a szakmai stábomnak, ez nem csak az én sikerem amit elértünk és természetesen a legfőbb érdem a játékosoké. Köszönettel tartozom a csapat valamennyi játékosának és segítőimnek: Kovács Zoltánnak, Pókos Csabának, Kurucsai Kornélnak és Kovács Ernőnek, akik ugyancsak nagyon sokat dolgoztak és nagyon sokat tettek a sikerekért.

Mit szól a vezetőedző az MK negyeddöntő sorsolásához?

A Békéscsaba ellenében megint egy NB I-es csapatot kaptunk. Minden NB I-es csapat ellen nagyon nehéz dolgunk van, legyen az Diósgyőr vagy Bp. Honvéd vagy éppen a Békéscsaba. Ezúttal is két mérkőzés dönt a továbbjutásról, így nem vagyunk könnyű helyzetben. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk február 17-én Békéscsabán, de mindenképpen olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy legyen esélyünk a visszavágón Kozármislenyben.

Mikor kezdődik a téli felkészülés?

Január 4-én kezdődik a felkészülésünk. A téli szünetben a felkészülést és az edzőmeccseket fogjuk összerakni a szakmai stábbal. Az első héten napi egy edzést a 2-3. héten napi két edzést tervezünk és természetesen sok felkészülési mérkőzést is beiktatunk a programba.

Köszönjük a beszélgetést! Jó pihenést, majd ezt követően az őszihez hasonló, siker folytatást kívánunk!

Hajrá Kozármisleny!

 

2 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Németh Zsolti a legnagyobb király!!!

  2. kiskozári szerint:

    Zsoltiban megvan az alázat, oda teszi magát. Szerintem gyorsan profi lett: a nyilatkozatai, a hozzáállása, az elkötelezettsége. Még egy darabig a Mislennyel legyen sok közös siker, kívánom, hogy utána tudjon feljebb lépni, akár nagy csapathoz kerülni. Addig is köszönet neki is az őszért.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!