Németh Zsolt: Nagyon nehéz nyáron vagyunk túl

Nehéz nyáron van túl a Kozármisleny FC labdarúgócsapata.

A klub működése ugyan biztosított, mindenki napra pontosan kapja a fizetését, nincsenek kifizetetlen számlák, de most látszik igazán a különbség, hogy Feleki Attila klubtulajdonos korábbi hosszú éveken keresztül nyújtott támogatásával a csapat egészen más célokért küzdött, magasabb osztályban is eredményesebben szerepelt! Ha csak az elmúlt 10 évet nézzük, nyilván nem a véletlen műve a két NB III-as bajnoki cím, vagy éppen a két ezüstérem az NB II-ben!

Az NB II-es kiesést követően a nyáron már tudtuk és láttuk, hogy most nagyon racionális költségvetésünk lesz, egészen más célokért fognak harcolni labdarúgóink ennek a támogatásnak a hiányában. Szinte a teljes NB II-es csapat távozott, az első edzésig két labdarúgóval történt csak megegyezés a folytatást illetően.

Koko_Kocsi_525_2

Ebben a helyzetben nem várt könnyű feladat a régi-új edzőkre, a Németh Zsolt-Kovács Zoltán edzőpárosra, akiknek szinte nulláról kellett új csapatot építeni.

Milyen kilátásokkal, reményekkel és célokkal kezdtetek bele a nyári munkába? Ami ezúttal az első edzés előtt nem kevés telefonálással, informálódással, próbajátékosok kiválasztásával telt. Majd jött az érdemi felkészülés és a bajnokság. Milyen időszak van mögöttetek?

Lassan megszokott már hogy amikor elkezdek egy szezon vezetőedzőként Kozármislenyben, akkor nehéz helyzetben van a klub. Amikor Feleki Attila felkért, hogy ismét építsek csapatot, akkor azért elgondolkoztam rajta, de végül elvállaltam a feladatot, amit nem is bántam meg. Nehezen indult a munka, az előző évi NB II-es csapatból csak 2 játékos maradt, Lantos Levente és Ipacs Péter, ők jelezték, hogy szívesen maradnánk az NB III-ban is. A többi játékossal aki itt maradt az NB II-ből, csak az utolsó héten a szezonkezdet előtt állapodtunk meg (Racskó Roland, Tóth Márk, Kocsis Adrián, Városi Viktor). Mivel az anyagi lehetőségeink behatároltak voltak így helyi, baranyai játékosokból kellet merítenünk, akik szerény anyagi körülmények mellett is elvállalták ezt az osztályt és kihívásnak ítélik meg az NB III-at. A felkészülés kezdetétől szépen lassan állt össze a keret, a semmiből építettünk egy csapatot, nagy segítség volt ebben Arató Zsombor klubigazgató és Kovács Zoltán edzőtársam. Az edzéseken és edzőmeccseken motiváltak voltak a játékosok el akarták magukat “adni”, jól szerepeltünk a felkészülési mérkőzéseken, szoros eredményeket tudtunk komolyabb csapatok ellen is elérni. Azt kell hogy mondjam, a jó hozzáállás alap itt nálunk Kozármislenyben. Olyan játékosra nincs szükségünk akit motiválni kell arra, hogy küzdjön, fusson, hajtson. A bajnoki nyitányra összeállt a keret, de sajnos nagy hátrányból indultunk a többi csapattal szemben. Sok új játékos utánpótlásból és megyei osztályból érkezett, de akadt olyan is, akik nem játszottak sérülés miatt, vagy egyéb okokból nem kaptak lehetőséget korábbi csapatukban. Nagy volt a lemaradásunk, először is  erőnlétileg szerettük volna egy szintre hozni a csapatot, ami a bajnokság elejére sikerült is és ez kitartott a szezon végéig, aminek nagyon örülök. Nagyon nehéz nyáron vagyunk túl, de azt gondolom, hogy a körülményeinkhez képest rendben vagyunk. A felkészülésünk nem volt optimális, de megtettünk mindent, hogy egy szerethető csapatot tudjuk összeállítani.

kocsi_lorincen_525

Mennyire vagy elégedett a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítménnyel? Ősz végi helyezéssel?

A bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítményünk felemásra sikeredett, van hiányérzetem. Az NB II-ből itt maradó játékosoktól többet vártam, ezt átbeszéltük velük és nagyon őszintén elmondták hogy saját maguktól is többet vártak. Úgy gondolom, hogy sokkal több nem volt a csapatban, a 11. hely reális, de talán azt kell mondjam, hogy inkább még erőn felüli.

Mit lehet kiemelni a félszezon alatt?

Első sorban azt, hogy fizikailag nagy előrelépés történt. Különösen szembetűnő volt, hogy a bajnoki mérkőzéseken a 70. perctől mi tudtunk felülkerekedni az ellenfeleinken.

Mi az ősz pozitív és negatív élménye/tapasztalata számodra?

Az ősz pozitívuma hogy a nulláról tudtunk egy új csapatot összerakni, amely mostanra bármelyik ellenfelével fel tudja venni a küzdelmeket az NB III-ban. Többször hátrányból tudtuk megfordítani az eredményt vagy éppen egalizálni. A Magyar Kupa mérkőzést is pozitívumként tudom megemlíteni, hiszen egy tavaly még NB I-es csapattal (Gyirmót) voltunk partiban, kevésen múlott, hogy nem mi jutottunk tovább egy hosszabbításos mérkőzésen, ahol a 116. percben szabadrúgásból kaptunk gólt, de előtte 11-esből mi is gólt szerezhettünk volna. Negatívum a támadójátékunk, ebben hiányérzetem van, mert kevés helyzetet dolgoztunk ki, több minőségi megoldás kellene a támadó zónában és a helyzetkihasználásunknál is több jobb döntést kell hoznunk.

Koko_Kocsi_525

Most rövid pihenő következik, majd január 15-én megkezdődik a téli felkészülés, milyen céllal vágtok bele a munkába?

A téli felkészülési programunk elkészült, 9 edzőmérkőzést fogunk játszani. A célunk hogy mind fizikálisan mind játékminőségben fejlődni tudjunk. Célunk, hogy a bajnokságban az első 10-ben végezzünk.

Lesznek-e érkezők, távozók? Milyen jellegű változás várható a keretben?

Mindenképpen szeretnénk játékosokat igazolni, főképp a támadójátékunkon szeretnénk javítani, ehhez kreatív, sokoldalú játékosokra van szükség, ez miatt biztosan lesznek személyi változások a keretben.
Kiss Márton felépül, vele erősödhet a védelmünk és az öltöző is!

Milyen téli felkészüléssel és milyen tavasszal lennél elégedett?

Zökkenőmentes felkészülést szeretnénk. A körülményeink megfelelőek és minden adott, hogy az általunk eltervezett munkát végigvigyük. A tavasszal kezdődő bajnokságban nagyon nehéz sorsolásunk van.
Igaz hazai pályán kezdünk a bajnokesélyes PMFC-vel, majd fogadjuk a szintén bajnokesélyes Tiszakécskét, aztán az RKSK-hoz látogatunk, utána pedig az őszi szezon bajnoka a Dunaújváros következik, aki szintén szeretné megnyerni a bajnokságot. Jó felkészülésre lesz szükségünk, hogy versenybe tudjunk szállni az ellenfeleinkkel.
Végezetül pedig Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok minden szurkolónknak!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!