Egy jó CSAPAT, jó közösség van kialakulóban

A Magyar Kupa mérkőzés előtt néhány nappal Németh Zsolt vezetőedzővel beszélgettünk.

Osztályváltás után van csapatunk, miképp ítéled meg a játékoskeretet, mennyire sikerült megtartani az NB II-es labdarúgókból egy gerincet, amire aztán majd lehet építeni?

Úgy gondolom, hogy az NB II-es csapatból egy komoly magot sikerült megtartanunk, több meghatározó játékos is van közöttük, akikre lehet számítani. Úgy vélem, hogy leginkább azok maradtak itt, akikre lehet építeni, akikre lehet számítani és régebb óta itt vannak már Kozármislenyben.

Milyenek a fiatalok, akik szép számban tagjai a labdarúgó csapat keretének?

Fiataljaink a tavalyi PMFC U21-ből, Paks U21-ből illetve a Kozármisleny U21-es csapatából kerültek az NB III-as keretbe. Nagyon agilis labdarúgókról van szó, akikben munkálkodik a bizonyítási vágy. Szép jövő előtt állnak, reméljük hogy sok örömet okoznak majd a szurkolóknak a bajnokságban.

Korábban elhangzott, hogy a csapat célja a keret, a felkészülési mérkőzéseken mutatott játék függvényében lesz leginkább meghatározható. Lassan összeáll a keret, hova lehet elhelyezni a Kozármisleny gárdáját, egy félig-meddig ismeretlen NB III-as osztályban?

Lassan összeáll a keretünk, ma például egy jó képességű belső védővel, Gajág Gergővel erősödtünk, bízom benne, hogy a védelem stabil tagja lesz. Azt, hogy hova lehet elhelyezni a Kozármisleny gárdáját, arra csak a bajnokságban kapunk választ, főképp azért, mert az ellenfelek játékereje ismeretlen számunkra. A felkészülés során voltak jól sikerült edzőmeccseink, de igazából majd a bajnokságban derül ki, hogy mire lehetünk képesek. Vannak céljaink, nagy elszántsággal vágunk neki a bajnokságnak.

Külső szemlélőként azt láttuk, hogy a csapat játéka hétről – hétre fejlődött és egyre inkább tudatos dolgokat láttunk viszont az edzőmeccseken, hol járunk a folyamatban?

Én is úgy vélem, hogy hétről-hétre fejlődtünk. Ez a folyamat azonban még tart, hiszen nagyon fiatal a keret, a fiatalok még fejlődni fognak és közben még jobban összekovácsolódik majd a csapat. Azt gondolom, hogy leszünk még jobbak is!

A felkészülési időszakra tervezett munkát sikerült elvégeznetek?

Egy-két sérülést leszámítva (ami hátráltatta a munkánkat) azt gondolom, hogy sikeresen elvégeztük a felkészülésünket. A szombati Diósd elleni Magyar Kupa meccsen már kicsit tisztábban fogunk látni, hogy valójában milyen felkészülést tudhatunk magunk mögött. Én eddig meg vagyok elégedve a játékosok hozzáállásával, az elvégzett munkájukkal, a többi meg a tétmeccseken fog eldőlni.

Miben kell még javulni a hátralévő időben?

Azt gondolom, hogy a támadójátékban kell még javulnunk, a védekezést jól megoldottuk, stabilak vagyunk hátul. Sok a fiatal, van még mit tanulni. Minden csapat tud fejlődni, így ezzel mi sem vagyunk másképp. Hétről-hétre azon leszünk, hogy jobbak legyünk.

Mi lehet a Kozármisleny gárdájának erőssége a következő szezonban?

Egy jó CSAPAT, jó közösség van kialakulóban, a fiatalok és az idősebbek között is remek az összhang, ha ez így marad, akkor a régi kozármislenyi kohézió fog bennünket jellemezni, ami mindig is jellemző volt a Kozármisleny csapatára pályán belül és az öltözőben egyaránt.

Milyen együttesre számíthatnak a kozármislenyi szurkolók és milyen játékot várhatnak a csapattól?

Lelkes, agresszív játékot szeretnék látni a csapattól, ami stabil védekezésből megy át a támadásokba. Játékunk természetesen az ellenfelektől is függ, nem tudjuk, hogy pontoson milyen minőségű játékkal és milyen ellenfelekkel fogunk találkozni. A kozármislenyi szurkolókat a jövőben is várjuk a mérkőzéseinkre, kérjük őket, hogy támogassanak, buzdítsanak bennünket, fiatal csapatunknak szüksége van a szurkolókra. Az együttesben sok mislenyi vagy mislenyi kötődésű labdarúgó van, akik magukénak érzik a klubot és igyekeznek a lehető legjobban kiszolgálni a szurkolókat.

Te mint vezetőedző mivel lennél elégedett a bajnokság végén?

Dobogós helyezéssel elégedett lennék, de alapvető célunk, hogy az 1-5. helyek valamelyikén végezzünk. Ha elkerülnek bennünket a sérülések, mellénk áll a szerencse akkor szép eredmény elérésére lehetünk képesek. Természetesen ha  elkezdődik a bajnokság, jobban látjuk az erőviszonyokat, és a célokat a félszezonnál akár újra is értékelhetjük.

Köszönjük a beszélgetést! Sok sikert kívánunk a csapatnak!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!