Németh Zsolt: Célunk, hogy hétről-hétre fejlődjünk

Németh Zsolttal, csapatunk edzőjével beszélgettünk. Trénerünk számára nem ismeretlen a harmadosztály, két éve ezüstérmet tudtunk szerezni az ő irányításával, majd 2016-ban 18 pontos előnnyel, utcahosszal nyertük meg az NB III-as bajnokságot. Idén más célokért küzd az NB II-es  kiesését követően a Kozármisleny, de örömmel jelentjük, hogy van fény az alagút végén és a kezdeti nehézségek után, úgy látjuk, hogy a mostani csapat sok szép siker elérésére hivatott.

Öt héttel ezelőtt két játékossal történő megegyezés (Ipacs, Lantos) mellett kezdődött meg a nyári felkészülés. Rengeteg próbajátékos került tesztelésre az elmúlt hetekben, mígnem mostanra összeállt a keret. Hogy alakult ez az öt hét az edzői stáb szempontjából?

Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, folyamatosan érkeztek a próbajátékosok, ki kellett választani azokat a labdarúgókat, akik mind emberileg, mind szakmailag megfelelnek a mi elképzeléseinknek. Elég stresszes heteken vagyunk túl, de szerencsére a múlt hét végére összeállt a keretünk.

Mit lehet mondani erről a keretről? Mi lehet ennek a keretnek az erőssége?

Szeretnénk ebből a keretből egy szerethető csapatot összekovácsolni, akik mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a mérkőzéseken kiadják magukból a maximumot. Szeretnénk egy ütőképes csapatot kialakítani, amihez persze időre lesz még szükségünk. Bízom benne, hogy minél hamarabb össze fogunk tudni állni és eredményesek tudunk lenni.

kocsi_lorincen_525

A felkészülési mérkőzések alatt egy harcos, küzdeni tudó együttest láthattunk. Mi lehet a mostani Kozármisleny ereje ebben az  NB III-as bajnokságban?

Helyi edzőként a korábbi évek sikeres szereplései után csak azt tudom mondani, hogy egy agresszív, lelkes csapat leszünk. Amit a nézők a felkészülési mérkőzéseken láttak én ezt szeretném látni és ezt el is várom a csapattól, szeretném, ha ez minden mérkőzésen jellemző legyen ránk. Ez mindennek az alapja. Ehhez majd az idő előrehaladtával és az együtt elvégzett munka eredményeként bízom benne, hogy majd jó játék is és egyben eredményesség is párosul.

Mely csapatok számítanak az NB III Közép csoportjában favoritnak?

Azt gondolom, hogy egyértelmű favorit a PMFC, amely tavaly is 2. helyen végzett már és nyáron remekül erősítettek. A Pécsnek egyértelmű célja, hogy megnyerje ezt az NB III-as bajnokságot. Mellettük ott lehet még a SZEOL, ahol együtt maradt az NB II-es gárda, beleszólhat még a bajnoki cím sorsába a Dunaújváros is, a hírek szerint a Dabasnak vannak még komolyabb céljaik, ők is jól igazoltak. Aztán ott a Hódmezőváráshely, illetve az egyik újoncnál a Tiszakécskénél adott minden feltétel, hogy jól szerepeljenek, és ők is jól igazoltak, talán ők lehetnek az egyik titkos favorit.

Ebben a mezőnyben mi lehet a Kozármisleny célja? A felkészülés elején a biztos bennmaradás is elég távolinak tűnt, mostanra talán valamelyest kiegyenesedtünk, lehet-e ennél a korábbi célnál merészebbet álmodni?

Álmodni lehet is és kell is! Szeretnénk persze nagyobb célokért küzdeni, de azt kell mondjam, hogy el kell telnie 6-8 fordulónak, amíg kirajzolódnak a valódi erőviszonyok, akkor tudjuk pozicionálni magunkat és akkor tudunk esetleg majd merészebb célokat megfogalmazni. Egyelőre a biztos bennmaradás a célunk, innen léphetünk majd fokozatosan előrébb. Nem szeretnénk számszerű helyezésben gondolkodni. Célunk, hogy hétről-hétre fejlődjünk és ezért keményen dolgozunk is. A bajnoki mérkőzéseken mindent meg fogunk tenni azért, hogy jól szerepeljünk.

kfc-gyula_edzok_525

Kívülről az látszik, hogy rutinos játékosok és az egészen fiatal labdarúgók egyvelege alkotja a mostani keretet. Milyen az összetétel? Milyen a közösség?

Nagyon jó a fiatalok és az idősebb, rutinos játékosok aránya. Most, hogy mindenkit leigazoltunk már, azt látom, hogy jót tett a lelkeknek, ezáltal mindenki kicsit megnyugodott. Úgy gondolom, hogy jó kis társaság jött össze, azon vagyunk, hogy ütőképes csapattá kovácsolódjon össze. Szeretnénk jó öltözői hangulatot, egy jó közösséget építeni, ami úgy gondolom, hogy már kezd is kialakulni. A korábbi években is ez a jó öltözői hangulat és erős közösség volt ránk jellemző, szeretnénk, ha ez most sem lenne másképp.

Hogy sikerült a nyári felkészülés?

Sajnos nem sikerül tökéletesre, ennek ellenére a mostani keretet látva nincs okom panaszkodni, főképp annak tükrében, hogy induláskor két játékosunk volt csak. Mostanra 18-as kerettel és 3 kapussal rendelkezünk. Nyilván vannak lemaradásaink azokhoz a csapatokhoz képest, akik kész kerettel dolgozták végig a felkészülést, de azon leszünk, hogy minél előbb utolérjük őket.

A hétvégén az újonc Iváncsát fogadjuk, majd két nehéznek ígérkező idegenbeli összecsapás vár ránk, a fentebb említett favorit közül előbb a bajnokesélyes PMFC ellen lépünk pályára, majd Tiszakécskére utazunk. A bajnoki rajt mindig fontos, de így talán most hatványozottabban igaz,az Iváncsa ellen a jó és eredményes szereplésre nagy szükségünk lenne.

Minden csapatnak fontos a jó kezdés a bajnokságban, ezzel mi sem vagyunk másképp. Az Iváncsa egy újonc gárda, akik a nyáron NB III-as szinten jól igazoltak, meghatározó játékosokat tudtak magukhoz csábítani. Ez mellett, új edzői stáb irányítja őket. A korábbi években zsinórban négyszer nyerték meg a Fejér megye I. osztályt, idén nyáron az osztályozót is sikerrel vették, így most egy osztályt feljebb léptek. Nyilván nem lesz egyszerű a dolgunk ellenük, hiszen ellenfelünket fűti a bizonyítási vágy, szeretnék megmutatni, hogy helyük van ebben az osztályban.

Sok sikert kívánunk a bajnokságban! Egymásért és Kozármislenyért!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!