Nem tudtunk meglepetést okozni Felcsúton

Puskás Akadémia FC – HR-Rent Kozármisleny 2-0 (2-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Felcsút, 719 néző

Vezette: Solymosi P. (Kepe A., Kis Z.) tart. j.v.: Bogár G.

Puskás Akadémia FC: Hegedűs – Csilus Á., Vanczák, Tóth B., Forró (Nagy Zs. 45.) – Gyömbér – Prosser, Márkvárt, Sándor Gy., Szatmári (Szakály 79.) – Lencse (Tischler 59.)

Vezetőedző: Pintér Attila

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. – Milutinovic, Lantos, Racskó, Kocsis A. – Gubacsi (Nagy E. 46.) – Városi, Kirchner (Wittrédi 77.), Szekszárdi, Varga M. – Kemény (Tóth M. 77.)

Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerző: Prosser 19., Lencse 30. percben.

Sárga lap: Lantos 52., Milutinovic 68. percben.

Az 1. percben meleg pillanatokat láthattunk a kozármislenyi kapu előtt.

Az 5. percben nagyszerű szabadrúgás kombináció végén nagy helyzetben Gyömbér lőtt kapu mellé, de közben már lesállást mutatott az asszisztens.

A 9. percben újabb veszélyes szituáció a kapunk előtt, de ez a helyzet is kimaradt.

A 19. percben Prosser szerzett vezetést, egy balról belőtt labdát közelről pofozott a kozármislenyi hálóba.1-0.

A 30. percben szép hazai játék végén kihagyhatatlan helyzetben kapott átadást Lencse, aki Horváth mellett a kapuba helyezte a labdát. 2-0.

A 36. percben Lencse 16 méterről át szerette volna emelni Horváth feje fölött a labdát, de nem tudott túljárni kapusunk eszén.

A 41. percben Prosser 28 méterről nagy erővel lőtt egy szabadrúgást kapura, a labda a felső lécről pattant a gólvonalra.

A félidő 2-0-ás hazai vezetéssel zárult, a Puskás Akadémia játékosai nagy erőket mozgósítottak, veszélyes támadásokat vezettek és megérdemelt előnnyel vonultak pihenőre.

A 48. percben Lencse szerzett egy lesgólt.

Az 52. percben Lencse harcolt ki 11-est, amit ő végzett el, de a kozármislenyi kapuvédő Horváth hárítani tudott.

A 61. percben Kocsis beadása után kapura pörgetett az egyik mislenyi játékos, majd a kipattanó labdát Szekszárdi lőtte fölé.

A 63. percben kettő az egyben vezették a labdát Lantosra, de csapatkapitányunk szépen mentett.

A 67. percben Kemény remek ballábas indítással találta meg Városit, aki befele cselezett, majd lőtt, de elakadt a labda egy védőben.

A 68. percben Kemény egy beadás után fordulatból lőtt kapu mellé.

A 69. percben Tischler 14 méterről alig lőtt a kozármislenyi kapu mellé.

A 75. percben Racskó szorításában Tischler lőtt kapufát.

A 80. percben Mákvárt cselezgetett, szerencsés körülmények között előtte maradt a labda, már kapusunkkal állt szemben, de gurítása kapufáról kifelé pattant.

A 85. percben Prosser 18 méteres lövését Horváth vetődve védte.

A 87. percben Sándor Gy. 12 méterről lőtt kapu mellé.

A találkozót végül 2-0-ás arányban a hazaiak nyerték meg, sajnos ma jobbnak bizonyultak csapatunknál. Együttesünk még valahol a csapatépítés fázisában tart, ilyen szempontból örömteli, hogy az első félidőben összeszedett kétgólos hátrányt nem nőtt tovább a második játékrészben. Szintén örömteli hír, hogy a sérülésből, betegségből visszatérő játékosok pályára tudtak lépni, így bizakodva nézhetünk a folytatás elé.

Szanyó Károly: Először is szeretnék gratulálni a Puskás Akadémiának. Fájó kimondani, de a 2-0-ás vereség ránk nézve hízelgő. Csapatom még alakulóban van, de természetesen nem feltett kezekkel jöttünk ide, tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei és ez ma a pályán látszott is. Dolgozunk tovább keményen, mert szeretnénk megtartani az NB II-es tagságunkat.

Pintér Attila: Először is sok sikert kívánok a Kozármislenynek. Tudtuk, hogy egy nagyon fegyelmezett csapattal találkozunk. Amit kértünk és amit megpróbáltunk felépíteni a felkészülési időszakban, abból nagyon sok mindent visszakaptunk. Több olyan lehetőségünk adódott, ahol nem a legjobb döntést hoztuk, de ezek a helyzetek előbb-utóbb be fognak menni. Összességében gratulálok a fiúknak.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!