Nem sikerült meglepetést okozni Egerszegen

ZTE – Kozármisleny 2-1 (1-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Zalaeregszeg, 1241 néző

Vezette: Pintér Cs. (Horvát Z., Makkosné Petz B.) Tart. j.v.: Móri T.

ZTE: Jahic – Preklet (Frizoni 65.), Kovács G., Bogunovic, Nagy Z. (60. Babati) – Sluka, Holdampf (Vágó 75.) – Grbic, Simonfalvi, Hajdú– Pavicevic

Megbízott edző: Lendvai Miklós

Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M. (Cziráki 60.), Fellai, Kovács T., Fenyvesi – Nagy E., Szabó B. – Vég, Varga B. (Vituska 72.), Nagy K. – Pap R.

Megbízott edző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Bogunovic 36., Holdampf 61. percben.

Sárga lap:   Simonfalvi7., Bogunovic 16., Holdampf 46., Hajdú 49. illetve Fenyvesi 43., Szabó B. 43. percben.

A ZTE labdarúgóinak figyelemfelkeltő demonstrációja miatt 10 perc késéssel kezdődött az összecsapás. A hazai labdarúgók hónapok óta nem kapták meg fizetésüket, ezért így jelezték a külvilág felé, hogy nincsenek rendben a dolgok a zalai megyeszékhelyen.

A felfagyott talaj nem könnyítette meg a csapatok helyzetét a folyamatos játék kialakulásában.

Az első félidőben főképp mezőnyjáték dominált 1-1 helyzetet jegyezhettünk fel mindkét oldalon illetve egy hazai gólt.

A 14. percben bal oldalról végezhettünk el szabadrúgást, Nagy E. csúsztatása után Vég Bence közelről talált be a zalai kapuba, de sajnos a játékvezető les címén érvénytelenítette.

A 36. percben vezetést szerzett a ZTE. Sluka ívelt középre egy szabadrúgást, Pavicevic fejelte tovább a labdát, Kovács G. és Helesfay összecsúszott, ami után a túloldalon érkező Bugonovic elé került a labda, aki 3 méterről a jobb alsóba lőtt. 1-0.

A 39. percben Sluka felívelését Pavicevic fejelte kapu mellé.

A játékrészben nem alakultak ki komolyabb helyzetek, sőt folyamatos játék sem nagyon. Csak Bogunovic szemfülességének köszönhetően szerzett vezetést a hazai csapat.

A második félidő elején amikor már-már átvettük a mérkőzés irányítását és egyértelműen mi voltunk a kezdeményezőbbek, váratlanul újabb gólt szerzett a ZTE.

A 61. percben Holdampf vezette a labdát Helesfay kapuja felé, majd 28 méterről lövésre vállalkozott és a labda az elvetődő Helesfay keze mellett a hálóba került. 2-0.

A 71. percben Cziráki a 16-oson belülről lövésre szánta el magát, de Jahic hárítani tudott.

A 77. percben kis híján Pavicevic szerzett gólt. Lövése elsőre lepattant a védőkről, majd ismét elé került a labda, de kevéssel a jobb kapufa mellé ment a második kísérlet.

A 78. percben Vituska lövését vágták ki a gólvonalról, de nem szabadult fel egyből a kapu, a labda Vég elé került, aki 15 méterről lőtt, de ismét a kapu előteréből vágták ki a labdát a hazaiak.

A 92. percben Nagy E. visszagurítását Vég lőtte kapura, Jahic ezt még lábbal védte, de a kipattanót Fenyvesi 12 méterről belsővel lőtte a kapuba. 2-1.

A gól már csak a szépítésre volt elegendő, így anyagi nehézségei ellenére a ZTE otthon tartotta a 3 pontot. Sajnos csapatunk ezzel jelentős ponthátrányban telel.

A korábbi évekhez hasonló remek tavaszi szereplésre lesz szükség ahhoz, hogy sikerüljön kiharcolni a bent maradást.

Lendvai Miklós: Fegyelmezettségünknek köszönhetjük a sikert. Játékosaim hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, s úgy gondolom, rendeződik a csapat körül kialakult feszült helyzet, és viszonylag jó pozícióból várhatjuk a tavaszi folytatást.

Németh Zsolt: Mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, de ismét egyéni hibákat követtünk el, amely után könnyen elkerülhető gólokat kaptunk. Köszönöm a vezetőknek, hogy lehetőséget adtak nekem a bizonyításra.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 hozzászólás

 1. gattuso4 szerint:

     12 vereség 12x  visszatérő motívum(sorminta):nagyon jól játszottunk,de buta egyéni hibák 

     miatt kikaptunk.A gólokat általában hibákból lehet rúgni,vagy kapni,de könyörgöm,hol a

     nagybetűs “CSAPAT”ahol a társak kisegítik a hibázókat?!Egy,két játékos kivételével

     mindenki magába nézhetne:játékosok,edzők,vezetők egyaránt !

     De csak azért is:HAJRÁ  KOZÁRMISLENY !

 2. gattuso4 szerint:

     Úgy látom az idézőjeles “CSAPAT”Márton Gáborral átköltözött Pécsre és Mislenyben

     sajnos még nyomaiban sem maradt belőle !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!