Nem sikerült legyőzni az SZTK-t

Kozármisleny – SZTK-Erima 1-1 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Barna G. (Kis Z., Kiss I. B.) Tart. j.v.: Kovács J. Z.

Kozármisleny: Sólyom -Vég (39.), Fellai, Vattai, Kiss M. – Cziráki, Szabó B. (Nagy E. 33.), Kovács T., Farkas Z. – Nagy K., Varga B. (Tóth A. 72.)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

SZTK Erima: Sánta – Nagy J., I. Jakovljevic, S. Jakovljevic, Pollák – Barna, Kvekveskiri – Guillame (Takács 58.), Zsivóczky, Kollega – Fekete (Csikortás 49.) (Puskás 78.)

Vezetőedző: Zoran Kuntics

Gólszerzők: Nagy K. 50. illetve Kollega 78. percben.

Kiállítva: Pollák a 47. percben.

Sárga lap: Nagy E. 52., Nagy K. 60., Fellai 70. percben.

A vendég gárdánál a héten változások történtek, Zoran Kunticsot felmentették a munkavégzés alól helyét ideiglenesen Csurka Zoltán foglalta el a kispadon.

Ahogy azt sejteni lehetett az elmúlt hetek “országjáró utazásai” illetve a Kisvárdai mérkőzést követő fehérvári összecsapás nem múlt el nyomtalanul a lábakból.

A szakmai stáb a héten a frissítésre helyezte a hangsúlyt, ennek ellenére nem láttuk ugyanazt frissességet mentalitást a pályán, mint a megelőző Siófok elleni hazai mérkőzésen.

A mérkőzés első helyzetére a 8. percig kellett várni, ekkor a vendégek egy szabadrúgást íveltek a mislenyi kapu elé, Fekete fejelt, Sólyom Cs. az utolsó pillanatban vette csak észre a közeli labdát, majd bravúrral kiütötte.

A 25. percben szabadrúgást végezhettünk el, a középre adott labdát kifejelték, Nagy K. 16 méterről próbálta belsővel a kapuba juttatni a labdát, de az kevéssel elkerülte a kaput.

A 33. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania a hazai szakvezetésnek. Szabó Balázs a szívében érzett szúrást, ezért azonnal lejött a pályáról. Szabó Balázst a szünetben elvitte a mentő. Szerencsére Balázsnál nem találtak komolyabb problémát, megfigyelés után hazaengedték.

A 36. percben hazai szöglet után Fellai fejelt mellé.

A 37. percben oldalról középre adott labda találta meg Kollega Krisztián, aki kilépett, de lövése a jobb kapufát találta telibe.

Az első félidőben nem azt kaptuk, amit vártunk. Sajnos nagyon kevés helyzetet, lehetőséget sikerült kialakítanunk és az edzőváltás után az ellenfél játékosai nagy fel voltak spannolva és az első félidőben ők irányítottak.

A 47. percben Varga B. kapott kiugratást a bal szélen, majd jobb külsővel középre passzolt Nagy K. elé, aki gólhelyzetben lépett volna ki, de érkezett Pollák és szabálytalankodott vele szemben. Az eset jóval a 16-oson belül történt, de a játékvezető nagy meglepetésre a 16-oson kívül ítélt szabadrúgást, de ez mellett teljesen jogosan kiállította Pollákot. A szabadrúgást Farkas Z. nagy erővel bombázta a felső lécre, ahonnan a labda kifelé pattant.

Az 50. percben Czirkáki készítette le a labdát Nagy K. elé, aki 12 méterről lőtt, a labda a jobb kapufa belső éléről vágódott a hálóba. 1-0.

A kiállítás után nehéz percei voltak a vendégeknek, s mint azt Nagy K. gólja is mutat, nem sikerült átvészelniük kapott gól nélkül.

A megszerzett találat után a Kozármislenynek minden esélye megvolt arra, hogy eldöntse a 3 pont sorsát, a vendégeknek komoly nehézségei voltak a kiállítás és bekapott gól után is, de pontatlan volt Szabó Zsolt alakulata és nem sikerült még egy gólt szereznie, amivel eldönthette volna a találkozót.

Az idő múlásával, illetve cseréinek köszönhetően megváltozott a játék képe. A vendégek szervezetten védekeztek és a csereként beálló Takácsra felívelt labdákból próbáltak veszélyeztetni, illetve faultokat kiharcolni.

A 61. percben Nagy K. oldalszabadrúgását Sánta csak üggyel-bajjal ártalmatlanította.

A 62. percben Takács T. a 16-os sarkánál cselezgetett, majd jobb lábbal váratlanul lövésre vállalkozott, a labda alig szállt el a hosszú felső sarok mellett.

A 65. percben Nagy K. szabadrúgását Sánta elsőre kiejtette, de másodjára korrigált.

A 69. percben Nagy K. egy röviden kifejelt labdát lőtt kapura, de Sánta hárított.

A 78. percben szöglethez jutottak a vendégek, melyet gyorsan végeztek el. Sajnos a védők nem figyeltek és Kollega Krisztián a 16-os belül tisztán vette át a labdát, majd a kaputól 12 méterről a hosszú sarokba tekert. 1-1.

Nem mondhatni, hogy nem volt megérdemelt az egyenlítés. A vendégek nagy energiákat fordítottak a szervezett védekezésből történő gyors támadás építésekre, amely végül meghozta eredményét.

A 92. percben Farkas Z. 27 méterről elvégzett szabadrúgása szállt kapu fölé.

Az egyenlítő találat után a vendégek nagyon rutinosan lassítani kezdték a játékot, sajnos az emberelőny ellenére sem sikerült helyzeteket kialakítanunk, így az utolsó 10 perc lecsorgott és maradt a döntetlen eredmény, aminek az emberhátrányban játszó SZTK játékosai örülhettek.

Szabó Zsolt: Sajnos a mai mérkőzésen nem kaptam vissza azt, amit vártam a csapattól. A Siófok mérkőzéssel kezdődött egy pozitív folyamat a csapaton belül és a két győztes meccs után óriási csalódás volt a mai játékunk. Nem tudtunk regenerálódni, ami nagy problémát jelentett. De azt mondom, hogy emberelőnybe kerültünk, vezetést szereztünk, ezek után bármilyen állapotban is voltunk, ezt a meccset meg kellett volna nyerni. Bosszantó, hogy egy pontrúgás után koncentrációból adódó figyelmetlenségből kaptuk az egyenlítő gólt. Nehéz helyzetben vagyunk, de fel fogunk állni!

Várhidi Péter szakmai igazgató: Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy vezetést szerezzünk, de sajnos ez nem sikerült. A kiállítás után viszont bravúrként könyvelem el, hogy sikerült 1 pontot szereznünk, nekünk ez most nagyon fontos volt.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!