Vereséget szenvedtünk a Szolnoktól

HR-Rent Kozármisleny – Szolnoki MÁV 1-3 (1-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 200 néző

Vezette: Berényi T. (Kepe A., Kulman T.) tart. j.v.: Gyarmati II. T.

kozarmisleny_szolnok_1_525

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Causic, Lantos, Varga M. – Szekszárdi – Beke, Kirchner, Wittrédi (Tóth M. 70.), Sinanovic – Városi

Vezetőedző: Kovács Zoltán

kozarmisleny_szolnok_2_525

Szolnoki MÁV: Molnár-Farkas T. – Csirmaz, Balogh M., Tóth B. (Horgosi 36.), Magyar B. – Kenderes – Rokszin, Tóth L. (Berdó 86.), Pintér N. (Pantovic 90.), Dedics – Olasz

Vezetőedző: Balogh Pál

Gólszerzők: Kiss M. 43. illetve Dedics 39., Olasz 78., Rokszin 92.

Sárga lap: Causic 28., Helesfay 62. illetve Olasz 62. percben.

Piros lap: Beke 72. percben

A találkozó első lehetséges választási pontjánál azt hittük nyertünk, amikor Lantos Levente kaput választott. Akkor ez jó opciónak tűnt, hiszen a lenyugvóba készülődő nap elég erősen sütött ahhoz, hogy megzavarja a vendégek kapusát (utólag tegyük hozzá, hogy nem zavarta meg) és ugyancsak utólag derült ki, hogy a jónak tűnő választás, nem lett jó, mert nem számoltunk azzal, hogy a keleti kapu mögött egyik reflektor sem fog működni. Márpedig ennek a második félidőben elég komolyan megittuk a levét.

A 9. percben a vendég kapus ívelt fel egy labdát, pattanás után Pintér csapott le rá és éles szögből lőtt, kapu mellé.

A 10. percben egy felívelt labdára Tóth L. és Helesfay indult meg, a támadó játékos kapusunk mellett elgurította a labdát, majd a 16-oson belül ütközött a mislenyi hálóőrrel. A játékvezető nem látott okot, hogy sípjába fújjon, de mindenképpen véleményes szituáció volt.

A 13. percben Sinanovic bal oldali beadása sokakon átment, majd Beke érkezett és lőtt bal lábbal, Molnár-Farkas bravúrral hárított.

kozarmisleny_szolnok_3_525

A 14. percben Városi lövését kellett kitolnia a léc alól a vendég kapusnak.

kozarmisleny_szolnok_4_525

A 33. percben Beke indult meg és szép cselek után gurított középre, ahol érkezett Wittrédi és közelről lőtt, de Molnár-Farkas ismét bemutatott egy bravúrt.

kozarmisleny_szolnok_5_525

A 39. percben váratlanul vezetéshez jutott a Szolnok. Egy csel után hosszan tolta meg Dedics a labdát, két védőnk Lantos és Kiss M. is egymásra vártak, így a vendég játékos a kapujából érkező Helesfay mellett begurította a kapuba a labdát. 0-1.

A gól után még egy lapáttal rátettek Lantosék, aminek a 43. percben lesz meg az eredménye. A bal szélről vittük be szépen a labdát, Wittrédi kényszerítőzött Kirchnerrel, majd Wittrédi a bal alsó sarkot vette célba, Molnár-Farkas ismét nagyot mentett, de a kipattanóra érkezett Kiss Márton és egyenlített. 1-1.

kozarmisleny_szolnok_6_525

kozarmisleny_szolnok_7_525

A kialakított nagy helyzetek, a mély pálya ellenére is kialakuló játékunk bizakodásra adott okot, de sajnos nem az történt, amit vártunk…

Az 51. percben Rokszin rúgott be veszélyesen egy szabadrúgást a kapunk elé, senki nem ért hozzá, így végül Helesfay ütötte szögletre a labdát.

Az 54. percben Beke ment el szépen a bal szélen, középre lőtte a labdát, Városi érkezett, de Horgosi egy ipponnal földre vitte, miközben támadónk közelről gólt szerezhetett volna. A játékvezető sípja néma maradt és ez így ebben a formában komoly mérkőzést befolyásoló hiba volt! Amíg a Szolnoknak meg nem adott szituáció véleményes volt, addig itt nem voltak kérdések, mindezt a felvételek is alátámasztják, a sporttársnak büntető kellett volna ítélnie!

Az 56. percben Pintér elé került a 16-on belül a labda, Kirchner érkezett vissza és mentett.

A 61. percben szolnoki szöglet után Olasz fejelt, de elakadt Bekében.

A 71. percben Olasz vállalkozott távolról, szabadrúgást lőtt rá, Helesfaynak kellett nyújtózkodnia, és kitornázni a felső sarokból. Szép jelenet volt!

kozarmisleny_szolnok_8_525

72. perc Helesfay kirúgása után Beke vette le a labdát, majd cselezni próbált, de Dedics kétszer is megrúgta, viszont a labda a mislenyi játékos előtt maradt, majd miután harmadszorra már a szolnoki játékos szerezte meg a játékszert, Beke becsúszva próbálta meg visszaszerezni, de becsúszása rossz ütemű volt és kirúgta a szolnoki labdarúgó mindkét lábát. A játékvezető egyből pirossal büntette tettét, így komoly hátrányba került a Misleny.

A 74. percben Olasz vállalkozott lövésre, Helesfayról kipattant a labda, de volt ideje összeszedni mert nem érkezett támadó.

A 78. percben visszaütöttek a nem éppen optimális fényviszonyok, egy mezőnyből felívelt labda szállt Helesfay kapuja felé, Olasz ráadásul eközben még meg is zavarta kapusunkat, a labda pedig Helesfay kezéből a gólvonalon túlra pattant. 1-2.

A 88. percben egy gyors indítás végén Rokszin lőtt, Helesfay a alsó sarokból szedte ki.

kozarmisleny_szolnok_9_525

A 92. percben már minden midegy alapon kockáztatva támadtunk ezáltal kinyíltunk, Olasz passzolt a szélre, ahonnan az egyedül érkező Rokszin kapta, és begurította a találkozót eldöntő harmadik vendég gólt. 1-3.

Érdekes mérkőzés volt.

Ha Lantos levente nem nyeri meg a választást a mérkőzés előtt, lehet másképp alakul. Lantos Levente megnyerte a választást.

Ha Wittrédi, Városi és Beke gólhelyzete közül csak egyik bemegy, jobb esetben kettő is, egészen másképp alakult volna, de sajnos kihagytuk a kihagyhatatlant is és naggyá tettük a Szolnok kapusát.

Ha felgyullad volna a 3. lámpatest is lehet másképp alakult volna, de nem gyulladt.

A félidőben egészen nyugodtan lefújhatták volna a találkozót, ezt még a szolnokiak külön kérték is, de a játékvezető alkalmasnak ítélte a fényviszonyokat.

Csapatkapitányunk szavait tudnám idézni: “A második félidőben olyan volt játszani, mintha autóban ülve végig reflektorral a szemükbe világítottak volna a szemből érkező autók. Főképp a magas labdáknál semmit sem lehetett látni.”

Nyilván ez is közrejátszott abban, hogy az első félidő jó játéka után a második játékrészben visszaestünk. Ekkor már csak egy sanszunk volt a gólszerzésre, igaz az elég nagy. Városi Viktort szabálytalan körülmények között a kaputól 3 méterre gólhelyzetben lerántották.

Ami ezután történt, az már nem rólunk szólt, vagy ha igen akkor az nem pozitív értelemben.

Egy nyerhető meccset veszítettünk el és leginkább ez fájó!

Nem véletlenül örültek és ünnepeltek a Szolnok játékosai, mert ők is érezték, hogy egy jobb csapatot győztek le! Sikerükhöz gratulálunk!

Rosszul zárult az őszi szezonunk és ezzel elég keserű a szánk íze!

Kovács Zoltán: Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink. Az ilyen lehetőségeket ebben az osztályban gólra kell tudni váltani, különben így jár egy csapat, ahogy jártunk mi. Az első félidőben összességében jól játszottunk, de kaptunk egy elkerülhető gólt, amit a szünetig sikerült kiegyenlítenünk. A második félidőben emberhátrányba kerültünk, ami döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelének alakulását. Nagyon megnehezítette a dolgunkat, hogy a kapunk mögött két lámpatest sem működött. Bekaptuk a második gólt, ami által nemcsak emberelőnybe, de gólelőnybe is került a Szolnok. Ezt követően még 10 emberrel is megpróbáltunk egyenlíteni, de a hajrában még egy kontrából újból betaláltak és ezzel dőlt el a találkozó.

Balogh Pál: A nehéz körülmények ellenére, gondolok a pálya talajára és a villanyfényre, úgy gondolom, hogy nem futballoztunk rosszul. A mérkőzés első részében három óriási védést kellett bemutatni kapusunknak, de úgy gondolom, hogy ez velejárója ennek a játéknak, hiszen ez nélkül nincs eredmény. A második félidőben átvettük a mérkőzés irányítását a hazai csapat fölé nőttünk játékban és helyzetkihasználásban, így ennek köszönhető a győzelmünk.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!