Nem lett volna igazságos, ha nem nyerünk

Szekszárd – HR-Rent Kozármisleny 0-1 (0-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Szekszárd, 100 néző

Vezette: Kiss N. (Kulcsár D., Horváth E.)

Szekszárd:Horváth B. – Rácz (Királyházi 46.), Koch, Rátkai, Szabó M. – Márton, Arena – Ranga (Major 82.), Hegedűs E., Lékó – Fejes (Hegedűs M. 59.)

Vezetőedző: Nagy Tamás

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai, Labát (Puskás 82.), Kocsis – Nagy E., Kovács T. – Beke, Kirchner, Nagy K. – Ihrig-Farkas (Gránicz 66.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerző: Nagy K. a 93. percben.

Kiállítva: Arena a 78. percben.

Sárga lap: Márton 94. illetve Nagy E. 58., Nagy K. 94. percben.

A sereghajtó fogadta a listavezetőt, tehát előzetesen a HR-Rent Kozármisleny tűnt a mérkőzés esélyesének, de tudtuk, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek, ez Szekszárdon sem volt másképp.

Mezőnyjáték zajlott a találkozó első negyedórájában, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

Az első gólszerzési lehetőségig a 18. percig kellet várni, ekkor Ihrig-Farkas került ziccerbe, lövése alig ment kapu mellé.

A 23. percben Kocsis beadása után Kircher fejelt közelről, gólba tartó labdájába Horváth reflexszerűen kapott bele és mentett nagyot.

A 25. percben Kirchner 22 méteres lövését Horváth könnyedén hárította.

A 34. percben Kiss M. beadása után Ihrig-Farkas lövését blokkolták.

A 36. percben Nagy K. kicselezte védőjét, bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd egészen közelről pontatlanul passzolt a középen érkezőknek.

A 37. percben Ihrig-Farkas lövését bravúrral hárította a szekszárdi kapus.

Az első játékrészben mezőnyfölényben játszottunk, eljutottunk a helyzetekig is, de sajnos a befejezésekbe hiba csúszott, vagy éppen Horváth kapus hárított bravúrral.

A 47. percben Nagy E. egy lecsorgó labdát küldött kapura a 16-os környékéről, de a hálóőr a helyén volt.

A 49. percben Nagy E. 22 méteres, nagyerejű lövését ártalmatlanította Horváth.

Az 52. percben Kirchner távoli löketét védte a kapus.

Az 56. percben Nagy E. életerős lövését fogta Horváth kapus.

A 61. percben Ihrig-Farkas remekül készítette le a labdát Kirchnernek, aki veszélyes szituációban egyből lőtt, de a hazaiak kapusa ezúttal is bravúrt bemutatva hárítani tudott.

A 74. percben a csereként beállt Gránicz középre adását a gólhelyzetben lévő Beke elől kivágták.

A 78. percben Arena begyűjtötte 2. sárgalapját, így emberhátrányba kerül a Szekszárd.

A 85. percben első próbálkozásából kis híján vezetéshez jutott a házigazda. A 16-os környékéről a csereként beállt Hegedűs M. lőtt alig kapu mellé.

A 92. percben Hegedűs M. lövését Helesfay hárította, majd az ellentámadás végén Nagy K. került helyzetbe, az ő kísérletét Horváth tolta a felső kapufa fölé.

A 93. percben góllá érett a kozármislenyi fölény. Bekétől kapta a labdát Nagy K. a jobb szélen, majd a 16-oson belülről a kapus felett a hálóba emelt. 0-1.

Amikor már úgy tűnt, hogy 0-0-val ér véget a találkozó, ha szerencsével is, de végül sikerült megszerezni a 3 pontot.

Együttesünk végigtámadta a találkozót, de a házigazda remekül védekezett, szervezettek voltak és kis szerencsével értékes pontot szerezhettek volna.

Játékosaink nagyon akarták a sikert és ezt végül az utolsó pillanatokban ki is harcolták.

Ezúttal is beigazolódott, hogy a kötelezőnek hitt győzelmek valójában milyen nehezek!

Nagy Tamás:  Csapatom ma ott volt a pályán. Ha ezt így is tudjuk csinálni, akkor hol voltunk a korábbi fordulókban? Ilyen lelkesedéssel, elánnal, hittel kellett volna ezt megelőzően is futballoznunk. Ennek a gárdának ez a mentalitás lehet a jövőbe vezető útja.

Németh Zsolt: Egy szervezett, remekül védekező együttessel találkoztunk. Nagy Tamás edzőkollégám remekül megszervezte csapata védelmét, a házigazdák egységesek és fegyelmezettek voltak. Az első félidőben megvoltak a gólhelyzeteink, hogy eldöntsük a 3 pont sorsát, de sajnos kimaradtak a lehetőségek. A második félidőben is nagy fölényben voltunk, de egy idő után görcsössé vált a játékunk. Labdarúgóink végig hittek a győzelemben és végül a ráadás perceiben sikerült megszerezni a győztes gólt. Úgy gondolom, hogy nem lett volna igazságos, ha ezt a találkozót nem nyerjük meg. Győzelmünk megérdemelt, még akkor is ha nehezen szereztük meg. A Szekszárdnak kívánom, hogy harcolják ki a bentmaradást!

Hajrá Kozármisleny!

 

1 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez!