Nem így indult a találkozó, de sima vereség lett a vége

Békéscsaba – HR-Rent Kozármisleny 5-1 (3-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Békéscsaba, 853 néző

Vezette: Nazsa T. (Garai P., Bornemissza N.) tart. j.v.: Szilágyi S.

Békéscsaba: Ribánszki – Besztercei (Gránicz 57.), Kelemen, Szélpál, Juhász – Pilán (Szalai 73.), Birtalan, Bagi, Viczián – Tóth D. (Urbin 66.), Gyurján

Vezetőedző: Boér Gábor

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. (Helesfay 46.) – Gubacsi, Lantos (Pajor 46.), Racskó, Kocsis – Nagy E. – Városi, Wittrédi, Kirchner (Kemény 76.), Beke – Grumic

Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerzők: Tóth D. 7., 53., Birtalan 27., 36., Nagy E. (öngól) 50. illetve Wittrédi (11-esből) 23. percben.

Támadó szerkezetben lépett pályára csapatunk a Békéscsaba otthonában, és valóban arra készültünk, hogy ponttal, pontokkal térjünk haza Békéscsabáról.

A támadószellem tükrében az első helyzet csapatunk előtt adódott. A 6. percben Beke előbb bal lábbal lőtt, de lövését kiütötte Ribánszki, majd a jobb lábas ismétlés is kimaradt. Az ellentámadásból azonban Tóth Dániel vezetést szerzett a hazaiaknak. 0-1 helyett 1-át mutatott az eredményjelző.

A következő percek jó iramú játékot, kiegyenlített mérkőzést hozott, nézhető jó volt az összecsapás.

A 22. percben Városi ellen szabálytalankodtak a hazai büntetőterületen belül, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Wittrédi váltotta gólra és alakította 1-1-re a találkozót.

A játék képe a folytatásban sem változott, lüktető játékot láthattak a nézők, de sajnos a gólok leosztása már nem az előzőek szerint alakult.

Még az első félidőben Birtalan duplázott, tegyük hozzá, hogy elkerülhető gól volt mindkettő, kis túlzással mindhárom csabai gól.

A szünetben aztán cserélt csapatunk, a fiatalnak számító Horváth Dániel kapust csak egy kettős cserével tudták lehozni Sándor Tamásék, Helesfay kapott lehetőséget a kapuban, míg a kötelezőnek előírt fiatalként Pajor került a mezőnybe, ehhez Lantost is le kellett cserélni.

Sajnos a második félidő ha lehet ilyet mondani rémálomszerűen folytatódott, alig telt el 7 perc és újabb két gólt kaptunk (az elsőt szögletből), máris 5-1 volt a Csabának, ezzel kár szépíteni el is dőlt a 3 pont sorsa.

A nagy hátrányban is mentünk előre, próbáltunk “kozmetikázni” az eredményt és ugyan kapufát lőttünk és ziccert alakítottunk ki, de a gól csak nem akart összejönni.

5-1 után akár 5-4-re is feljöhettünk volna (de mint tudjuk nincsen volna és HA), ugyanakkor akár lehetett volna 6-1 is vagy éppen 7-1 is a végeredmény.

Nem vagyunk könnyű helyzetben és remélhetőleg annak a bizonyos hullámvölgynek elértük az alját…

És csak bízni tudunk benne, hogy innen felfelé vezet az út.

 Boér Gábor: Minden olyan taktikai elképzelést megvalósítottunk a pályán, melyeket elterveztünk. Hazai pályán így kell elkezdeni egy mérkőzést, megpróbáltunk dominálni és ennek meg is lett az eredménye. Volt egy minimális rövidzárlat a vezetésünk után, de éreztem a mérkőzés lefolyása és alakulása alapján, hogy ma este nem lehet gond. A szívünk már a helyén van, de most az észnek is helyén kell majd lennie, hiszen egy olyan sorozatba vágtunk ezzel bele, ahol alsóházi csapatokkal találkozunk. Ez a győzelem az elmúlt három hétben elvégzett munkának is az eredménye és megkoronázása. Nagyon sokat dolgoztunk és örülök neki, hogy jó visszajelzést kaptunk. Szebbnél – szebb akciókat vezettünk és úgy érzem, támadóinknál kiszakadt a gólzsák – ezt próbáljuk megtartani és akkor biztosan sikeresen vesszük majd az előttünk álló feladatokat.

Szanyó Károly: Nem csak a védekezésünkön múlott a mai eredmény – bár, amelyik csapat öt gólt kap, az valószínűleg nem volt hatékony ezen a területen sem. Az első félidei három gólban igencsak benne volt a kapusunk, valószínűleg ez demoralizálta a csapatot. Ezen felül úgy tűnt, a Békéscsaba sokkal jobban akarta itthon tartani a három pontot, mint mi elvinni. Elég nehéz szituációba sodortunk magunkat és semmi mást nem tehetnünk, mint magunk oldjuk meg ezt a helyzetet úgy, hogy a következő mérkőzéseken biztosítjuk be másodosztályú tagságunkat.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!