Nagyon akartuk a győzelmet, de sajnos veszítettünk

Kozármisleny – Siófok 0-1 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 300 néző

Vezette: Pintér Cs. (Kóbor P., Nagy T.) Tart. j.v.: Szommer A.

Kozármisleny: Sólyom – Vég (Farkas Z. 73.), Fellai, Vattai, Kiss M. – Cziráki, Szabó B. (Nagy E. 74.), Kovács T., Zsdrál (Kovács D. 83.) – Nagy K., Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Siófok: Tajti – Futó, Fehér, Papp Sz., Novák – Peszmeg, Vass M. – Nagy D. (Gárdos 80.), Bogáti (Horváth B. 86.), Papp M. – Dajic (Vólent 53.)

Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerző:  Nagy D. 10. percben.

Sárga lap: Vég 45., Vattai 62. illetve Dajic 51., Vólent 64. percben.

Csapatunkból sérülés miatt hiányzott Pap Roland illetve Vituska István.

Játékosaink azzal a teherrel léptek pályára, hogy mindenképpen be szerették volna gyűjteni a 3 pontot, de nem éppen könnyűnek ígérkező mérkőzésen, hiszen a feljutásra esélyes, tavaly még NB I-es Siófok volt az ellenfél.

Kiváló hozzáállással, remek harci szellemmel felvértezve léptek pályára labdarúgóink, az első percektől kezdve érezhető volt, hogy játékosaink nyerni szeretnének.

A 4. percben a Siófok hálójába került a labda, de sajnos Nagy K. találatát les címén érvénytelenítette a játékvezető.

A 7. percben Varga B. középre lőtt labdájáról Nagy K. cm-ekkel maradt le.

A 8. percben Nagy K. lőtte keresztbe a labdát a Siófok kapuja előtt.

A 8. percben Dajic balról középre lőtt labdájára Nagy D. érkezett a hosszú oldalon, de a kapu torkában már nem tudta irányítani a lövést, a labda kapu fölé szállt.

A 10. percben Bogáti bal oldalról a hosszú oldalra ívelte át a labdát Nagy D. pedig a rövid sarokba bombázott. 0-1.

A 12. percben kozármislenyi szöglet után előbb Cziráki fejelt, majd a kipattanót Vattai lőtte kapura, de Tajti kitolta a léc alá tartó labdát.

A 13. percben Zsdrál lövését Tajti ütötte ki, az érkező Varga B. nagy helyzetben jobb külsővel lőtt, a labda épphogy elkerülte a kaput.

A 19. percben hazai szöglet után Vattai fejelt kapu mellé.

Az első 20 perc eseménydús időszaka után mezőnyjáték zajlott a pályán, a Siófok védekezésre rendezkedett be míg a Kozármisleny birtokolta a labdát. Mivel a vendégek 10 emberrel védték az eredményt, így különösebb helyzet a játékrész 2. felében nem is alakult ki.

A 43. percben Bogáti ívelt középre Novák a hálónkba fejelt, de a játékvezető lökés miatt nem adta meg a gólt.

A korán bekapott gól nagyban meghatározta a játék képét, hiszen a vendégek célfutballt játszottak, védték az eredményt.

Az 58. percben Nagy K. szép csel után a 16-osról lőtt, de Papp Sz. remek ütemben lépett bele a lövésbe.

A 67. percben mislenyi szöglet után Cziráki közelről fejelt fölé.

A második félidőben főleg az első 20 percben hatalmas fölényben játszott csapatunk, a labda alig-alig volt az ellenfélnél. Meg kell említeni azonban, hogy remekül megszervezték a védekezésüket, hiszen komolyabb gólhelyzet a mérkőzés végéig nem nagyon alakult ki.

A 87. percben Vattai lövése Varga B. elé pattant, aki rosszul találta el a labdát, így oda lett az egyenlítés lehetősége.

A 88. percben ismét Varga B. került gólhelyzetbe, de Tajti menteni tudott.

A 90. percben a vendég 16-oson belül kezezés történt, de a játékvezető 11-es helyett nagyvonalúan továbbot intett.

A feljutásért harcoló Siófok  semmi extrát nem mutatott be. Nagyon jókor szereztek vezetést, majd ezt követően egyetlen céljuk volt, megőrizni a vezetést. Igazából nem is tudtuk felmérni, hogy milyen játékerőt képvisel Horváth Károly alakulata, hiszen nagyon keveset volt náluk a labda a mérkőzés végén olyan szinten “ölték a játékot”, hogy sokszor amerre álltak, arra rúgták a labdát.

Játékban egyértelműen felülmúltuk őket, de sajnos ők szerezték a mérkőzés egyetlen gólját, ezért elvitték a 3 pontot.

Horváth Károly: A győzelemnek kimondottan örülök, a mutatott játékunknak viszont nem, de úgy gondolom, hogy a csapat egyben volt, és az akarással sem volt gond. Fő, hogy továbbra is a Nyíregyháza sarkában vagyunk

Szabó Zsolt: A múlt heti szolnoki mérkőzés után hétfőn nagyon komoly eligazításra került sor. Elmondtuk, hogy kozármislenyi színekben miképp kellene futballozni. Aki érzelmileg nem kötődik egy csapathoz az nem képes olyan teljesítményre és itt főképp a hozzáállásról beszélek. Szolnokon ez nagyon hiányzott. A héten azon dolgoztunk, hogy ez a hozzáállás megváltozzon. Azt szerettem volna látni, hogy csapatunk nem tűr megalkuvást és mindenáron győzni akar. Tettünk ezért lépéseket, átalakítottuk a szerkezetet is. Szerdán a PMFC ellen a kezdőcsapatunkkal ezt már gyakoroltuk is, sok pozitívuma volt az edzőmeccsnek. A héten szakmai téren mindent megtettünk, hogy teljesen felkészültek legyünk, volt elméleti felkészítés is, mindezt annak érdekében, hogy végre megszerezzük első győzelmünket. Az első félidőt egyértelműen uraltuk, bejöttek a szerkezeti változtatások is, megvoltak a helyzeteink is amiből gólt szerezhettünk volna. Sajnos az ellenfél könyörtelenül kihasználta a hibánkat és vezetést szerzett. Minden csapatban van 3-4 NB II-es szinten extra futballista, a Siófok gólszerzője Nagy D. is közéjük tartozik. Nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, de sajnos a helyzetekből nem sikerült gólt szerezni. A félidőben felhívtam a figyelmet, a gyorsabb labdakihozatalokra és a létszámfölényes szituációk kidolgozására. Az első 15 percben még nyomás alatt tartottuk a Siófokot, de igazi nagy ziccert nem tudtunk kialakítani. De meg kell említeni, hogy egy ellenfél is volt a pályán, akik visszaálltak, lezárták a területeket, nagyon nehéz volt megbontani őket. Úgy gondolom, hogy nekik esélyük sem volt a 2. félidőben a gólszerzésre, ezzel szemben, mi újabb 2-3 nagy helyzetet puskáztunk el. Sajnos a szerencse is elpártolt tőlünk. Aki kint volt a mérkőzésen láthatta, hogy a csapat mindent megtett a győzelemért, mégsem jött össze. Kisvárdára a 3 pontért utazunk!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!