Akár meglepetést is okozhattunk volna

Kisvárda – HR-Rent Kozármisleny 3-0 (1-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kisvárda, 1000 néző

Vezette: Lovas L. (Medovarszki J., Berényi Á.) tart. j.v.: Csonka B.

Kisvárda: Ivancsics – Talabér, Vermes, Fodor F., Vári  – Horváth A. – Gosztonyi (Bacsa 62.), Oláh G., Lucas, Cseri (Szabó P. 83.) – Horváth Z. (Rajczi 77.)

Szakmai igazgató: Révész Attila

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. – Milutinovic, Gubacsi, Racskó, Varga M. – Szekszárdi (Wittrédi 74.), Nagy E. – Városi (Tóth M. 65.), Kirchner (Kemény 83.), Beke – Grumic

Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerzők: Horváth Z. 29., Oláh G. 59.,  Gubacsi (öngól) 92. percben.

Sárga lap: Vári 72. illetve Racskó 21., Tóth M. 72., Varga M. 74. percben.

Egy elhalasztott és két vesztes mérkőzés után a Kisvárdának rendkívül fontos volt a 3 pont begyűjtése és eközben csapatunk sem feltartott kezekkel kelt útra.

Az 5. percben Milutinovic adta be a labdát jobb oldalról, a védők kifejelték a labdát, Szekszárdi 23 méterről kapu fölé lőtt.

A 6. percben Beke becsapta védőjét, aki az alapvonal közelében lerántotta, a játékvezető nagyvonalúan továbbot intett.

A 16. percben Beke beadását Ivancsics húzta le.

A 20. percben Városi – Kirchner kényszerítőzés után Városi beadását mentették a védők.

A 22. percben egy haza szabadrúgást ütött szögletre Horváth D.

A 24. percben Szekszárdi ígéretes helyzetben ugratta volna ki Grumicot, de átadása lesen találta támadónkat.

29. percben Grumic tálalt remekül Beke elé, aki ezzel gólhelyzetbe került, de sajnos pontatlanul lőtt, így a hazai kapus elvetődve hárított. A ellentámadás végén, a semmiből szerzett vezetést a Kisvárda, egy védelmi kommunikációs hibából adódóan Horváth Z. szemfülesen szerzett vezetést. 1-0.

A 34. percben 23 méterről érkezett lövés kapunkra, Horváth D. kiütötte a labdát.

A 36. percben kapusunk lábbal védett.

Az első félóra egyértelműen csapatunké volt, akár 2 gólos előnyre is szert tehettünk volna, majd derül égből villámcsapásként mégis a hazaiak szereztek vezetést.

A bekapott gól megzavarta csapatunkat, ennek ellenére bizakodva várhattuk a második félidőt.

A második játékrészben a hátrányunk tudatában még inkább arra törekedtünk, hogy egalizáljunk, de eközben vezetése birtokában már nyugodtabban játszhatott a hazai csapat.

Az 59. percben bal oldali kényszerítőzés után élesen belőtt labda érkezett a kapunk elé, a hosszú oldalra, melyet Oláh G. közelről passzolt a kapuba. 2-0.

Az egész találkozóra jellemző volt, hogy rengeteg párharcot vívtak a játékosok, nagy harc zajlott a küzdőtéren.

A második félidőben ha igazán nagy helyzetet nem is alakítottunk ki, de több létszámfölényes szituáció lejátszásába is hiba csúszott, így nem sikerült szépítenünk, sőt a 92. percben egy hazai szöglet után a kapufáról levágódó labda Gubacsiról pattant a kapunkba, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

Révész Attila: Mindent a győzelemnek rendeltünk alá. Többet íveltük a labdát, mint szoktuk, s ez hozta meg az első gólunkat, holott előtte az ellenfélnek volt ziccere. A szünet után többször is átjátszottuk a vendégek védelmét, és a második gól megnyugtatta a csapatot.

Szanyó Károly: Az első félidőben a kapott gólig abszolút uraltuk a játékot, sőt nekünk voltak helyzeteink. A gól előtt egy 100%-os ziccert hibáztunk el, majd az ellentámadásból egy kommunikációs hiba miatt megszerezte a vezetést a hazai csapat. A bekapott gól valamelyest megfogta a csapatot. A pályával nem szeretnék foglalkozni, hiszen mindkét gárdának egyforma volt, de annyit megjegyezhetünk, hogy nem kedvezett a játszó csapatnak. Tisztában vagyok azzal, hogy nincs a futballban HA, de nagyon kíváncsi lettem volna miként alakul a mérkőzés, ha nincs a bekapott gólunk, hiszen uraltuk a találkozót és az ellenfélnek lehetősége sem volt. A második félidőben kicsit hazárdíroztunk, próbáltunk az egyenlítésért játszani, sőt úgy éreztük, hogy a fordítás lehetősége is benne van a csapatunkban. Sajnos nem így lett, kicsit kinyíltunk és felőrlődtünk abban, hogy nem sikerült helyzetté alakítanunk az ígéretes lehetőségeinket. Sokszor vittük 4 a 3 vagy 3 a 2 ellen a labdát, de az utolsó passzokat elrontottuk, amikből helyzet alakulhatott volna ki, ha eljut a labda az induló játékoshoz. Nem tudom elmarasztalni a játékosokat, mert becsületesen dolgoztak a mérkőzésen. Bízom benne, hogy csütörtökön a Nyíregyháza ellen újfent javítani tudunk. A kéthetes válogatott szünet után pedig már az eredményeket is produkálnunk kell, akkor már olyan csapatokkal is játszani fogunk, amelyeket nekünk meg kell verni és akkor feljebb tudunk lépni a kiesés által veszélyeztetett pozícióktól.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!