Nehéz mérkőzés vár ránk Dunaharasztiban

Az NB III 18. fordulójában, szombaton délután 14:30-kor Dunaharasztiban lép pályára a Kozármisleny gárdája.

A házigazda együttes a bajnoki táblázat 9. helyét foglalja el, de véleményünk szerint ennél a helyezésnél lényegesen jobb csapat és a bajnokság végére bizonyára a dobogó közelében fog végezni. (Jelenleg is csak 3 pont a hátrányuk a 3. helyezett Dabassal szemben.)

A DMTK hazai pályán jól szerepel. Az ősszel lejátszott 7 hazai mérkőzéséből 4-et megnyert, 3-ször végzett döntetlenre, azóta viszont elvesztette a hazai pályás veretlenségét, a listavezető Vác 3-0-ra győzte le őket a tavaszi nyitányon.

A Dunaharaszti egy stabil masszív csapat, az ősszel megrendezett mislenyi összecsapáson ezt láthattuk is, akkor nem sikerült őket legyőznünk, 0-0-ás döntetlennel ért véget a találkozó.

Bízunk benne, hogy együttesünk túl van a nyitányon elszenvedett vereségen és sokkon, az Orosháza ellen a 2. félidőben már láthattuk a csapat erejét.

Persze még véletlenül sem szabad túlértékelni a győzelmet, már csak azért sem, mert a 14. helyezett, kieső helyen álló csapat ellen, emberelőnyben voltunk meggyőzőek. Természetesen erőt lehet meríteni a sikerből és kell is, de elbizakodottnak lenni nem szabad.

A hétvégi összecsapás egy fontos állomás a labdarúgócsapat számára, remek erőfelmérő is lesz egyben.

Bízunk benne, hogy a játékosok megfelelő mentalitásban fognak pályára lépni és teljesíteni, de ami ugyancsak fontos Német Zsolt vezetőedzőt idézve “nem fordulhat elő, hogy bármely csapat jobban akarja nálunk a győzelmet“.

Érdekesség együttesünkkel kapcsolatban hogy a Közép csoport gárdái közül nekünk a legjobb a gólarányunk.

Toronymagasan mi lőttük a legtöbb gólt (43-at) és a Váccal holtversenyben mi kaptuk a legkevesebbet (16-ot – ami 17 forduló alatt nemcsak Sólyom Csaba kapusunk, de a védelem érdeme is.)

Tavaszi 3 góljával már 9 gólos Nagy Krisztián és ezzel feljött a góllövőlista 2. helyére, de 7-7 találatával Lauer és Tóth A. is előkelő helyen áll.

Sok sikert kívánunk a csapatnak a hétvégére!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!