NB II – akár idén is csökkenthetnek

Az eredeti tervek szerint jövő évben (2013/14) változtatnak a magyar bajnoki rendszeren, ami az NB II-től lefelé több osztályt is érint. A másodosztály egycsoportossá válik, 16 résztvevővel, ám az alatta lévő osztályoknál is szükségessé válik az átalakítás.

Ennek szükségességét évek óta jelzi, hogy a feljutást kiharcoló együttesek egy része nem tudja vállalni a másodosztályú tagsággal járó többletterheket. Amint arról elsőként honlapunk számolt be, mára közismert, hogy az élvonalbeli klubok “árnyékcsapatai” jövőre már nem vehetnek részt az NB II-es bajnokságokban, legfeljebb az NB III-ban szerepelhetnek.

Egyes hírek szerint úgy tűnik, hogy az átalakítás már idén elkezdődhet. Az MLSZ július 3-án foglalkozik a következő évi kiírással, illetve azzal, hogy a jogosultak közül kinek van érvényes licence, továbbá ki vállalja egyáltalán az NB II-es szereplést az NB III-as bajnokok (elsődleges feljutók) közül. Információink szerint a hat bajnokból – különféle okok miatt – csak 3-4 kerül majd fel. Az MLSZ megteheti, hogy az NB III-as csoportok ezüstérmeseivel, vagy a legjobb NB II-es kiesőkkel töltse fel a felszabaduló helyeket, de az is elképzelhető, hogy elnökségi döntéssel megváltoztatják a kiírást és már most kevesebb csapattal rajtol el a másodosztály. Utóbbi esetben jövőre kevesebb olyan együttes eshetne a karcsúsítás áldozatává, amely egyébként szívesen vesz részt az NB II-ben.

Forrás: www.hlsz.hu

Szólj hozzá a bejegyzéshez!