Nagyon fontos győzelmet arattunk a Tatabánya ellen

Kozármisleny – Tatabánya 1-0 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 200 néző

Vezette: Nagy R. (Butkai Zs., Punyi Gy.) Tart. j.v.: Kátai G.

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Kovács T., Vattai, Fenyvesi (Vég 70.) – Cziráki, Nagy E., Nagy K., Farkas Z. (Vituska 19.) – Tóth A., Varga B. (Banai 80.)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Tatabánya: Farkasdi – Besztercei, Páles, Ludánszki, Radnai – Bakos, Bozsik, Kis Sz. (Gyürki 66.), Szabó B. (Szepesi 78.) – Weitner, Móri

Vezetőedző: Bozsik Péter

Gólszerzők: Varga B. 70. percben.

Sárga lap: Fenyvesi 7., Kovács T. 49., Vattai 79., Vituska 81. percben.

Az utolsó helyezett Kozármisleny abban a reményben lépett pályára, ha legyőzi a Tatabányát, akár két helyet is feljebb léphet és üldözőbe veheti a középmezőnyt. Tehát nagy volt a tét, amelyet ezúttal mindenki átérzett.

A 13. percben Móri kapott labdát a bal szélen, befelé cselezett majd 20 méterről lőtt, Sólyom biztosan hárított.

A 16. percben Tóth A. fejese alig kerülte el a hazai kaput.

A 25. percben Vituska indult meg a bal szélen, majd középre adását Farkasdi szedte fel az érkező Varga B. elől.

A 28. percben Nagy K. a vendég 16-oson belül a kapussal szemben állt, de nem tudott túljárni az eszén, a labda szögletre vágódott.

A 36. percben Weitner 16 méterről lőtt, Sólyom védett.

A 38. percben a sokadik vendég akciót állította meg lesen az asszisztens, ezúttal Móri lépett ki Sólyom mellett a kapuba gurított, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A 41. percben Nagy E. gurított Tóth A. elé, aki lövésre vállalkozott, de Farkasdi a helyén volt.

A 44. percben Nagy E. lövése gólba tartott, de Farkasdi bravúrral hárított. A kipattanót Vituska lőtte kapura, de az egyik védőről szögletre vágódott.

Rendkívül alacsony színvonalú első félidőt láthattunk. Nagyon sok átadási, átvételi hiba jellemezte mindkét csapat játékát, kis híján egymás hibáiból éltek a csapatok. Valószínűleg a nagy tét is rányomta a bélyegét mindkét csapat játékára, hiszen mindkét együttesnek égetően nagy szüksége volt a 3 pontra.

Az 55. percben Tóth A. távoli lövését védte Farkasdi.

A 64. percben Bakos ívelését ütötte ki Sólyom.

A 64. percben Nagy K. lövését ártalmatlanította a vendég hálóőr.

A 67. percben nagyon veszélyes tatabányai kontratámadás végén Weitner középre adását Sólyom kivetődve hárította.

A 68. percben Sólyomnak kellett a kapujából kifutnia, majd fejjel tisztázott, de Nagy Erik közben elvesztette a labdát és Bakos az üres kapu fölé ívelt.

A 70. percben egy remek kontratámadás végén Nagy K. a jobb szélről mintaszerűen centerezett középre, ahol érkezett Varga B. és védőjét megelőzve a kapuba pörgetett. 1-0.

A 73. percben remek keresztlabdát jól vett le Vituska, ezzel meg is verte Beszterceit, de a középre lőtt labdára nem érkezett senki.

A 76. percben Nagy E. lövését fogta Farkasdi.

A 77. percben a kozármislenyi gólhoz hasonló támadás futott a jobb oldalon, ezúttal Cziráki ment el a szélen, majd középre adását Tóth A. szorongatott helyzetben lőtte kapu mellé.

A 85. percben Tóth A. és Nagy K. ígéretes helyzetben vitték a labdát kapura, de végül Ludánszki közreműködésével felszabadult a vendég kapu.

A 88. percben Nagy E. és Nagy K. vitte a labdát a tatabányai védőkre, Nagy K. került gólhelyzetbe, így oda lett a 2. kozármislenyi gól.

A 89. percben Móri húzott a mislenyi kapura, de Sólyom az ötös sarkán kivetődve mentett előle.

A találkozót izgalmas végjátékot követően a Kozármisleny nyerte meg, ami nagyon fontos volt a csapat számára. Ezúttal elmaradt a szép játék, de most elsődleges a 3 pont megszerzése volt.

Győzelmünkkel a 14. helyre léptünk és „lőtávon” belül van a középmezőny.

Ki kell emelni, hogy az utolsó 3 bajnoki mérkőzésünkön a megszerezhető 9 pontból 7-et begyűjtöttünk, miközben Liga Kupa meccsen otthonában vertük a Videotont így mindenképpen bizakodva tekinthetünk a jövő heti Ajka otthonában megrendezésre kerülő találkozó elé.

Szabó Zsolt: Mai mérkőzés célja az volt, hogy itthon tartsuk a 3 pontot. Sérülések nehezítették a munkánkat és abból a keretből amiből dolgozhattunk úgy gondoltam, hogy ebben a 4-4-2-es rendszerben támadó szellemben, labdát tudunk birtokolni, nyomást tudunk gyakorolni az ellenfélre. Sajnos ebből nagyon keveset tudtunk megvalósítani, sőt visszájára fordult a dolog, mert az 5 támadó típusú játékosunkon labdavesztés után átrohantak a vendégek, ebből az első félidőben a Tatabányának voltak lehetőségei. A játék minőségben sokkal több kell egyénileg, csapatrészenként és csapatként is. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt és sikerült 1-0-ra nyernünk. Egy kontra támadás után Varga Bence betalált, ami nemcsak a csapatnak de neki is nagyon kellett. A vezetés tudatában célfutballt játszottunk és megnyertük a találkozót. Korábban voltak olyan mérkőzéseink, amikor jól futballoztunk, megérdemeltük volna a pontot, pontokat, akkor kikaptunk, ma nem játszottunk jól, de győzni tudtunk.

Bozsik Péter: Emelt fővel mehetünk haza Kozármislenyből, mert a mérkőzés nagy részében mi domináltunk, 0-0-nál rengeteg lehetőségünk volt a gól megszerzésére. Talán az a kis szerencse, ami múlt héten megvolt, az hiányzott most. Úgy gondolom, erre a játékra lehet építeni, mert ha idegenben egy csapatnak több lehetősége van, akkor jól működnek a dolgok, különösebben nem vagyok kétségbe esve.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Az első félidőben volt egy kapufánk is szöglet után, vagy rosszul láttam?

Szólj hozzá a bejegyzéshez!