Nagyarányú győzelem a Baja ellen

Kozármisleny – Baja 5-0 (2-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 300 néző

Vezette: Brezovai Z. (Lászlai R., Török S.)

Kozármisleny: Molnár P. – Fenyvesi, Gajág, Lantos, Kocsis – Kovács T., Nagy E. (Szabó P. 76.) – Beke (Kirchner 57.), Lauer, Nagy K. – Schmidt (Puskás 65.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Baja: Orbán – Harnos, Lógó, István, Balogh (Varga 46.) – Sibinger, Illés, Szabó Sz., Hosszú – Ács (Pintér 63.), Szádeczky

Vezetőedző: Evanics Zoltán

Gólszerzők: Nagy K. 30., Schmidt 45., Schmidt 55., Puskás 69., Nagy K. 88. percben.

Sárga lap: Puskás a 87. percben.

A találkozó elején a kiesés ellen küzdő Baja ráijesztett a Kozármislenyre.

A 2. percben Hosszú kapott átadást a bal oldalon, lövését Molnár P. védte, majd a kipattanót Sibinger lőtte kapura, de a mislenyi kapus ezt is hárította.

Ezt követően mezőnyjáték zajlott a pályán a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

Az első kozármislenyi helyzetig bő 20 percet kellett várni.

A 21. percben előbb Lauer tört be veszélyesen a 16-oson belülre, de beadását Lógó szögletre mentette. A sarokrúgás után Orbán röviden öklözött, Nagy E. egyből lőtt, de a labda elakadt a védőkben.

A 30. percben Kovács T. indította Bekét a jobb szélen, aki élesen középre centerezett, belül érkezett Nagy K. és közelről lőtt a hálóba. 1-0.

A 45. percben Kovács T. ugratta ki Schmidtet, aki egy csel után a kiérkező kapus mellett a hálóba lőtt. 2-0.

A második kozármislenyi találat lélektanilag a legjobbkor jött, hiszen magabiztos előnyük birtokában nyugodtan vonulhattak pihenőre játékosaink.

Az 54. percben Szabó Sz. távoli lövése kerülte el Molnár kapuját.

Az 55. percben Schmidt egyedül indult meg, a kiérkező Orbán mellett elhúzta a labdát, majd a kapuba gurított. 3-0.

A 60. percben Kirchner került helyzetbe, de Orbán mellett nem tudta elhúzni a labdát, így oda lett a kínálkozó lehetőség.

A 61. percben egy kontratámadás végén Nagy K. éles szögből lőtt, de Orbán hárított.

A 62. percben egy távoli lövést ujjheggyel tolt szögletre Molnár P.

A 69. percben Nagy K. szerzett labdát az ellenfél térfelén, bevezette a 16-oson belülre, majd a középen üresen érkező Puskás elé passzolt, aki a hálóba gurított. 4-0.

A 72. percben Puskás duplázhatott volna, de bal lábas lövésebe Illés bele tudott érni, így a labda szögletre ment.

A 73. percben elvégzett mislenyi szöglet után Gajág közeli fejesét nagy bravúrral hárította Orbán.

A 77. percben egy szöglet után kifejelt labdát Lauer kapásból lőtte kapura, de a gólba tartó labdája az egyik védőn minimálisan irányt változtatott, így elkerülte Orbán kapuját.

A 78. percben Puskás passzolt Kirchnernek, aki 8 méterről kapu fölé lőtt.

A 81. percben Molnár P. kirúgását a bajai védő elvétette, így Lauer egyedül mehetett kapura, de lövését Orbán lábbal hárította.

A 82. percben Nagy K. lövését a gólvonalról vágták ki.

A 83. percben az egyik vendég játékos észrevette, hogy Molnár P. kint áll a kapujából és a félpálya környékéről kapura ívelt, labdája jó ívben szállt, de néhány centivel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 84. percben egy vendég szöglet után a felszabadító fejes középre ment, Szádeczky lövése azonban kapu fölé szállt.

A 88. percben gyorsan elvégzett bedobás után Fenyvesi ment el a jobb szélen, beadása átszállt a hosszú oldalra, érkezett Nagy K. és csukafejessel szerezte meg az 5. mislenyi találatot. 5-0.

A 91. percben Lauer és Puskás játszott össze, végül Puskás fejesét Orbán nagy bravúrral tornázta ki a léc alól.

Könnyebbnek gondoltuk, de nehezebben indult a találkozó, amit összességében ilyen arányban is megérdemelten nyertünk meg.

Az összecsapás elején ránk ijesztett a Baja, ekkor könnyen vezetéshez is juthattak volna.

Az ilyen “kötelezőnek” titulált mérkőzéseken mindig kulcsfontosságú az első gól megszerzése, amire a 30. percig kellett várni. Ezt követően sok helyzetet alakítottunk ki és ezek közül ötször voltunk eredményesek.

Meg kell említeni, hogy a vendégek végig kulturált futballt mutattak be, próbálták kihozni a labdát és passzokkal eljutni az ellenfél kapujáig.

Gratulálunk a csapatnak!

Evanics Zoltán: Sokadjára kapunk dícséretet, hogy tetszetősen játszunk, de sajnos engem ez nem vigasztal, ha mégsem tudunk nyerni. Kíváncsi lettem volna, hogy miként alakul a mérkőzés, ha a találkozó elején sikerült a helyzetünket gólra váltani. Sajnos olyan egyéni hibákból kaptunk gólokat, ami serdülőben sem megengedhető. Ettől függetlenül a Kozármisleny természetesen egy jobb játékosállományból álló csapat, minőségi játékosok alkotják, kihasználták a hibáinkat és megérdemelten nyertek. Gratulálok a győzelmükhöz!

Németh Zsolt: Nagyon rosszul kezdtük a találkozót. Nem találtuk a ritmust, a védekezésünk többször elcsúszott. Aztán a félidő közepéig rendeztük a sorokat és átvettük az irányítást. Innentől kezdve gólokat szereztünk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. A kötelező győzelmek mindig nehezek, de úgy érzem, hogy fölényes győzelmünkkel sikerült kiszolgálni a közönségünket és megérdemelten tartottuk itthon a 3 pontot.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!