Megérdemelten jutottunk tovább a Kupában

HR-Rent Kozármisleny – Siófok 4-2 (2-0)(2-2)

Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 400 néző

Vezette: Berger J. (Szvetnyik B., Mohos M.)

Kozármisleny: Molnár P. – Fenyvesi, Fellai, Lantos, Kiss M. – Nagy E., Kovács T. – Beke (Kirchner 52.), Wittrédi (Tóth A. 116.), Nagy K. – Lauer (Tóth D. 60.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Siófok: Bozsó – Nagy J., Czingráber, Tamás, Farkas N. – Banai (Bene 46.), Szekszárdi – Nagy R. (Rusvai 58.), Hanzl (Berki 58.), Kozma – Elek

Vezetőedző: Goran Kopunovics

Gólszerzők: Nagy K. 6., Wittrédi 42., Lantos 94., Wittrédi 114. illetve Elek 52., Kozma 81. percben.

Sárga lap: Wittrédi 98., Nagy K. 104., Nagy E. 108. illetve Elek 30., Farkas 72., Tamás 87. percben.

A Magyar Kupa országos főtáblájának 1. fordulójában az NB II-es Siófok együttesét láttuk vendégül.

Már a mérkőzés kezdeti szakaszában vezetéshez jutott a Kozármisleny.

A 6. percben Wittrédi szabadrúgása után a hosszú oldalra lepattanó labdát Nagy K. jobb lábbal lőtte a kapu bal felső sarkába. 1-0.

A 19. percben Wittrédi 24 méterről lőtt fölé.

A 20. percben Beke 23 méteres lövése kapu mellé szállt.

A 21. percben Nagy E. 22 méterről mellé lőtt.

A 35. percben Beke bal lábbal lőtt kapu mellé.

A 42. percben labdát szereztünk a Siófok kapujának előterében, Wittrédi előbb elfektetett egy védőt, majd a kapust is aztán egy remek mozdulattal a hálóba lőtt. 2-0.

Az első félidőt uralta a Kozármisleny, a Siófok nem igazán jutott el a mislenyi kapuig, játékukban nem túl sok veszély volt.

A 46. percben Wittrédi 26 méteres szabadrúgását Bozsó a mezőnybe ütötte.

Az 50. percben szép kozármislenyi akciót láthattunk, Beke kicselezett 2 védőt is, majd Wittrédinek passzolt vissza, aki 10 méterről a felső léc alsó élét találta el, a labda a gólvonalról kifelé pattant.

Az 52. percben szinte a semmiből szépített a Siófok. Kiss Mártont kizárták miközben a labdáért harcolt, majd a jobb oldalról belőtt labdát Molnár P. kiütötte, a kipattanót Elek közelről lőtte a hálóba. 2-1.

Az 53. percben Wittrédi cselezett alapvonal közelében, majd pontosan középre passzolt, Nagy K. került ziccerbe, lövését azonban a gólvonalról kivágták.

Az 55. percben Fenyvesi beadását Lauer lőtte kapu fölé.

Az 57. percben siófoki kontratámadás futott, a kilépő támadó a saját térfeléről indult, így nem volt les, de Nagy K. beérte a kilépő támadót és menteni tudott előle.

A 60. percben Lauer került helyzetbe, de visszapasszolta a labdát Wittrédinek, akinek a lövését blokkolták.

A 63. percben Wittrédi adott nagy labdát Kirchenrnek, aki kapura lőtt, de Bozsó védeni tudott.

A 64. percben Wittrédi lőtt a vendég hálóőrbe.

A 74. percben Kovács T. beadását Nagy K. fejelte mellé.

A 74. percben Kirchner passzából Tóth D. lőhetett, de a labda kapu mellé ment.

A 81. percben Wittrédi 17 méterről kapu mellé lőtt.

A 82. percben érvényesült a futball íratlan szabálya és a rengeteg kihagyott mislenyi helyzet megbosszulta magát. Elek középre passzolt labdájából Kozma volt eredményes. 2-2. Mondhatni tökéletes siófoki helyzetkihasználás, hiszen két lehetőségből két gólt szereztek.

A 84. percben Nagy K. passzából Tóth D. került gólhelyzetbe, de hárítani tudott Bozsó.

A 88. percben Wittrédi szabadrúgást ívelt középre, Fellai mellé fejelt.

A 90. percben Tóth D. indította Nagy Krisztiánt, aki helyzetbe kerülhetett volna, de a rossz átvétellel oda lett a helyzet.

A 91. percben úgy tűnt, hogy ezen a mérkőzésen nem szerzünk több gólt, hiszen újból kimaradt a kihagyhatatlan és a kapufa sem volt velünk. Tóth D. került ajtó – ablak helyzetbe, lövése a felső lécről az oldalsó kapufára pattant a labda, majd onnan kifelé.

A rendes játékidő végén tehát 2-2-es állást mutatott az eredményjelző, pedig a helyzetek és a játék képe alapján 4-5 gól különbség volt a két csapat között, szerencsére a Kozármisleny javára.

Mindenképpen biztató, hogy ritkán látható nagy számú helyzetet sikerült kidolgozni, még ha bosszantó is, hogy ezek nagy része kimaradt. A jövőre nézve viszont mindenképpen örömteli, hogy ennyi helyzetet tudtunk kialakítani.

A hosszabbításban sem változott a játék képe.

A 93. percben Wittrédi sarkalta a labdát Nagy K. elé, de szerelni tudták támadónkat.

A 94. percben Wittrédi beíveléséből Lantos 8 méterről fejelt a Siófok kapujába. 3-2.

A 102. percben Wittrédi szöglete után Kovács T. fejelt kapu mellé.

A 114. percben Wittrédi nagyszerű találatot jegyzett. Ahogy mondani szokták “befűzte az oktatófilmet” és több vendég védőt is kicselezve, elfektetve a kapus mellett a hálóba lőtt. 4-2.

Már a rendes játékidőben eldőlhetett volna a továbbjutás, ha a befejezések pontosabbak.

A Siófok nem nagyon tudott helyzetet kialakítani, de amikor kapunk elé kerültek, akkor viszont éltek a lehetőségekkel.

2-0 és 2-1 után olyan nagy számú ziccer maradt kihasználatlanul, ami ezen a szinten nagyon ritka. Végül mégis a Siófok talált be és mentette döntetlenre a találkozót.

Akár úgy is értékelhetünk, hogy a játékosaink magukat büntették meg a kihagyott helyzetekkel, hiszen 2*15 perc ráadás következett, márpedig ebben a nagy hőségben ez már senkinek nem hiányzott.

Végül a hosszabbításban sikerült maga javára fordítani a találkozót Németh Zsolt csapatának és teljesen megérdemelten jutott a Magyar Kupa 2. fordulójába.

Németh Zsolt: Azt gondolom, hogy egy jó mérkőzést láthatott a szép számú közönség és játékunkkal bízom benne, hogy ki is szolgáltuk őket. Sajnos az miatt bosszús vagyok, hogy csak a hosszabbításban tudtuk kiharcolni a továbbjutást, mert a rendes játékidőben el kellett volna döntenünk a párharcot. A félidőben 2-0-ra vezettünk, a második játékrészben is meg voltak a lehetőségeink, így adott volt, hogy eldöntsük a továbbjutást, de sok helyzetet hagytunk ki, több kapufát is rúgtunk. Összességében teljesen megérdemelten vertük meg az NB II-es Siófokot. Le a kalappal játékosaim előtt. Köszönjük a szurkolóink támogatását, várjuk őket a vasárnapi Bp. Honvéd II. elleni összecsapásra is.

Goran Kopunovics: Gratulálok a Kozármislenynek, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Sajnálom, hogy hosszabbítást kellett játszanunk, be kell vallani, hogy a találkozó jóval korábban eldőlhetett volna. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mert a Kupában mindenki szeretne nyerni és minél tovább jutni. A kupasorozatok jellemzője, hogy itt nem számít, hogy ki melyik osztályban van, itt sok meglepetés eredmény is előfordul. A Kozármisleny győzelme nem volt meglepetés, de persze attól még fáj nekünk. Igyekeztem több játékosomat is kipróbálni, akik eddig kevesebbet játszottak, hogy felmérjük mire képesek, hogy tudjuk mire számíthatunk. Nekem ez a mérkőzés olyan volt, mint egy bajnoki így éles helyzetben tesztelhettük őket. Sok kérdésre választ is kaptam, tudom, hogyan tovább és kivel tovább. Nem akarunk szomorkodni a vereség miatt, holnaptól készülünk a szombati bajnokira, nekünk az egy nagyon fontos mérkőzés, tudjuk, hogy mi a cél és megpróbáljuk azt elérni.

Hajrá Kozármisleny!

5 hozzászólás

 1. Mislenyszurker szerint:

  Gratula! Ez szép volt! Bár 2-0 után “kivégezhettük” volna őket.

  Remélem, a Honvéd ellen nem fog hiányozni ez a 2*15 perc! Jó lenne a kupában most valami lazább ellenfelet kapni.
  Akkor vasárnap folytassuk…

 2. Rudi szerint:

  Kedves Szurker! Nem írtál most a mentális helyzetről!!!? 90 p után megint x, magasabb osztályú csapat ellen, nagy fölény, stb!!Ehhez kellett ám a mentális előny!! Hajrá Misleny!!!!!!!!!!!!

 3. mislenyfan szerint:

  SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!!!!!!

  Nagyszerű mérközés volt, osztálykülönbség volt a két csapat közt. 
  Ezzel a mentalitással kell minden mérközésen játszani, akkor nem lehet gond a végén.
  Ha a helyzetkihasználáson még javítunk, akkor ismét nagyarányú gyözelmeket fogunk látni.

  Kispestet is ki kell tömni vasárnap.Gyerünk srácok csak így tovább!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Kopé szerint:

  Gratula! jó meccsvolt

 5. Mislenyszurker szerint:

  Rudi! Nem lehet mindig kritizálni! Amikor jól játszanak, jól küzdenek és lehet látni a fejlődést, akkor dicsérni kell! Főleg egy 6 pontos meccs előtt!
  Szóval CSAK ÍGY TOVÁBB FIÚK! HAJRÁ MISLENY!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!