Mindent bele srácok a Budaörs ellen!

Vasárnap 17:30-kor egy rendkívül fontos mérkőzésen a tavaszi fordulók egyik meglepetés csapatát a Budaörsöt látjuk vendégül!

Az őszi 15. forduló után (éppen az ellenünk vívott mérkőzés előtti héten) – amikor még kieső helyen álltak és csak 13 pont állt csapatuk neve mellett -, a Budaörs vezetősége Bognár Györgyöt nevezte ki vezetőedzőnek, aki megelőzően a Puskás Akadémiánál dolgozott.

Az új tréner ugyan ellenünk még nem ült le a kispadra (ekkor ideiglenesen Márkus Tibor meccselt), hiszen ahogy akkor ő mondta, jobban ismerte a Kozármisleny labdarúgóit, mint sajátjai, ennek ellenére 2-1-es győzelemmel mutatkozott be. (A hétvégihez hasonló, egy felázott talajú ugyancsak Csákváron megrendezett összecsapáson.)

Az utolsó őszi fordulóban (első előrehozott tavaszi forduló) már komoly bravúrt bemutatva idegenben győzték le a feljutásra esélyes Kisvárdát és 19 pontjukkal a 17. helyen teleltek.

A tavaszi fordulókban már egy teljesen új Budaörs mutatta meg azt, hogy lényegesen többre képes, mint ősszel, hiszen a 2017-ben lejátszott 14 fordulóban 21 pontot gyűjtöttek, így mondhatni a várakozás felett szerepelnek, és jó teljesítményüknek köszönhetően a kiesőzónától is megléptek, igaz, még matematikailag nem maradtak bent, nagyon jók a kilátásaik.

Ha csak a tavaszi szereplésüket nézzük, 21 pontjukkal az előkelő 7. helyen tanyáznak.

Az utolsó 5 fordulókban csapatunkhoz hasonló formát mutatnak, 2 győzelem, 2 döntetlen 1 vereség, míg a HR-Rent Kozármisleny neve mellett 2 győzelem, 2 vereség, 1 döntetlennel áll.

Az látszik, hogy a nyerhető meccseik nagy részét megnyerték, de képesek erős csapatok elleni akár idegenbeli pontszerzésekre is, így tavaszi szereplésük nem a véletlen műve, jelen formájuk alapján egy stabil középcsapatról beszélünk.

A szereplésük annak tükrében is megsüvegelendő, hogy nekik sincs igazi hazai pályájuk, ősszel Csákváron, tavasszal pedig Tatabányán rendezik a hazai mérkőzéseiket.

Nyilván a Budaörs is szeretné mihamarabb bebiztosítani NB II-es tagságát, de némiképp “páholyban” vannak, elképzelhető, hogy akár jelen pontszámuk is elégséges a bennmaradáshoz, ez a tudat könnyebbséget, akár egy könnyed, görcs nélküli játékot is eredményezhet, bár tegyük hozzá, amikor komoly tét és teher nehezedett rájuk, akkor sem görcsöltek, hanem szorgalmasan gyűjtögették a pontokat.

KFC-Balmaz_2017_525_koszones_Misleny

Csapatunk az előző fordulóban komoly fegyvertényt hajtott végre, hiszen közvetlen riválisunk otthonában Csákváron tudott győzni, ráadásul ezúttal is hátrányból fordítva!

Ez a siker mindenféle szempontból értékes. Egyrészt a győzelem mindig erőt ad a folytatásra, jót tesz az önbizalomnak másrészt amikor egy ilyen kiélezett meccsen sikerül fontos győzelmet aratni, az felszabadíthatja azt a bizonyos gátat, oldhatja a görcsösséget.

Nagyon fontos, hogy a korábbi értékes győzelmek után ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés és tanulva a múlt hibájából ezúttal ne hagyjunk esélyt ellenfelünknek, hogy megtörjék a lendületet, főképp ahogy Szanyó Károly is mondta, az előtt a közönség előtt, amelyet szeretnének jobban kiszolgálni és szeretnének hazai győzelmekkel megörvendeztetni!

Ezt a vasárnapi meccset valahogy be kell húzni és utána talán nem lebeg majd fejünk felett Damoklész kardja. Nyilván ezt előre nem lehet tudni, hiszen nem tudjuk, hogy a Csákvár és Cegléd milyen eredményt ér el, lehet hogy éppen a versenyben maradáshoz lesz égetően szükségünk a fontos 3 bajnoki pontra, nem pedig a lélegzetvétel miatt. Egy biztos semmiképp sem volna jó visszacsúszni a kieső helyek valamelyikére – miközben már csak néhány forduló lesz vissza – ezért nagyon fontos a győzelem!

Ezen a mérkőzésen a sok sérültünk és hiányzónk ellenére (akikhez ezúttal Pajor Imre is csatlakozik, akit Csákváron kiállítottak és 1 meccsre tiltottak el), bárki is fog pályára lépni, részéről minimálisan elvárható, hogy foggal-körömmel küzdjön a pályán, EGYMÁSÉRT ÉS KOZÁRMISLENYÉRT!

Egyénenként is és csapatszinten is a győzni akaró hozzáállást várjuk, ahol az első pillanattól kezdve koncentráltan egymást segítve és egymást kisegítve, mindenki megmutassa, hogy helyén a szíve.

Nagyon bízunk benne, hogy a Csákvár elleni összecsapáshoz hasonlóan, most is mindenki átérzi a mérkőzés fontosságát, mert ha ez így lesz, nem maradhat el a siker!

A mérkőzést az NB I-es sípmester Szabó Zsolt vezeti, segítői Bornemissza Norbert és Garai Péter lesznek, míg tartalék játékvezetőként Dolnegó Bálint működik közre.

A mérkőzést a korábbiakhoz hasonlóan a hölgyek és a 14 alatti gyermekek ingyen tekinthetik meg!

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat! Bízunk benne, hogy velünk lesznek ezen a fontos összecsapáson!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

2 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Gyerünk srácok nagyon kellenek még a pontok!

    Veletek vagyunk, győzni akarunk!

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!

  2. Puskás József szerint:

    Hajrá Misleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!