Mérkőzés előtti jubileum, vendég győzelem

Kozármisleny FC – Duna Aszfalt TVSE 0-3 (0-2)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 400 néző

Vezette: Bana G. (Varga G., Illés T.)

KFC-Tiszakecske_525_0_hazai

Kozármisleny FC: Ipacs – Kiss M., Fiáth, Bogdán, Kocsis A. – Tóth M., Turi (Petrovics 71.) – Müllerlei, Horvát G., Grabarics (Torkos 58.) – Németh Á. (Kovács K. 79.)

Vezetőedző: Kovács Zoltán

KFC-Tiszakecske_525_0_vendeg

Duna Asztalt TVSE: Helesfay – Benkó, Ludánszky, Kardos, Polyák – Kocsis G., Szabó L. (Pintér 65.) – Juhász (Mihály 65.), Tölgyesi, Takács – Puskás (Kalmár 75.)

Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Tölgyesi 27., Takács 28., Mihály 70. percben.

Sárga lap: Kocsis A. 16., Németh Á. 68., Fiáth 72. illetve Kocsis G. 20. percben.

Jubileummal kezdődött a Kozármisleny FC első tavaszi tétmérkőzése.

Németh Zsolt hosszú évek óta dolgozik edzőként Kozármislenyben. Magyarországi edzői munkásságát a kozármislenyi  ifjúsági csapat edzőjeként kezdte el.
Később dolgozott az akkor még Kozármisleny II. néven szereplő második csapat edzőjeként: a Megye II-ben, a Megye I/B-ben és a Megye I. osztályban is. 2013 őszén az NB II-ben szereplő első csapatnál 2 alkalommal volt megbízott vezetőedző. Még ugyanebben a szezonban U19-es, NB II-es bajnoki címet is szerzett utánpótláscsapatával.
A következő nyártól 2 teljes évig irányította az NB III-as felnőtt együttest. A második évben hatalmas fölénnyel bajnokságot nyert a harmadik vonalban, ehhez az évhez köthető a szenzációs Magyar Kupa menetelés is! A feljutás után az NB II-ben is ő irányította a HR-Rent Kozármislenyt.
2017 őszén, Iváncsán, az utolsó fordulóban mérföldkőhöz érkezett kozármislenyi edzői pályafutásában.
Ez volt az a mérkőzés, ahol az ő felkészítése mellett, 100. alkalommal lépett pályára a Kozármisleny FC első számú labdarúgócsapata!

02b_kecske_20180310_525

A mislenyi csapatból sérülés miatt hiányzott Lantos, Márkvárt és Kuntic, míg Hleba 3 meccses eltiltását töltötte.

A 11. percben Juhász lépett ki a leshatáron, bal lábas lövése elkerülte Ipacs kapuját.

A 14. percben Kardos 20 méteres szabadrúgása kapu fölé szállt.

A 18. percben Turi oldalszabadrúgása után Bogdán fekve rúgta a labdát Helesfay kapuja mellé.

KFC-Tiszakecske_525_1_

A 27. percben Puskás előkészítése után a középen érkező Tölgyesi vette be a mislenyi kaput. 0-1.

A 28. percben egy keresztlabda után Takács bal lábas lövés a kapunk bal alsó sarkába kötött ki. 0-2.

A 34. percben Tölgyesi a 16-osról jobbal lőtt kapu fölé.

KFC-Tiszakecske_525_2

Kiegyenlített első 15-20 percet követően egy 2 perces rövidzárlatot jól használt ki a vendég csapat, így megbízható előnnyel vonulhattak pihenőre.

09_kecske_20180310_525

A 48. percben Tölgyesi a 16-osról belülről kapu mellé belsőzött.

Az 52. percben Tóth M. 14 méteres lövése után veszélyesen megpattanva az alapvonalon túl hagyta el a játékteret a labda.

Az 53. percben elvégzett sarokrúgás után Németh Á. került lövőhelyzetbe, 15 méterről leadott próbálkozását Helesfay a bal alsó sarokból szögletre ütötte.

10_kecske_20180310_525

A 61. percben Takács lövése ment kapu mellé.

A 68. percben mislenyi játékostól kapott labdát Puskás, de lövése pontatlan volt.

A 70. percben Mihály elé került a labda, elhúzta Ipacs mellet, majd éles szögből is a kapuba talált. 0-3.

07_kecske_20180310_525

A 83. percben Horvát G. a gólvonalról vágta ki a labdát.

A 85. percben Mihály egy 18 méteres szabadrúgás után a legurított labdát a bal alsó kapufára lőtte.

A 90. percben bevettük a Tiszakécske kapuját, Kocsis szabadrúgása után érintés nélkül került a vendég hálóba a labda, de az egyik lesen álló mislenyi játékos mozdulatát úgy ítélték meg, hogy zavarta Helesfay Donátot, így érvénytelenítették a találatot.

Megérdemelt győzelmet aratott az újdonsült listavezető.

Ha koncentráltabbak vagyunk és hibáink által nem ajándékoztunk volna ellenfelünknek ilyen szinten túl nagy lehetőségeket, talán szorosabb mérkőzést is vívhattunk volna.

Egy bajnoki címre esélyes csapattól nem szégyen kikapni, főképp, hogy több játékosunk is sérülés és eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Ugyan vereséget szenvedtünk, de átestünk a “tűzkeresztségen”, így mostantól a jövő hétvégi Rákosmente elleni fontos mérkőzésre készülünk.

Kovács Zoltán: Az első félidőben két percen belül bekapott két góllal megnehezítettük a dolgunkat, komoly hátrányba kerültünk a saját magunk által vétett hibák miatt. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, a második félidőben megfelelő volt a játékosok hozzáállása, ehhez gratulálok is labdarúgóinknak. Ez mindenképpen pozitívum volt és azt gondolom, hogy erre lehet is építenünk. Egy jó csapat ellen szenvedtünk vereséget, gratulálunk a Tiszakécskének a győzelmükhöz!

Szabó István: Bevallom, nagy kő esett le a szívemről. Esélyesként idegenbe elutazni nem kis lelki teher, ugyanakkor jó ideje első alkalommal játszottunk füves pályán, és aki tapasztalta már ezt, az tudja, hogy nem olyan könnyű az átállás. Ez egy kicsit érződött is a játékunkon, de ennek ellenére magabiztosan játszottunk. A találkozón az ellenfélnek gyakorlatilag helyzete sem volt, ennek külön örültem. Az első perctől mi kezdeményeztünk, látszott, hogy az ellenfél védekezésre rendezkedett be, de mi húztunk egy két olyan váratlan elemet, amivel meg sikerült lepnünk őket. Apró pikantériája volt a mérkőzésnek, hogy a Pécs teljes csapata is egyen szerelésben figyelte a mérkőzésünket, feltételezem, hogy nem nekünk szurkoltak. Holnaptól már teljes erővel a következő, a Pécs elleni mérkőzésre koncentrálunk.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Aszalós Z. szerint:

    Gratulálok az egész csapatnak,további sok sikert.A pécs ellen is legalább ilyen eredményt.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!