Megvan az esély a továbbjutásra a Kupában

Békéscsaba – HR-Rent Kozármisleny 2-1 (2-1)

Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés a legjobb 4 közé jutásért

Békéscsaba, 500 néző

Vezette: Berke B. (Becséri G., Kóbor P.) tart. j.v.: Oláh G.

Békéscsaba: Mursits – Bényei, Vaskó, Damjanovic (Spitzmüller 64.), Fabio – Piermayr, Koszó (Juhász 82.) – Takács, Birtalan, Laczkó – Paukner (Hudák 57.)

Vezetőedző: Zoran Spisljak

HR-Rent Kozármisleny: Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Nagy E., Kovács T. – Beke (Sinanovic 64.), Kirchner, Nagy K. – Gránicz (Puskás 87.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Beke 16. (0-1), Kovács T. (öngól) 27. (1-1), Birtalan 33. percben (2-1).

Sárga lap: Laczkó 67., Hudák 89. illetve Puskás 91. percben.

A bemondó épp a vendégcsapatot és az őket elkísérő szurkolókat köszöntötte itt Békéscsabán.

Messze van tőlünk a Viharsarok központja, most mégis ide fújt bennünket a szellő vagy az MLSZ sorsolásának szeszélye.

A vendégszektorban jelenleg 26 kozármislenyi lakcímkártyával rendelkező fanatikus bíztatja a mieinket, a hazai szurkolók száma így 25 perccel a meccs előtt még inkább a helyiek munkaidejének kései befejezéséről tanúskodik.

A Magyar Kupa 5. fordulójában találkozik a két csapat, annak is az első összecsapását éljük meg jelenleg. Ez azt jelenti, hogy március 2-án Kozármislenyben fog eldőlni a továbbjutás.

Valószínűleg az lesz az utolsó hete a jelenlegi létesítménynek, utána jönnek a gépek.

Német Zsolt csapata már tegnap elindult, hogy ne kelljen egy 4-5 órás út után pályára lépniük. A fiúk Hódmezővásárhelyen szálltak meg, ma volt még egy átmozgatás, és így kerültek ma ide a zöld gyepre.

Nincs meleg, 5 fok alatt járunk, ráadásul kellemetlen szél is fúj. A bemondó által felsorolt mislenyi nevekre nagy éljenzés érkezik a szektorunkból, és lassan közeledünk az 500-as néző számhoz. Lassan. Fair-play zászló a helyén, csapatok a kijáróban, kezdődhet a tavaszi szezon első tétmeccse.

A mieink fürgenyuszis kék szerelésükben, az Előre tiszta fehérbe öltözött. Közben az E szektorból: Itthon vagyunk! Csak a Misleny!

A kezdőnkben nincs új név, a padon találunk. A góllövésben támadóink csillogtattak erényeket ősszel is, szerintem Wittrédi nélkül is meg tudják oldani.

A védelemben pedig maradtak a nevek és az erősségek. Az első 6 perc eseménytelenül telik, de mire leírom Lantos cáfol rám, a lába alatt megcsúszott labda lövésre gurul az ellenfél felé, szerencsére kaput nem talál.

Kovács Tamás pörgeti rendesen, de egyelőre kijövünk belőle. A 10. perc óta csak úgy lövöldözünk. Gránicz először majdnem, aztán a Nagy testvérek szép passzjátéka után már szögletet harcol ki. A kifejelés után Kirchner is próbálkozik, végül Kocsis Adrián suvasztja rá. Ez így jó lesz.

Beke majdnem betalál! Nem! Betalál!!! Vezetünk! 0-1.

A majdnem arra vonatkozott, hogy Nagy Erik jobb oldali vissszapasszából a szokásos módon befelé húzott a jobb szélről, és ballal megcélozta a hosszút. A kapus itt még hárított. Közben pedig a szöglet szépen beszállt középre, valamelyik fehérről Beke elé pattant, aki nem tétovázott, jobb lábbal a rövidbe vágta. 0-1

Egyenlített a Békéscsaba a 27. percben. Egy bal oldalról elvégzett szabadrúgásnál Molnár Péter hibázott, meglepve ezzel gyakorlatilag mindenkit, aki ott állt. Jelenleg azon tanakodunk itt a sajtópáholyban, hogy a meglepettek közül Birtalan vagy Damjanovic lábára pattant-e rá a zsuga. A gólszerző személye ilyenformán bizonytalan (a hivatalos jegyzőkönyv alapján Kovács Tamás öngólja), de az eredmény nem. 1-1. Hajrá Misleny!

A 33. percben a vezetést is megszerezte a Békéscsaba Birtalan fejesével. Ismét bal oldali szabadrúgás, most a 11-es pont környékére érkezett a beívelés, amit a korábbi játékosunk, Birtalan Botond fejelt a hosszúba. Kapusunknak itt nem volt esélye. 2-1

Vége az első félidőnek. Rendben van a meccs, rendben van a csapat. Az őszi játékunk köszön vissza.

Ezzel van esélyünk a második félidőben, akár majd a továbbjutásra és persze, ami a legfontosabb, a bajnokságban is. Persze, ne szaladjunk ennyire előre.

A srácok újra a pályán, csere nem történt, megyünk tovább ugyanúgy. Csabai fejesre Kocsis lövés a válasz, csordogál a meccs a maga medrében.

Mezőnyjáték leginkább, időnként egy-egy szép passzjáték, esetleg cselek. Kocsis Adrián szabadrúgását felírtuk.

Spitzmüller ugrál az oldalvonal mellett, cserélni fog a hazai együttes. Közben Fabio ível be megint balról, az mindig veszélyes, most is. Birtalan kötényt ad a 16-oson belül. Németh Zsolt mögött Sinanovic Sinan is felállt, debütálni fog a Mislenyben 99-es számmal. Edzőnk Beke Pétert hozza le a 64. percben.

Két perccel később Gránicz varázsolt a jobb oldalon, beadását még kitették a védők. Sinanovic ismétel és Nagy Krisztián fejét találja meg, akinek a bólintása alig megy a kapufa mellé. Kívülről.

Most ismét Nagy Krisztián cselezget, kipattanó, 30-ról Kovács Tamás ereszt el egy bombát. Nem volt rossz!

Közben megvolt a menetrendszerű Birtalan-fejes is. Sinanovic cselei után Nagy Krisztián harcol ki szögletet.

Egyenlíteni akarnak a srácok, beszorítjuk a hazaiakat, ők pedig kontráznak. Mint most a 77. percben, amikor a lesre játszó Kiss Márton lép ki későn, így ismét Birtalan helyzetben. Molnár nagyszerűen söprögetve a kaputól 30 méterre szereli becsúszva a támadót. Nagy helyzet volt. Vagy lehetett volna.

A fehérek újabb cseréje Juhász. Sinanovic cselezget vissza a bal oldalon, Kirchnert játssza meg, ő másodjára tud kapura célozni. Tévesztett.

87. perc, Puskás Zoltán jön be Gránicz patrik helyett. Nagy Krisztián beívelése visszajön. Minden játékos védekezik a Csabánál. Ez így helyes. Mint ha az időt is húznák a fehérek. Lantos keverget az ellenfél 16-osán belül, szöglet.

Nem vallottunk szégyent. A játékunk még csiszolható, de látszanak az őszi teljesítmények nyomai, így bizakodhatunk egy jó folytatásban.

Kikaptunk ugyan, de versenyben maradtunk, és esélyünk lesz kiharcolni a továbbjutás március 2-án Kozármislenyben hazai pályán.

Szép volt, fiúk! Hajrá Misleny!

Németh Zsolt: Azért jöttünk, hogy szoros eredményt érjünk el a visszavágóra és ezt mindenképpen teljesítettük is. Az esélyünk megvan a továbbjutásra, él a remény a visszavágón. Azt kell mondjam az első pár percet leszámítva rendben voltunk. A rúgott gólunk előtt is helyzeteink voltak. Semmi előzménye nem volt, a kapott góljainknak sem. Az első bekapott gól sokkolta a csapatot, majd a második hazai találatot szabálytalanság előzte meg, Lantost eltüntették a támadók. Az ellenfél kidolgozott helyzet nélkül lőtt 2 gólt és ez bosszantó. A másodikban félidőben mi domináltunk, voltak lehetőségeink az egyenlítésre, de sajnos kimaradtak. Mi játszottuk a futballt a Békéscsaba a 2. félidőben kontrára játszott, de nem jutottak el a kapunkig. A 2. félidő alapján semmiképp nem érdemeltünk vereséget. A visszavágóra mindent megteszünk a továbbjutásért, elérhető közelségbe került az elődöntő, amivel egy nagy álmunk válhatna valóra! Köszönjük szurkolóink jelenlétét és szurkolását a mérkőzésen, a csapatnak nagyon jól esett, hogy sokan elkísértek bennünket!

Hajrá Kozármisleny!

Fotók: Békéscsaba 1912 Előre facebook oldala.

Tudósítás: Halász Gábor

27 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  GYERÜNK SRÁCOK EZ IS MEG LESZ!!!!

 2. petz765 szerint:

  Hajrá fiúk, mindent bele!!!

 3. Mislenyszurker szerint:

  HAJRÁ MISLENY! MINDENT BELE!

 4. B.B. Bohi szerint:

  Hajrá MISLENY !!!!

 5. MISLENY FAN szerint:

  GOOOOÓL!!!!!!!!!!

 6. Robi szerint:

  GÓÓÓL!!

 7. Cristiano szerint:

  Időőőőőőőő! 🙂 Eddig csodás!

 8. MISLENY FAN szerint:

  GYERÜNK TOVÁBB!!!!!!

 9. MISLENY FAN szerint:

  Már megint a Birtalan.

 10. SEVA PANZIÓ szerint:

  Hajrá Misleny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Cristiano szerint:

  Akkor most jöhet az egyenlítés. Köszi

 12. MISLENY FAN szerint:

  GYERÜNK NYOMJUK MEG A VÉGÉT!

 13. Lauer család szerint:

  Hajrá Misleny.!!!! Nagyon szurkolunk Nektek!!!!

 14. MISLENY FAN szerint:

  SZÉP VOLT FIÚK!!!!

  Ezt simán ledolgozzuk.

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!

 15. petz765 szerint:

  Szép volt!
  Majd hazai pályán minimum 1 ide és mi vagyunk a 4-ben.

 16. Cristiano szerint:

  Ok ez így teljesen rendben van!
  A visszavágóra varázsoljunk poklot a mi kis homokozónkból 🙂

 17. (y) szerint:

  Gratula a fiúknak!  De az edző gondolkodhatna, hamarabb is cserelhetett volna nem az utolsó percekben. Befasult kezdő, mikor unja meg?! 

 18. Magyar József szerint:

  Szép volt fúk!

  Meglesz a visszavágón a továbbjutás, de ne 1-0-ra játsszatok, gólokat kell lőni, mert az a játék sava-borsa! Harcos, szép játékkal, ügyelve a védekezésre kell legyőzni a Békéscsabát mondjuk 3-0-ra!!!!

 19. MISLENY FAN szerint:

  Gratula a srácoknak és le a kalappal a szurkolók előtt is!

  Mislenyben legyaluljuk őket!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!

 20. mislenyi szerint:

  (y) hozzászólónak: Az edző a csapat játékáért felelős vezető. Ő dönt, neki áll szakmailag a legtöbb információ a rendelkezésére: pillanatnyi forma, mentális állapot, a csapat szerkezetében való szerepek leosztása, stb. Én ott voltam a meccsen, az hogy kit és mikor cserél az edző kompetenciája. Mi szurkolók, szurkoljunk, az edző vezesse a csapatot, a tulajdonos biztosítsa a körülményeket, a szertáros meg ossza ki a mezeket! Szerintem mindenki végezze a maga dolgát! Biztos vagyok benne, hogy a Zsolti akkor és ott a rendelkezésére álló információk alapján ezt tartotta a legjobb döntésnek! Hajrá Misleny! Gyerünk tovább!

 21. hajrá szerint:

  ipszilon! Neked melyik nem alapjátékos a családtagod? Igaza van mislenyinek, ez nem a mi dolgunk. Ez nagyszerű eredmény! Le a kalappal a csapat és a közreműködők – segítők, beleértve az edzőt is – előtt! HAJRÁ KOZÁRMISLENY!

 22. (y) szerint:

  Nincs ezzel gond,  de már fél éve ugyan az ‘pillanatnyi forma’.  
  ‘hajrá ‘! Nincs csaladtagom a csapatban,  de valamennyire én is értek a focihoz és lehet jót tenne egy kis frissítés a csapatnak! És nem arról van szó, hogy a mostani kezdőkkel gond lenne, szép eredményt értek el nem vitatom. 

 23. MISLENY FAN szerint:

  (y) te nagyon “okos”!
  Sok csapatnál örülnének ha fél éve ugyanilyen formában lennének.
  Kozármislenyben kis pénzből is tudnak nagy focit csinálni, nincs itt szükség frissítésre.
  Csak továbbra is ilyen alázattal kel játszani mindenkinek.

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

  A Komló már ki se mer állni ellenünk, március 16-án se járnak majd jobban.

 24. kiskozári szerint:

  (y) azért kiváncsi lennék, hogy ki vagy te, a nagy hozzáértő. Vajon hol vagy edző, hol építettél csapatot? vagy sehol, csak túl nagy az egód? szerintem is mindenki végezze a maga dolgát és először nézzen tükörbe…..de ne ijedj meg amit látsz! az a valóság, a tükör nem hazudik…

 25. NagyG szerint:

  A teljes mérkőzés felvétel megtalálható:

  http://1912elore.hu/site/bekescsaba-1912-elore-hr-rent-kozarmisleny/

  a cikk alján!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!