Megvan a biztos bentmaradás, és nagy lépést tettünk a 2. hely megszerzéséért

Gyirmót – Kozármisleny 0-3 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Győr-Gyirmót, 400 néző

Vezette: Fábián M. (Márkus T., Galán R.)

Gyirmót: Holczer – Nagy II. G., Csizmadia, Balog Z., Gévay – Regedei (Hajba 46.), Tölgyesi (Erős 68.) – Cseri (Oross 72.), Magasföldi, Illés – Tóth N.

Vezetőedző: Csank János

Kozármisleny: Sólyom – Erős, Fellai, Romic, Vég (Fenyvesi 69.) – Nagy J., Kovács T. – Karacs (Frőhlich 59.), Nagy D., Bjelanovic – Városi (Kiss M. 79.)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Fellai 23., Bjelanovic 81., Frőhlich a 89. percben.

Kiállítva: Balog a 43. percben. (Szabálytalankodott a gólhelyzetben kilépő Városival szemben.)

Sárga lap: Nagy II. G.  50. illetve Kovács T. 32., Fellai 53., Bjelanovic 58. percben.

Először is azzal kezdenénk tudósításunkat, hogy 4 fordulóval a bajnokság vége előtt a Kozármisleny együttese BIZTOS BENTMARADÓ, így jogot szerzett a jövő évi egycsoportos NB II-be! Ki gondolta volna ezt tavaly nyáron?!

Győzelmünkkel 7 pontos előnyre tettünk szert a 3. helyezett Gyirmót előtt, ami a bajnokság vége felé JELENTŐSNEK mondható!

Mindezeken túl örömmel konstatáljuk, hogy megszakadt a gyirmóti rossz sorozatunk, hiszen első ízben tudtunk győzni otthonukban!

Az elmúlt hetek meccsdömpingje miatt Szabó Zsolt vezetőedzőnk úgy döntött, hogy több labdarúgó is pihenőt kap és helyüket mások vették át a kezdőben, illetve a keretben.

Trénerünk nem volt elégedetlen a kihagyott játékosok teljesítményével, csupán frissíteni kívánta a gárdát és a túl sok mérkőzésen szereplőknek lehetőséget adni a regenerálódásra. Jelen pillanatban a keret valamennyi labdarúgója egészséges, így adódott lehetőség, hogy változzon a gárda összetétele.

A 4. percben Cseri 21 méterről jobb oldalról lőtt kapu mellé.

Az 5. percben Tóth N. fordult kapura, 16 méteres lövése kapu fölé szállt.

A 6. percben Bjelanovic lépett ki a jobb szélen, lövésébe Csizmadia lépett bele, a labda elhagyta az alapvonalat és szöglet következett.

A 10. percben Erős Csaba 18 méterről lőtt Holczer kapuja fölé.

A 23. percben megszereztük a vezetést. Nagy J. passza után Városi ívelt középre, az egyedül álló Fellai szépen átvette a játékszert, és a kapuba lőtt. 0-1.

A 25. percben Cseri szögletét követően Tóth N. félfordulatból lőtt a kapu mellé.

A 28. percben Kovács T. bal oldali beadását Bjelanovic lőtte kapura, de a hazai kapus a léc alól szögletre tolta a labdát.

A 29. percben Karacs tört be a 16-oson belülre, a védők szögletre tisztáztak előle.

A 30. percben Városi lövését Holczer kapu fölé ütötte.

A 33. perceben Magasföldi 25 méterről szabadrúgásból kísérletezett, a labda a jobb felső sarok fölé szállt.

A 34. percben Bjelanovic 20 méterről tüzelt, de Holczer bravúrral hárított.

A 39. percben Illés bal oldali beadását Tóth N. nagy helyzetben közelről fejelte kapu fölé.

A 43. percben Bjelanovic ugratta ki középen Városit, de Balog utolsó emberként szabálytalankodott vele szemben, amiért Fábián játékvezető kiállította.

A 44. percben Nagy Dominik végezte el a 17 méteres szabadrúgást, a léc alá tartó lövést Holczer szögletre ütötte.

Nagyon bátran kezdett együttesünk, ami szemlátomást meg is lepte és meg is zavarta a Gyirmótot. Jó ritmusban jól kezdtük a találkozót, és Fellai révén a vezetést is megszereztük. Az egész első félidőben jól játszottunk, sok helyzetet dolgozunk ki és a szünet vége előtt a gólelőny mellé emberelőnybe is kerültünk.

A 49. percben Hajba bedobása után Tóth N. elé került a labda, de az utolsó pillanatban mentettek előle védőink.

Az 58. percben Nagy J. 18 méteres kísérletébe Cseri vetődött bele, így szöglet következhetett. A sarokrúgás után Nagy J. 25 méterről alig lőtt fölé.

A 65. percben Hajba nagy bedobását Csizmadia csúsztatta meg, majd Tóth N. elé került a labda, aki fejelni tudott, de Sólyom hárított.

A 67. percben Frőhlich 18 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A 69. percben Illés lőtt 24 m-ről, azonban Sólyom a léc alá tartó labdát szögletre tolta.

A 78. percben Nagy J. lövése Csizmadiáról pattant szögletre.

A 81. percben hazai szöglet után indult kontratámadásunk, Kovács T. passzolt Frőhlich Raolandhoz, aki nagyszerűen ugratta ki Bjelanovicot, ő pedig kifutó Holczer mellett higgadtan a kapuba lőtt. 0-2.

A 85. percben Hajba bedobását Magasföldi készítette le Tóth Norbertnek, aki 11 méterről nagy helyzetben pontatlanul célzott és a labda elkerülte a kaput.

A 89. percben  Bjelanovic passzolt Fröchlich elé, aki 10 méterről a kapujából kifutó hazai kapus felett a hálóba emelt.0-3.

Nagyszerű, emlékezetes győzelmet arattunk amiért a CSAPAT valamennyi tagjának, illetve a szakmai stábnak is MAXIMÁLIS GRATULÁCIÓ JÁR!!

Csank János: Tompábbak voltunk önmagunknál, de egygólos hátrányunk és a kiállítás ellenére is megvoltak a lehetőségeink, hogy visszajöjjünk a meccsbe a kulturáltan és jól játszó Kozármislennyel szemben.

Szabó Zsolt: Három győztes meccs után úgy gondoltam, hogy a csapatnak megvan a kellő önbizalma és mentálisan, kondícionálisan olyan állapotba kerültünk, hogy el tudjuk hozni a 3 pontot Gyirmótról. Feltérképeztük a Gyirmót játékát videóról is és egy segítőm a helyszínen tekintette meg a Gyirmót-Ajka mérkőzést, ami nagy segítség volt.
Úgy jöttünk ide Gyirmótra, hogy három pontot szerezzünk, ennek érdekében letámadással kezdtünk. Be szerettük volna bizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk, mint a Gyirmót. Hála Istennek a játékosaim nemcsak szavakban, de a tettekben is bizonyították ezt. Úgy kezdtük a találkozót, hogy esélyt sem adtunk az ellenfelünknek, helyzeteket alakítottunk ki, gól rúgtunk, jól játszottunk, ráadásul a szünet előtt emberelőnybe is kerültünk. A félidőben átbeszéltük a folytatásra vonatkozó stratégiát, de az első 15 percben ezt nem sikerült megvalósítani, mert a hazaiak mindent egy lapra feltéve megpróbált nyomást gyakorolni ránk, ekkor volt egy kis zavar a játékunkba. Az első negyedóra után azonban ismét kontrolláltuk a mérkőzést, megvolt a labdabirtoklásunk is és a kontráink életveszélyesek voltak, amiből 2 további gólt szereztünk és magabiztosan nyertünk.
Az volt a döntő, hogy a játékosok ténylegesen elhitték, hogy tudunk nyerni idegenben, Gyirmóton!
Gratulálok a CSAPATNAK a győzelemhez illetve ahhoz, hogy már matematikailag is az 1-5.-ben vagyunk! Ezek után egy cél vezérel bennünket, hogy megszerezzük a második helyet!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

6 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Ki gondolta volna ezt tavaly nyáron?!

  Én azért bíztam benne… 🙂

 2. NagyG szerint:

  A “Ki gondolta volna ezt tavaly nyáron?” kérdés arra vonatkozott, hogy nyáron, 1 héttel a nevezési határidő lejárta előtt, kis esély (NAGYON KICSI) mutatkozott arra, hogy a Kozármisleny az NB II-ben indul… Ehhez képest, most biztos az NB II-es tagság és nagyon közel állunk az újabb ezüstéremhez!!!

 3. Arany Csaba szerint:

  Szívből gratulálok a Csapatnak és a Mesternek!

 4. Rudi szerint:

  Sokan talán nem tudják, hogy mekkora dolog ez??! Hatalmas teljesítmény a csapattól, a stábtól, mindenkinek köszönet érte!! Nemcsak a tegnapi mérkőzés, hanem az egész eddigi teljesítmény. Hajrá Misleny!!!!!!!!!!!!!!

 5. Bauer szerint:

  Köszönjük ezt a fantasztikus eredményt! Csank mester azóta sem érti mi lehetett a baj.
  Pedig nincs semmi baj csak kijött a tudáskülönbség amiről mérkőzés előtt beszélt!

 6. Kántekántáre szerint:

  Hat éve testközelből figyelek minden mérkőzést, de ez a kiemelkedő minőségű játék szinte minden eddigit felülmúlt. Óriási öröm volt látni a csillogó szemeket, ahogy srácok megélték a közösen elért sikert.
  Köszönöm nektek jóízűen!

  Hajrá Misleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!