Megszereztük első tavaszi győzelmünket

Kozármisleny – Szolnok 2-1 (2-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 200 néző

Vezette: Gyarmati II. T. (Kepe A., Nagy T.) Tart. j. v.: Molnár A.

Kozármisleny: Holczer – Kiss M., Petrók, Fellai, Fenyvesi – Kovács T., Nagy E. (Szabó B. 80.) – Fitos, Oláh, Cziráki (Nagy K. 35.) – Tóth D. (Varga B. 75.)

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Szolnok: Pokorni – B. Tóth, Papucsek, Racskó, Fritz – Sipeki (Antal 53.), Szepessy (Rokszin 70.) – Mundi, Hamar, Zsótér – Zsolnai (Lengyel 46.)

Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerzők: Fitos 28., Fellai 45. illetve Mundi a 7. percben.

Sárga lap: Fenyvesi 37., Szabó B. 84., Holczer 86. percben

A Szolnok elleni mérkőzésen egyetlen dologra a GYŐZELEMRE volt szükségünk, erre koncentrált mindenki, ennek szellemében készítették fel a csapatot, amelynek végül meg is lett az eredménye.

A Szolnok kezdte jobban a találkozót, majd meddő mezőnyfölényében némiképp váratlanul, már a mérkőzés elején vezetést is szerzett.

A 7. percben Fritz a bal oldalról adott középre, ahol Mundi viszonylag tisztán lőhetett kapura és nem is hibázta el a lehetőséget, megszerezte a vezetést a vendégeknek. 0-1.

A gól után összekapta magát csapatunk és egyre inkább a mi akaratunk érvényesült, átvettük az irányítást, jöttek is a helyzetek.

A félidő közepén volt olyan akciónk, amikor 5 másodpercen belül 3 nagy védést kellett bemutatnia Pokorninak, hogy megmentse csapatát a kapott góltól, ami ekkor még sikerült neki.

De ezen kívül is voltak további ígéretes helyzeteink, amelyeket ugyancsak nem sikerült góllal befejezni.

A 28. percben Tóth Dániel húzódott ki a jobb szélre, majd remekül adott be középre Fitos pedig mintaszerűen fejelt a Szolnok kapujába. 1-1.

Az egyenlítő találat után is csapatunk maradt támadásban és könnyedén újabb gólokat szerezhettünk volna.

Czirákinak a bal szélen volt két ordító helyzete, de sajnos mindkét lehetőséget elügyetlenkedte, továbbá feljegyezhettünk egy Nagy Erik által kapura küldött labdát is ebben az időszakban.

A Szolnok mezőnyben nem játszott rosszul, de szerencsére a kapunk előtt nem okoztak túl nagy fejtőrést a védőinknek, Holczernek pedig elvétve kellett csak játékba avatkozni.

A félidő végén jött a slusszpoén, hiszen a 45. percben egy kapu előtti kavarodás után Fellai közelről lőtt a vendégek hálójába. 2-1.

A szünetben a vendégek lecserélték Zsolnait, akinek a levédése talán a legtöbb nehézséget okozta csapatunknak, de ennek ellenére a 2. játékrészre a Szolnok lett a kezdeményezőbb, hiszen hátrányban voltak, futniuk kellett az eredmény után.

Sajnos a félidőt a gyirmótihoz hasonlóan rosszul kezdtük, de komolyabb gólveszély ettől függetlenül sem alakult ki kapunk előtt.

A másik oldalon a csereként beállt Nagy Krisztián 8-9 méterről kapuval szemből bombázott fölé, ekkor még azt hittük, hogy ez volt a meccslabda és ennek elpuskázása még megbosszulja magát, de szerencsére nem így történt.

A csapat nagyon akarta a sikert, és a játékosokon valóban látszott is az elszántság, ami ezúttal meghozta a várva várt győzelmet.

Sikerünknek köszönhetően elmozdultunk az utolsó helyről és megkezdtük a felzárkózást.

GRATULÁLUNK a csapatnak és bízunk a sikeres folytatásban, legközelebb Siófokra utaznak labdarúgóink.

Eduardo Almeida: Nagy vártuk már ezt a győzelmet, de eddig szerencsénk sem volt és nem sikerült győzni. A mai nap azonban végre megtört a jég és sikerült megszerezni a 3 pontot, aminek nagyon örülünk mindannyian. A továbbiakban újabb 3 pontokat szeretnénk szerezni és harcolni fogunk a végsőkig és megpróbáljuk bent tartani az együttest az NB II-ben. Ez a győzelem a játékosok érdeme, az általuk elvégzett munka eredménye. Meggyőződésem, hogy most újabb győzelmek fognak következni.

7 éves NB II-es tagságunk alatt első ízben fordult elő, hogy valamely csapat edzője nem nyilatkozott honlapunknak.

Kis Károly kifogásolta oldalunk tevékenységét, és még egy őszi (fél évvel ezelőtti!) beharangozóra illetve annak korrektségére hivatkozva NEM ADOTT interjút.

Az ominózus beharangozó IDE KATTINTVA elolvasható, ez alapján mindenki véleményezheti a cikket illetve a vezetőedző reakcióját.

A magunk részéről ennél többet ezzel nem foglalkoznánk és nem kommentáljuk a Szolnok edzőjének döntését.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!