Megszakadt a hazai pályás veretlenségünk

Kozármisleny – SZEOL 1-2 (0-2)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Szommer A. (Kovács L., Sebestyén L.)

Kozármisleny: Sólyom – Fenyvesi, Gajág, Lantos, Kocsis (Szabó M. 46.) – Szabó B. (Cziráki 46.) – Kirchner, Nagy E., Lauer, Nagy K. – Puskás (Beke 75.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

SZEOL: Leindler – Ondrejó, Dlusztus, Forró, Grünwald – Beretka (Kormányos 87.), Ngalle (Varga R. 90.), Puskás Cs., Buzási – Bata (Domonkos 78.), Faragó

Vezetőedző: Tóth Ákos

Gólszerzők: Lauer 48. (11-esből) illetve Faragó 22. és 29. percben.

Sárga lap: Beretka 11., Bata 77., Varga R. 92. percben.

A találkozó első periódusa mezőnyjátékkal zajlott, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

Az első helyzetre a 15. percig kellett várni, ekkor Ondrejó beadását Beretka 11 méterről vágta kapu fölé.

A 16. percben az első kozármislenyi lehetőséget láthattuk, ekkor Nagy K. passzolta középre a labdát a bal oldalról, Kirchner lövését azonban blokkolták a védők.

A 22. percben Beretka végezte el a vendégek bal oldali szögletét, Dlusztus a hosszúról középre fejelte a labdát, Faragó pedig közelről bólintotta a labdát a hálóba. 0-1.

A 25. percben Nagy K. oldalszabadrúgása veszélyes ment keresztbe a kapu előtt, Gajág alig maradt le róla.

A 29. percben Faragó oldalról vezette befelé a labdát, majd 23-24 méterről remekül találta el a labdát és bombagólt “ragasztott” a bal felső sarokba. 0-2.

A 31. percben Nagy K. sorfalon megpattanó lövése után a vendég kapusnak kellett nagyot nyújtózkodnia amely után szögletre mentett.

A 45. percben Kirchner cselezgetett, majd Lauerhez passzolt, csapatkapitányunk 18 méteres lövését a szegedi hálóőr ártalmatlanította.

Egy rögzített szituáció és egy bombagól révén 2 gólos vezetéshez jutott a vendég csapat, miközben mezőnyben egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy kevés helyzetet/lehetőséget sikerült kialakítanunk a Szeged kapuja előtt.
A szünetben Németh Zsolt vezetőedző kettős cserét hajtott végre Kocsis helyére Szabó M., Szabó B. helyére Cziráki állt.

Remekül kezdődött a 2. félidő csapatunk számára, hiszen alig 1 perc alatt Puskás Z. 11-est harcolt ki. A büntetőt Lauer a 48. percben magabiztosan értékesítette. 1-2.

A gól után is lendületben maradt a csapat és egy nagyon jó időszakot produkált, ahol rengeteg helyzet vagy éppen lehetőség alakult ki a Szeged kapuja előtt. A játékosok csúsztak másztak, rendkívül elszántak voltak, egy olyan Kozármislenyt láttunk a pályán, amit mindig is látni szeretnénk hazai pályán.

Az 53. percben Lauer vállalkozott lövésre Leindler kapus vetődve védett, a kipattanót Nagy K. lőtte a hálóba. Az asszisztens közben lest jelzett, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

Az 54. percben Puskás kissé kisodródva lőtt kapu mellé.

A 62. percben Nagy K. 20 méterről lőtt kapu fölé.

A 66. percben Cziráki veszélyesen lőtte középre a labdát, de a középen érkezők lemaradtak róla.

A 69. percben szélről beadott labdát Lauer látványos ollózó mozdulattal alig lőtte mellé.

A 74. percben Cziráki bal lábbal vállalkozott lövésre, de célt tévesztett.

80. percben Lauer ugratta ki kiváló ütemben Nagy K.-t aki kicselezte a kapust, a hálóba csak azért nem lőtte a labdát, mert közben az asszisztens (ezúttal tévesen) lesen állította meg.

A 84. percben Lauer indította el Czirákit a bal szélen, beadását Leidler húzta le.

A második félidő eleje talán olyan volt, amit szívesen látunk hozzáállás terén játékosainktól. A mentalitás az elszántság átlagon felüli volt. Persze nagy kérdés, hogy miért nem így kezdték a játékosaink a találkozót és miért csak hátrányban, mindegy minden alapon tudtak így futballozni.

Az első félidőben „adott” kétgólos előny túl soknak bizonyult, a SZEOL annál sokkal jobb csapat, mint hogy ezt a lehetőséget ne használta volna ki.
A második 45 percben nehéz perceket éltek meg, de nagy akarással őrizték előnyüket és végül ez az előny a hármas sípszóig is kitartott.

Németh Zsolt: Kiváló játékvezetés mellett bosszantó vereséget szenvedtünk hazai pályán. Sajnos egy félidőnyi előnyt adtunk ellenfelünknek. Elnézést kérek szurkolóinktól, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a találkozót.

Tóth Ákos: Csodálatos környezetben egy erős ellenfél ellen bravúros győzelmet arattunk. Főleg az első félidei játékunknak és a második félidei hősies védekezésünknek köszönhetjük a sikert. Köszönöm a srácoknak, hogy születésnapomon ilyen nagyszerű sikerrel örvendeztettek meg.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!