Megszakadt a hazai pályás veretlenségünk

Kozármisleny – Sopron 0-1 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 300 néző

Vezette: Berke B. (Butkai Zs., Kovács II. G.); Tart. j.v.: Pintér Cs.

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Fellai, Vattai, Fenyvesi (Tóth A. 80.)- Nagy E., Kovács T. – Nagy K. (Vituska 74.), Kovács D. (Szabó B. 68.), Cziráki – Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Sopron: Heinrich – Fazakas, Bognár, Tóth M, Czár (Németh L. 58.) – Varga G. – Gaál, Deme (Horváth A. 54.), Sifter, Szabó L. – Bali (Erdélyi 78.)

Szakmai igazgató: Supka Attila

Gólszerző: Bali a 74. percben.

Sárga lap: Varga B. 44., Fenyvesi 59. illetve Bali 69., Sifter a 85. percben.

Kezdjük a legrosszabbal, megszakadt a közel 1,5 éves hazai pályás veretlenségünk. A hosszú sikertörténet örömteli, de fájó annak a lezárása.

Tudjuk, hogy a sorozatok azért vannak, hogy időnként megszakadjanak, ami sajnos most megtörtént.

A találkozóról csapatunkból hiányzott Zsdrál, akit Cegléden kiállítottak és 1 meccses eltiltását töltötte, illetve Pap Roland, aki sikeres térdoperáción esett át.

A 8. percben Nagy E. ugratta ki Varga Bencét, de jókor jött ki kapujából Heinrich és kirúgta a labdát.

A 9. percben Cziráki lövését tolta a léc fölé a vendég hálóőr.

A 12. percben Varga B. nagyszerű egyéni megmozdulás után fordult kapu fele és bal lábbal 15 méterről kapu fölé lőtt.

A 17. percben Gaál kaput egy indítást, már csak Sólyommal állt szemben, de csapatkapitányunk “olvasta” a támadó gondolatát és hatalmas bravúrral lehúzta az átemelést.

A 28. percben Cziráki szerzett labdát az ellenfél térfelén, Varga felé passzolt, de az utolsó pillanatban felszabadítottak a védők.

A 32. percben jobb oldalról végezhettünk el szabadrúgást, az élesen a kapu elé lőtt labdáról Fellai épphogy lemaradt a hosszú oldalon.

A 35. percben sajnos a mérkőzés legnagyobb helyzetét is sikerült kihagynunk. Cziráki szép cselek után az alapvonalról passzolt vissza középre, ahol Kovács D. teljesen tisztán ajtó-ablak helyzetben 12 méterről kapu fölé lőtt.

A 40. percben soproni szöglet után Vattai felszabadító fejese Czár elé került, aki bal lábbal 25 méterről lőtt, a labda a keresztlécen csattant. Sólyom rajta volt a lövésen, ha kapura megy a labda hárítani tudott volna.

Az első félidőben két azonos képességű csapatot láthattunk a pályán. Az edzők keverték a kártyákat, többször is megváltoztatták a kezdeti felállást. Mindkét csapat eljutott a helyzetekig, de a legnagyobbat a Kozármisleny hagyta ki.

A második félidő remekül kezdődött hazai szempontból, hiszen kapuja elé szorult a Sopron.

A 46. percben Nagy E. tolt egyet a labdán, majd távolról lövésre vállalkozott, de a végig magabiztos Heinrich hárított.

A 48. percben szöglet utáni kavarodás után Fellai került helyzetbe, de lövését ismét ártalmatlanította a soproni kapus.

A 60. percben Kovács T. lövését ütötte szögletre Heinrich.

A 65. percben Bognár röviden gurította haza a labdát, Varga B. lecsapott rá, de Heinrich együtt élt a játékkal és csatárunk elől becsúszva mentett.

A 71. percben Fazakas váratlanul lövésre vállalkozott, távoli löketét Sólyom a léc fölé tolta.

A 74. percben bal oldalról jött befele a labda, a hosszú oldalon Fazakas kiválóan fejelt középre, ahol érkezett Bali és fél méterről a kapuba bólintott. 0-1.

A bekapott gól után azt reméltük, hogy jönnek a megszokott kozármislenyi rohamok. Ahogy azt sokszor láthattuk már hazai pályán hiába voltunk hátrányban a végjátékban mentünk előre és “bedaráltuk” az ellenfeleket.

Sajnos most ez hiányzott. Néhány játékos szemében nem látszódott a győzni akarás tüze, a hit. Mindenki tette a dolgát, de az a plusz hiányzott, amivel győzni lehetne.

Nem egy verhetetlen ellenféltől kaptunk ki, de mégis mintha motiváltabb lett volna a Sopron.

A következő hetekben főleg az újonnan érkezett játékosoknak azt kell megtanulniuk, hogy a kozármislenyi mezben lélektelenül, teljes odaadás nélkül, hitehagyottan nem szabad pályára lépniük.

Itt mindenkinek a másikért és egymásért a csapatért és Kozármislenyért is harcolnia kell!

Bizonyára át kell szakadnia az első győzelmi gátnak, hogy a görcsösség, a lámpaláz, a teher lekerüljön a vállakról és újból vissza kell kerülni a korábbi megszokott “vágányra”.

Azért szép a foci, mert 1 hét múlva új mérkőzés következik, ahol ki lehet javítani a hibákat és tiszta lappal lehet kezdeni a találkozót.

Supka Attila: Megérdemelten nyertünk, ráadásul idegenben, és ez nagy fegyvertény. Az első félidőben akadtak ugyan kisebb gondjaink, de a szünetben felhívtam a figyelmet a hibákra, a második játékrészben javítottunk, és végül gólt szereztünk és megnyertük a találkozót.

Szabó Zsolt: A mai mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, két masszív csapat volt a pályán. Sajnos a ZTE meccs után megint abba a hibába estünk, hogy az adódó gólhelyzeteinket sorra kihagyjuk. Nem tudtunk annyira dominálni sem, mint azt hazai pályán én elvárom a csapattól. Sajnos az törvényszerű, hogy minden mérkőzést nem lehet kapott gól nélkül lehozni. A második félidő első 15 perce rendben volt, fölényben voltunk, de csalódás, hogy a bekapott gól után hitehagyottá váltunk. Ezt ki fogjuk írtani az öltözőből, sokkal többet kell tenni a győzelemért. Vezethet az ellenfél, de volt vissza közel 20 perc, sokkal többet kellett volna tennünk játékban, labda nélküli mozgásban. Sajnos csak a pontrúgásokra hagyatkoztunk, abban pedig veszélytelenek voltunk. Úgy érzem néhány játékos motivációjával is volt probléma, ezen mindenképpen változtatnunk kell.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!