Megráncigáltuk az oroszlán bajuszát

Kozármisleny FC – PMFC 1-2 (0-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 800 néző

Vezette: Antal P. (Szvetnyik B., Molnár A.)

01_pmfc_20180321_525

Kozármisleny FC: Ipacs – Bogdán (Németh Á. 75.), Fiáth, Kocsis, Müllerlei – Tóth M., Turi – Kiss M., Horvát G., Petrovics (Grabarics 46.) – Torkos (Kuntic 59.)

Vezetőedző: Kovács Zoltán

02_pmfc_20180321_525

PMFC: Gőcze – Kónya K., Gajág, Erdős, Szabó R. – Horváth A., Nagy J. (Bata 65.) – Kónya D., Wittrédi (Beke 41., Koval 87.), Károly – Koller

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Tóth M. 59. illetve Horváth A. 38., Károly 56. percben.

Sárga lap: Horvát G. 51. illetve Kónya K. 60. percben.

03_pmfc_20180321_525

Az újabb havazásokat követően kedd délutánra a Kozármislenyi Stadion gyepe megtisztításra került (a munkálatokban hétfőn még a labdarúgók is részt vettek), majd ma reggel arra ébredtünk, hogy ismét hó borítja a pályát.

kozarmisleny_palya_2018_0321_525

Köszönhetően a pályamunkásoknak a pálya ismételten letakarításra került, a körülményekhez képest kiváló pálya fogadta a csapatokat.

Fontos kiemelni, hogy kizárólag Kozármislenyben került ma megrendezésre bajnoki mérkőzés, minden más összecsapást április 4-ére halasztottak.

A 4. percben elvégzett vendég szöglet után Koller csúsztatott kapu mellé.

A 9. percben Kónya D. indult meg veszélyes a jobb szélen, de a kapuhoz közelítve rosszul tolta meg a labdát, így elmúlt a veszély.

A 11. percben ismét Kónya D. villant, két szép csel után beadása veszélyesen érkezett középre, de belül Károly szabálytalankodott, így szabadrúgás következett kifelé.

A 21. percben Wittréditől kapta a labdát Kónya D. aki védője szorításában az oldalhálóba lőtt.

08_pmfc_20180321_525

A 23. percben Koller fejese kapu mellé ment.

A 30. percben szerencsésen került Wittrédi elé a labda, aki látványosan akarta Ipacs felett átemelni a labdát, de kapusunk résen volt és szép vetődéssel hárított.

A 32. percben pécsi oldalszabadrúgást követően Koller kapu fölé csúsztatott.

A 34. percben egy gyors támadás végén Károly lövés szerű beadása ment keresztbe a hazai kapu előtt.

A 38. percben góllá érett a PMFC fölénye. Gajág felpasszolt labdáját Wittrédi remekül átlépte, ezáltal Horváth Adrián került helyzetbe, majd egy szép cselt bemutatva már Ipaccsal állt szemben és a kapu jobb felső sarkába lőtt. 0-1.

A 40. percben Horváth A. beadása után Koller közelről lőtt mellé.

09_pmfc_20180321_525

A 45. percben Torkos került kis híján helyzetbe, de nem sikerült élni a kínálkozó lehetőséggel.

Az első félidőben egyértelműen a Pécs akarata érvényesült, jobban játszottak, helyzeteket alakítottak ki és megérdemelt vezetéssel vonulhattak pihenőre.

A mislenyi labdarúgók kishitűek és talán megilletődöttek voltak, így a jókor jött a szünet.

Az 50. percben Koller a 16-osról, félfordulatból lőtt, de Ipacs könnyedén hárította a középre tartó lövést.

Az 56. percben Károly Bálint egy szép cselt bemutatva elfektette a védőket és laposan bal lábbal a hosszú sarokba lőtt. 0-2.

Az 59. percben Grabarics harcolt ki szabadrúgást, amely után Kiss M. az alapvonal közeléből ívelte be a labdát, a hosszú oldalon érkezett Tóth Márk és Nagy J. mellett a bal felső sarokba fejelt. 1-2.

11_pmfc_20180321_525

A 64. percben hazai szöglet után Kiss M. került középen a kaputól 9 méterre lövőhelyzetbe, de rosszul találta el a labdát, így oda lett a lehetőség.

A 66. percben Turi oldalszabadrúgása után Bogdán fejesét védte Gőcze.

12_pmfc_20180321_525

A 75. percben Beke 17 méterről csúnyán kapu fölé lőtt.

A 81. percben 25 méterre Ipacs kapujától Károly végezhetett el szabadrúgást, de középre tartó lövését Ipacs magabiztosan fogta.

13_pmfc_20180321_525

A 84. percben jobb oldalról, a kaputól 25 méterre vendég szabadrúgást követően Szabó R. bal lábasa lövése kapu mellé szállt.

A 86. percben Károly 18 méterről elvégzett szabadrúgása alig ment kapu mellé.

Érdekes és tanulságos mérkőzés volt!

Összességében a PMFC főként az első félidei játékának köszönhetően megérdemelten nyert.

A második félidőben egy egészen más Kozármislenyt láthattunk, a játékosok felvállalták a játékot, leküzdötték kishitűségüket és mertek futballozni, helyenként jól is játszottak Kocsisék.

A második bekapott gól után úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó, majd a gyorsan jött szépítés után élessé vált a találkozó.

Mezőnyben szép dolgokat láthattunk a mislenyi labdarúgóktól és mint utólag kiderült, nem volt tudatos, hogy a PMFC visszaállt és a védekezésre (is) összpontosított. Az első félidei játékukhoz képest tompábbak lettek, eközben a Misleny megérezte a “vér szagát” és hinni kezdtek magukban és a pontszerzésben.

Végül az egyenlítés nem jött össze, de nincs szégyenkeznivalónk a látottak miatt!

Ha sikerül a későbbiekben is ezt a nagyobb önbizalommal telített játékot pályára vinni labdarúgóinknak, úgy előbb-utóbb jönni fognak a győzelmek is!

A PMFC győzelméhez gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban!

Kovács Zoltán: Küzdelmes mérkőzést játszottunk egy jó pécsi csapat ellen. Az első félidőben kishitűen és megilletődötten játszottunk, túlságos tiszteltük az ellenfelünket. Az első játékrészben ránk erőltette a PMFC az akaratát, végig domináltak az első 45 percben és megérdemelten szereztek vezetést is, és a gólon kívül is volt még néhány lehetőségük. A szünetben azt kértem a srácoktól, hogy bátrabban játszanak, bízzanak magukban. Jó volt nézni a második félidei játékunkat, elkezdtünk focizni, mertünk játszani és ez a határozott és merész játék azt eredményezte, hogy mi is eljutottunk az ellenfél kapujáig és egy két veszélyesebb szituációt ki is alakítottunk. A második bekapott gól kicsit sokkolt bennünket, de mentünk tovább és szépítettünk is. Le a kalappal a játékosok előtt! Mondhatni megráncigáltuk az oroszlán bajuszát! Gratulálok a PMFC győzelméhez, kívánom nekik, hogy jussanak fel az NB II-be. Mostantól a szombati Dunaújváros elleni hazai mérkőzésünkre készülünk!

Márton Gábor: Sajnos azt nem mondhatom, hogy jól játszottunk és nem tudom megmondani, hogy ennek mi az oka. Talán a szombati “vízilabda mérkőzés” túl sokat kivett a játékosokból, mert az egész csapat kompletten nem volt dinamikus, nem tudtunk sebességet váltani. Nem játszottunk túl jól, de ennek ellenére 2-0-ra vezetni tudtunk, majd onnantól őskáosz lett a játékunk és innentől sokkal jobb volt a Misleny, még ha ez nagyon nagy helyzetekben nem is nyilvánult meg és a gólt is egy pontrúgásból kaptuk. Ezzel a játékkal, amit ma mutattunk úgy vélem még pontot sem érdemeltünk volna. Ettől függetlenül nyilván örülünk a győzelemnek, ez nagyon fontos volt számunkra. Ilyen játékkal azonban a későbbiekben nem lehet meccseket nyerni, remélem minden játékosunk elgondolkodik ezen és nyilván mi is, hogy mi az amin változtatnunk kell, és hogy tudjuk őket ebben jobban segíteni. Gratulálunk a Kozármisleny 2. félidei játékához!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!