Meglepetést okozhattunk volna Békéscsabán

Békéscsaba – Kozármisleny 2-1 (1-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Békéscsaba, 600 néző

Vezette: Kovács J. Z. (Kis Z., Szvetnyik B.) Tart. j. v.: Czékus S.

Békéscsaba: Póser – Tolombaye, Szűcs, Balog Zs., Király – Lucas, Tölgyesi (Radványi 46.), Juhász (Soós 71.), Leucuta, Pozsár (Pantovic 61.) – Mosquera

Vezetőedző: Komjáti András

Kozármisleny: Sólyom – Vég, Fellai (Turi 82.), Vattai, Kiss M. – Kovács T., Banai (Szabó B. 61.) – Vituska, Nagy K., Cziráki (Pap 78.) – Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Pózsár 27. (11-esből), Pantovic 73. illetve Nagy K. 30. percben.

Sárga lap: Szűcs 65., Leucuta 93. illetve Fellai 28., Banai 49., Nagy K. 72. percben.

Az 1. percben Cziráki passza után Varga B. nagy helyzetben Póser kezébe emelt.

A 8. percben Vituska szögletét követően Vattai fejelte a kapu mellé.

A 20. percben Fellai szerelt ziccerben.

A 24. percben Vituska 22 méterről a kapufát találta el.

A 27. percben egy bedobás után Fellai testtel ütközött a hazaiak játékosával amely után mindenki meglepetésére a játékvezető büntetőt ítél. A 11-est Pozsér higgadtan értékesítette 1-0.

A 30. percben Cziráki ellen szabálytalankodtak, a 22 méterről elvégzett szabadrúgást Nagy Krisztián középről lőtte a hazai kapuba. 1-1.

A 34. percben Varga B. lövése a kapufát találta el.

A 35. percben Sólyom Csaba hatalmast bravúrt bemutatva védte Mosquera közeli lövését.

A 36. percben Kiss Márton ment el a jobb szélen, majd pontos labdája Cziráki elé került, aki kihagyta a ziccert.

A 37. percben szöglet utáni kavarodás után Banai 7 méterről kapu fölé lőtt.

A 39. percben hazai szöglet után ajtó-ablak helyzetben 5 méterről fejelt mellé Király.

Az 55. percben Pozsár 5 méteres lövésénél Sólyom nagyot védve hárított.

A 61. percben Varga B. lépett ki ziccerben, de jobb külsős lövés kapu mellé szállt.

A 62. percben Varga B. lövése után a kapusról kipattanó labda Cziráki elé került, aki sokat várt így oda lett a lehetőség.

A 63. percben a leshatáron kilépő Leucuta Sólyomba vezette a labdát.

A 68. percben Cziráki 23 méteres lövése szállt kapu mellé.

A 73. percben négy védőnk közt cselezgetett a csereként beállt Pantovic, majd az akció végén 5 méterről lőtt Sólyom kapujába. 2-1.

A 75. percben Nagy K. beadásáról maradtak le középen támadóink.

Rendkívül jól kezdte csapatunk a találkozót és az első félidőben több helyzetet kidolgozva jól futballoztunk. A hazaiak sportszerűen elismerték, hogy a játékvezető ajándék 11-est fújt nekik, amelyet értékesítettek is.

Pár perc múlva Nagy Krisztián gyönyörű szabadrúgásgóljával egyenlítettünk, majd megszerezhettük volna a vezetést is.

A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, sajnos a mislenyi támadók a nagyobbnál nagyobb helyzeteket sem tudták értékesíteni. ha nagyon nehezen is, de otthon tartotta a 3 pontot a Békéscsaba.

A találkozó végére csapatunk talán el is fáradt, de ennél sokkal bosszantóbb, ha csak helyzeteink töredékét értékesítjük, megnyerhettük volna a meccset.

A rangado.hu szakértője így értékelte a látottakat:

“A mezőnyben sokkal jobban, szervezettebben játszott a Kozármisleny. A tizenhatosig lejátszották a csabaiakat, de kihagyták a helyzeteiket, tehát a szerencsésebb csapat nyert – mondta a rangadó.hu szakértője, Királyvári Károly, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – A vendégek elfáradtak a hetvenötödik perc körül, ez is hozzájárult a hazai sikerhez. Nehéz, érdekes mérkőzés volt, mert látszólag nagyon jól passzolt a Kozármisleny, a tizenhatosig nem tudtak velük mit kezdeni a csabaiak, de hiába, mert nem tudták kihasználni. Az Előre eltalálta a kaput, ezért tudott nyerni. Nagyon ügyesek a baranyaiak, nem is értem, hogyan lehetnek sereghajtók. Illetve értem is, meg nem is, mert a játékuk alapján nem odavalók, a helyzetkihasználásuk alapján viszont igen, mert aki nem tud gól rúgni, az nem fog nyerni. Képességbeli probléma, ha valaki nem tud jó megoldást választani a tizenhatoson belül.”

Komjáti András: Szervezett, idegenben bátran futballozó Kozármislennyel találkoztunk, míg csapatom ezúttal mélyen tudása alatt teljesített, sőt játékosaim megmutattak valamennyi hibát, amely a labdarúgásban elkövethető.

Szabó Zsolt: Nehéz bármit is mondanom ezután a találkozó után. Megint megvertük saját magunkat és ismét nulla ponttal térünk haza. Nagyon bosszantó ez, hiszen Békéscsabán lefutballoztuk az NB II 3. helyezett csapatát.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

 1. Mnéni szerint:

  Most akkor fordítsuk meg az újságot, mikor a sportoldalhoz érünk?
  Feljebb szeretnénk lépni a tabellán? Ahhoz gólokat kellene lőni.
  Gólokat kellene lőni? Ahhoz minek erőltetjük ezt az “egycsatáros” játékot hónapokon keresztül?Bencét ketten fogják állandóan, ki lő itt gólt?Menjen előre a Joci meg a Vattai?
  Már lassan elgondolkodtató, hogy az ingyen belépés ellenére is megnézzem ezt a siralmas játékot.Fogy a lelátó!!!
  Fentebb azt olvasom a semleges hozzáértőtől, hogy elfáradt a csapatunk.A korábbi csapatunk vesztett állásból számtalanszor felállt.Nem akarom bántani a sok új “gyereket”, de lehet, hogy ennyit az U 21-seink is nyújtanának. Alkatilag is elsodorják őket.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!