Megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra

Megkezdte felkészülését az NB II Nyugati csoportjának 3. helyezett együttese, a Kozármisleny.

Mint ismert távozott együttesünktől a csapatot 2,5 éve felkészítő Márton Gábor illetve segítője Takács Lajos.

Márton Gábor megtisztelte a társaságot jelenlétével és személyesen mondott köszönetet a srácoknak, hiszen ahogy elmondta nagyrészt nekik köszönheti, hogy most egy osztállyal feljebb dolgozhat. A korábbi vezetőedző köszönetet mondott minden segítőjének is, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Pécsett kapjon lehetőségben.

Feleki Attila klub tulajdonos ezt követően bemutatta a csapatnak az új vezetőedzőt Szabó Zsoltot és segítőjét Mucha Józsefet.


Szabó Zsolt röviden köszöntött mindenkit és jelezte, hogy szeretné folytatni a megkezdett munkát és elődjéhez hasonlóan az ő célja is az, hogy jól szerepeljen az együttes, minél több tehetség kerüljön az NB I-be illetve ezáltal ő is sikeres edző legyen és a legmagasabb osztályba juthasson.

Ahogy azt már tradicionálisan megszokhattuk ezúttal is változik a keret és távozókról érkezőkről, próbajátékosokról tudunk beszámolni.

Biztosan távozik együttesünkből a korábban említett Tányéros Ádám (jelenleg a BKV csapatával edz), Gadó Gábor (jelenleg csapatot keres), és Puskás Zoltán, aki Ausztriában, alacsonyabb osztályban folytatja.

A PMFC-hez került vissza Nagy József és Fröhlich Roland, akik sikeres őszön vannak túl és az új szakmai stáb számít rájuk Pécsett.

Egyelőre tesztelés céljából van a PMFC-nél Marko Bjelanovic és Koller Krisztián, a teljesítményük függvényében kaphatnak szerződést. Ha ez nem valósul meg, úgy Kozármislenyben folytatják pályafutásukat.

Bizonytalan Balaskó Csaba sorsa, akinek az új sporttörvény értelmében lejárt korábban megkötött szerződése, és jelenleg Szolnokon van próbajátékon.

A biztos érkezők között ezidáig a tavaly ezüstérmes együttes meghatározó játékosát, a hátsó alakzat stabil pontját a Pápáról visszatérő Fellai Józsefet említhetjük.

Rajta kívül egy korábbi Kozármisleny játékost, Suba Jánost üdvözölhettük az újak között, aki jelentős NB II-es múlttal és rutinnal rendelkezik. Az utóbbi években Ausztriában légióskodott és szeretne hazatérni, lehetőséget kapni és jó szerepléssel felhívni magára a figyelmet és adott esetben feljebb lépni.

A PMFC és Kozármisleny közötti szorosabb együttműködés értelmében azok a játékosok, akik az NB I-es Pécsben még nem jutnának szerephez, de önmaguk fejlődése illetve klubjuk  érdeke is azt kívánja, hogy Kozármislenyben szerepeljenek.

Az ősszel is már csapatunkat erősítő és a műtétből felépülő Zsdrál Miroszláv, illetve Városi Viktor mellett most újabb 3 fiatal pécsi játékos jelent meg az első edzésen Mislenyben.

Ismerős lehet a nézők számára Erőss Csaba, aki 2011-ben a kozármislenyi utánpótlásból kitűnve már pályára lépett az NB II-ben, majd innen a PMFC U19-es csapatához került. Az ősszel már a felnőtt NB I-esekkel edzett, Ligakupa mérkőzéseken pályára is lépett.
Rajta kívül Turi Tamás és Nagy Dominik is Kozármislenyben készül. Turi T. már nyáron is együtt készült labdarúgóinkkal, de végül a PMFC NB III-as csapatában szerepelt ősszel. Nagy Dominik tagja az U18-as válogatottnak is jelenleg nem tud még bekerülni az NB I-es PMFC-be, így Márton Gábor javaslatára Kozármislenybe kerülhet, amennyiben megfelelő teljesítményt nyújt és játéka megfelel Szabó Zsolt vezetőedzőnek.

Két horvát fiatal is együtt kezdte a felkészülést Sólyom Csabiékkal, a 21 éves Kristijan Glavas védekező középpályás, míg társa Ivan Bijelic támadó. Az ő sorsuk ugyancsak a mutatott teljesítményüktől függően dől majd el.

A sok fiatal mellett egy rutinos, korábbi NB I-es kapussal is találkoztunk Kurucsai Kornél személyében. Sólyom Csabi jelenleg műtét utáni rehabilitációját végzi, így az ősszel Pécsváradon védő Kurucsai, egyelőre besegít az edzéseken, hogy megfelelő edzésmunkát végezhessenek a mezőnyjátékosok.

Sikeres felkészülést kívánunk a csapatnak és jó szereplést a tavaszi fordulók során!

Hajrá Kozármisleny!

2 hozzászólás

  1. Németh I. szerint:

    Üdv Jancsi újra itthon!! Jól lesz látni játszani!!! Hajrá Misleny!!!

  2. Scuderia szerint:

    Subi dubi-Kurukán.ÜDV a csapatnál

Szólj hozzá a bejegyzéshez!