Megkezdődik az NB III-as bajnokság, a Komlót fogadjuk

Szombaton 17:30-kor Kozármislenyben a Komló gárdáját látjuk vendégül az NB III bajnoki nyitányán.

Nem éppen átlagos nyári időszakon van túl a Kozármisleny FC labdarúgócsapata, a sokat megélt játékosok és sportvezetők is olyanon mentek keresztül, amin korábban ezidáig nem.

Azonban nézzük a dolgok jó oldalát nézzük, örömmel konstatálhatjuk, hogy a csapat az NB III-ban indul és reményeink szerint sok sikert, remek győzelmeket fog szerezni és jó teljesítménnyel rukkol ki az elkövetkezendő idényben.

A már szokásosnak mondható nyári játékos-mozgások:

Távozott:

Sólyom Csaba (PMFC)

Valkovics Dávid (PMFC)

Szabó Péter (PMFC)

Erdős Sándor (PMFC)

Schmidt Zsolt (PMFC)

Cziráki Attila (Ausztria)

Puskás Zoltán (Ausztria)

Pókos Máté (Komló)

Szabó Balázs (Komló)

Gajág Gergő (SZEOL)

Érkezett:

Wittrédi Dávid (Debrecen)

Helesfay Donát (PMFC – kölcsönből vissza)

Kiss Márton (Kaposvár)

Várda Ákos (Szentlőrinc – kölcsönből vissza)

Tóth Dániel (Szolnok)

Gránicz Patrik (Szentlőrinc)

Czifra Viktor (PMFC U21)

 

A távozók oldalon érzékeny veszteségekkel is találkozhatunk, Sólyom Csaba 4 évig védte (89 alkalommal) együttesünk kapuját és eközben “mislenyivé vált”, így az ő távozása mindenképpen az élre kívánkozik, nemcsak a pályáról, de az öltözőből is hiányozni fog!

Csabinak kívánjuk, hogy jó egészségben még sokáig tudjon védeni és eközben készüljön a kapusedzői pályára, mert sokra hivatott ezen a téren is!

Gajág Gergő és Beke Péter jelenleg Sopronban edzenek, utolsó információnk szerint mindkettejükre igényt is tartanak a komoly játékoshiánnyal küzdő NB II-es csapatnál.

Gajág Gergő alapember volt a szezonban, míg Beke Péter csak tavasszal érkezett és sérülései ellenére is lehetett rá számítani.

Sokat volt sérült Puskás Zoltán is és főleg a szezon végére érte utol magát ekkor például volt olyan mérkőzés is, ahol mesterhármast ért el.

Cziráki Attila 2 évig volt csapatunk labdarúgója, a támadószekciót erősítette a tavalyi NB III-as  idényében nemcsak a gólszerzésből, de a gólpasszokból is kivette a részét mindkét kategóriában 8-ig jutott, így az összesített házi kanadai táblázaton a 3. helyen végzett.

Szabó Balázs posztján két olyan alapember, mint Kovács Tamás és Nagy Erik szerepelt így Balázsnak nem volt könnyű dolga tavasszal a kezdőcsapatba kerülni, ezért nem titkoltan a több játéklehetőség reményében a távozás mellett döntött. Szabó B. 2 év megszakítással ugyan, de 5 évet töltött el Kozármislenyben (81 mérkőzésen játszott) így sok szép sikerben volt része, tagja volt a 2012/2013-as ezüstérmes csapatunknak is, fontos gólok is fűződtek a nevéhez.

Négy fiatal labdarúgónk: Valkovics Dávid, Erdős Sándor, Szabó Péter és Pókos Máté kevesebb játéklehetőséget kaptak, de amikor szükség volt lehetett számítani rájuk és meg is oldották feladatukat. A több játéklehetőség reményében Szabó P. és Valkovics és Erdős a Megye I-es PMFC, míg Pókos M. a Komló csapatában folytatja pályafutását.

Az utolsó pillanatban pedig megegyezés született arról, hogy Beke Péter mégsem igazol Sopronba, hanem marad Mislenyben így viszont Schmidt Zsolt a PMFC együtteséhez igazol.

Schmidt Zs. a télen érkezett vissza csapatunkhoz 12 bajnoki mérkőzésen 5 gólt szerzett tavasszal.

További sok sikert kívánunk valamennyi távozó játékosunknak!

Az érkezők oldalon is komoly erősítéseket jegyezhetünk fel.

Wittrédi Dávid ugyan tavasszal kevesebbet játszott az NB I-es Debrecenben, de úgy látjuk napról – napra jobb formába lendül és az NB III-as bajnokság egyik üde színfoltja lehet.

Bízunk benne, hogy jó idényt fog futni és csapatunk eredményességének egyik letéteményese lesz.

Gránicz Patrikot leszámítva (aki már bemutatkozott az NB I-ben is) minden érkező játékosunk volt már a Kozármisleny labdarúgója, így nem ismeretlen számukra sem a helyszín, sem a közeg, de a csapattársak sem.

Helesfay Donát és Kiss Márton tagja volt a legsikeresebb csapatainknak a két ízben is ezüstérmes Kozármislenynek, így bízunk benne hogy azok az emlékek még élénken élnek bennük és bízunk benne hogy az egész csapathoz hasonlóan az idei évben is szeretnének valami hasonlót átélni.

Tóth Dániel fiatal kora ellenére is 95 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, így az ő személye is erősítés, hiszen magasabb osztályból érkezik a motivációja pedig nem lehet más, mint egy osztállyal feljebb lépni.

A csapat kerete a 2015/2016-os bajnokságra:

Kapusok: Helesfay Donát, Molnár Péter

Védők: Fenyvesi Olivér, Lantos Levente, Fellai József, Kiss Márton, Szabó Milán, Kocsis Adrián, Czifra Viktor

Középpályások: Nagy Erik, Kovács Tamás, Kirchner Krisztián, Várda Ákos, Wittrédi Dávid, Nagy Krisztián, Schmidt Zsolt, Gránicz Patrik

Támadók: Lauer Norbert, Tóth Dániel, Tóth Adrián

A szakmai stábban is történt változás Volcsányi Csaba 8 év után távozott a csapattól és a PMFC együttesénél tölti be a kapusedzői feladatkört.

A nyári felkészülés során csapatunk ugyan kevesebb edzőmeccset játszott, ezeken 3 győzelmet arattunk (idehaza a Komló ellen, Szentlőrincen és Szekszárdon), illetve egyszer döntetlenre végeztünk a Komló ellen ugyancsak hazai pályán.

A csapat magja azonban változatlan és ha azt vesszük, hogy tavasszal az utolsó 11 bajnoki mérkőzésen veretlenek maradtunk (9 győzelem, 2 döntetlen), abból erőt merítve kell a folytonosságot megőrizni.

A korábbi évektől eltérően idén előbb kezdődik a bajnokság, így a pihenési időszak rövidebbre sikerült, majd egy kicsit zavaros felkészülés végén a célegyenesbe fordultunk a héten és mostantól mindenki szeme előtt a bajnokság 1. fordulója lebeg.

A Komló az előző évben magabiztosan nyerte meg a Megye I-es bajnokságot és a felkészülési mérkőzések során láthattuk, hogy jó játékerőt képviselnek, véleményünk szerint nem lesznek kiesési gondjaik, mert egy masszív, jól összerakott, játszani igyekvő csapat benyomását keltette Varga Balázs legénysége, akiknek az erősítéseik is jól sikerültek.

A SZEOL-ból igazol Bata Csongor nagy fogásnak tűnik, a tavalyi 5. helyezett Szeged egyik erőssége volt és az eddig látottak alapján Komlón is komoly szerepe lesz a gólszerzés terén.

A középpályán Szabó Balázs jelentheti a rutint, de a védelem közepébe ugyancsak érkezett erősítés, így Herbert Rolanddal a kapuban erős tengelye lesz a Bányásznak.

A PMFC U21-es csapatából érkező fiatalok (köztük Márkvárt Patrikkal), most a felnőtt mezőnyben mutathatják meg, hogy sokra hivatottak.

Ugyan a két csapat különböző célokkal vág neki a bajnokságnak, de a bajnoki nyitányon egy lendületben lévő, az előző idényben bajnoki címet szerző csapat bizonyára mentálisan megerősödve és önbizalommal telve fog pályára lépni, így Németh Zsolt csapatának is komolyan oda kell tennie magát, főleg azért mert a tavaszi szezonkezdeten már átéltük, hogy mennyire fontos a bajnoki nyitány, akkor egy Komlónál lényegesen gyengébb Maglódtól szenvedtünk vereséget. reméljük a leckét mindenki megtanulta és megfelelő hozzáállással vetik magukat a küzdelembe játékosaink.

Az esetből tanulva mostantól mindenkinek a maximumra kell törekednie és fontos, hogy egymást segítve, egymást bátorítva tegyenek minden a lehető legjobb szereplés érdekében, ahogy az indulónkban is elhangzik: “Egymásért és Kozármislenyért!”

Bizonyára sok vendég néző kíséri el majd csapatát így a hazai szurkolóknak is fel kell venni a versenyt hangerőben komlóiakkal!

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat, a korábbi évekhez hasonlóan a hölgyek és a gyermekek ingyen tekinthetik meg a találkozót.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

4 hozzászólás

 1. mislenyfan szerint:

  Srácok ott kell folytatni ahol tavasszal abbahagytuk!!!
  Ki kell tömni a Komlót is!!!
  Idén ne mi legyünk az üldözők, a mi hátunkat nézzék a többiek.
  Az első perctől hajtani kell, csak így lehetünk bajnokok!!!
  Minél több néző jöjjön ki a meccsre és biztassuk a srácokat.

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. ..... szerint:

  Hajrá Komló! 0-2, lazán!

 3. Michelin szerint:

  Hajrá Misleny! Hajrá Fiúk! Tegyétek oda magatokat, mert jó csapat a Komló… Kár, hogy most találkozunk velük, mert később könnyebb dolgunk lett volna. Most még tart náluk a lendület a hurráoptimizmus, és még az anyagi problémák sem jöttek ki. Mindegy. Így is úgy is nyernünk kell! Nem kérdés, hogy mi vagyunk a jobb csapat! De a pályán ezt be kell bizonyítani. Az edzőmeccseken látszott, hogy kellemetlen ellenfél és tudjátok mindenki a bajnokesélyes ellen akarja megmutatni. A Komlónak ez most nagy presztízs, de álljatok hozzá ti is így. A hozzáálláson fog múlni, hogy ki akarja jobban a győzelmet! Remélem a Misleny! Hajrá-hajrá Kozármisleny!

 4. hurrá! szerint:

  ……szerint-nek üzenem,hogy 0-2 helyett 1-0! Mikor az ember forró segge nekiér a hideg falnak és felébred! Azért mertél nagyot álmodni, ami azért valami!
  HAJRÁ MISLENY!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!