Megérdemelt győzelem a Nyíregyháza ellen

HR-Rent Kozármisleny – Nyíregyháza 1–0 (0-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 300 néző

Vezette: Németh Á. (Máyer G., Kiss B.) tart. j.v.: Barna G.

01_nyiregyhaza_20170316_525

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. – Kiss M., Lantos, Racskó, Varga M. – Szekszárdi (Tóth M. 31.), Nagy E. – Beke, Kirchner (Gubacsi 88.9, Kemény (Városi 64.) – Grumic

Vezetőedző: Szanyó Károly

02_nyiregyhaza_20170316_525

Nyíregyháza: Hermány – Úr, Dvorschák, Rubus, Törtei T. – Kónya, Kártik (Vámos 79.) – Sinanovic, Rudolf G., Szécsi M. (Holdampf 58.) – Takács T. (Tisza 46.)

Vezetőedző: Véber György

Gólszerzők: Racskó 61. percben.

Kiállítva: Rudolf 76. percben.

Sárga lap: Nagy E. 41., Varga M. 57., Horváth D. 92. illetve Dvorschák 29., Rubus 46. percben.

Kezdőcsapatunk a múlt hetihez képest három helyen változott, visszatért Lantos Levente a védelem tengelyébe, először kap lehetőséget a sérüléséből felépülő tavasszal Kiss Márton, illetve helyet követelt magának Kemény Tamás is.

A vendégek kezdőjében helyet kapott két korábbi kozármislenyi labdarúgó is. Sinanovic Sinan ősszel még csapatunkat erősítette, illetve Takács Tamás aki korábban erősítette együttesünket, azóta pedig bemutatkozott az NB I-ben is.

A 6. percben Beke beadását Grumic sarokkal tette kapura, de védők blokkolták a kísérletét.

05_nyiregyhaza_20170316_525

A 10. perc végén Nagy Erik szerzett labdát majd 20 méterről lövésre vállalkozott de Hermánynak nem okozott gondot.

A 17. percben Kirchner labdaszerzése után 3 a 3 ellen vezettük a labdát a nyíregyházi védelemre, Kirchner passz helyett lövésre vállalkozott, s labda az egyik nyíregyházi védőről szögletre pattant.

A 30. percben Dvorschák szabálytalankodott Kemény Tamással szemben, a játékvezető szabadrúgást ítélt a hazai csapatnak, Dvorschákot pedig sárga lappal “jutalmazta”. A kaputól 19 méterre megítélt szabadrúgást Varga Márkó lőtte kapura sikertelenül.

A 35. percben Beke iramodott meg a bal szélen, remekül tálalt középre, de Kemény Tamás gólhelyzetben nem találta el a felpattanó labdát.

A 36. percben Beke cselezett befelé majd lövésre vállalkozott, centikkel ment el a jobb felső sarok mellett.

07_nyiregyhaza_20170316_525

A 42. percben Grumic labdalevétele után 19 méterről a kapu mellé lőtt.

09_nyiregyhaza_20170316_525

Az első félidő nem hozott gólt, de a Kozármisleny csapat többször is helyzetbe került, de a befejezésekbe hiba csúszott. A szünetben cserélt a Nyíregyháza Takács T. helyett Tisza lépett pályára.

A 46. percben Kirchner 19 méterről leadott nagy erejű lövése alig ment a kapu mellé, de a lövés közben szabálytalankodtak ellene, amiért a játékvezető szabadrúgást ítélt a Nyíregyháza kapujától 19 méterre. A vétkes Rubusnak pedig sárga lapot mutatott fel. A szabadrúgást Beke kapu fölé tekerte.

Az 52. percben Grumic elé került a labda, kapussal szemben állt de emelése elakadt a kapusban.

12_nyiregyhaza_20170316_525

Az 57. percben nyíregyházi szabadrúgást Rudolf 25 méterről kapu fölé lőtt.

Az 59. percben Bekétől kapta a labdát Nagy Erik, majd 18 méterről kapu fölé lőtt.

A 61. percben góllá érett a mislenyi fölény. Beke szabadrúgása után Grumic közeli próbálkozását Hermány elsőre még védeni tudta, de a kipattanót Racskó értékesítette. 1-0

14_nyiregyhaza_20170316_525

17_nyiregyhaza_20170316_525

A 69. percben Rudolf tizenhatoson belülről veszélyesen gurított középre, de Lantos nagyot mentett.

A 75. percben Kónya 15 méterről kapu fölé lőtt.

A 76. percben Rudolf egy számukra megítélt szabadrúgást követően utánrúgásért egyből piros lapot kapott.

20_nyiregyhaza_20170316_525

A 77. percben Úr egy lecsorgó labdát 13 méterről lőtt mellé.

A 84. percben Kirchner kényszerítőzött Grumiccsal majd 17 méterről nagy erővel lőtt kapura, de Hermány nagy bravúrral hárított.

23_nyiregyhaza_20170316_525

A 89. percben Grumic közeli fejesét védte bravúrral Hermány, majd Grumic a kipattanót megszerezve 11 méterről kapu mellé lőtt.

A 90. percben Beke cselei után a lövése elakadt a védőkben.

A 90. percben Beke egy kényszerítő után alig lőtt mellé.

22_nyiregyhaza_20170316_525

A 91. percben Grumic 17 méteres szabadrúgását Hermány hárította.

A találkozó nem várt hazai fölényt hozott, a játék minden elemében a Nyíregyháza fölé nőtt a HR-Rent Kozármisleny. Tudatos játékban is jócskán felülmúltuk ellenfelünket, a vendégeknek alig akadt említésre méltó eseménye. Labdarúgóink remek mentalitásban, jó hozzáállással és a tavaszi legjobb játékával az 1-0-ás eredmény ellenére magabiztosan győzött. Az eredmény a vendégekre nézve rendkívül hízelgő, könnyen beleszaladhattak volna egy nagyarányú vereségbe is. Számunkra ugyanakkor figyelmeztető, hogy egy már “megnyert” meccsen az 1-0-ás előny nem előny, hiszen az ellenfél akár egy kósza akcióból is egyenlíthet. Ebből a jövőre nézve nyilván tanulni kell és jobb helyzetkihasználás mellett kevésbé kell izgulni a végjátékban. Ma a futball szerencsére igazságos maradt, és nem sikerült pontot szereznie a Nyíregyházának, akik igazából csak a bekapott góljuk után “néztek az ellenfél kapujára”, de ekkor is kevésnek bizonyultak próbálkozásaink, hiszen kapusunknak talán el sem kellett vetődni, mert nem okoztak veszélyt kapunkra!

Gratulálunk a játékosoknak és a szakmai stábnak egyaránt, mindenki remek munkát végzett!

Az már most látszik, hogy az irány mindenféleképpen jó és erre a bátor játékra a következő fordulókban is lehet építeni!

26_nyiregyhaza_20170316_525

Szanyó Károly: A lejátszott tavaszi mérkőzéseink közül talán ma játszottunk úgy, ami elvárható tőlünk. Ahhoz, hogy mi támadó focit tudjunk játszani, megvannak a megfelelő embereink és szeretnénk a közönségünket is kiszolgálni, de elsődlegesen természetesen a csapat érdekeit tartjuk szem előtt. Én úgy érzem, hogy a mai mérkőzésen az 1-0 nem tükrözi a két csapat közti különbséget. Ha 3-4 gólt szereztünk volna, akkor is azt gondolom, hogy keveset mondtam volna. Ilyen a foci, örüljünk ennek az 1 gólnak, ami véleményem szerint nem is volt olyan nagy helyzet, mint sok más több lehetőségünk a mérkőzés folyamán. Nagyot melóztak ma a srácok, talán kezdik megérteni, hogy mi az, amit szeretnénk. Lesz egy kéthetes szünetünk, ami még sokat tud lendíteni a csapat állapotán, minden szinten, taktikailag és fizikálisan, ezt az időszakot megpróbáljuk tartalmasan kihasználni. Addig még van egy soproni mérkőzésünk, ahol szintén szeretnénk pontokat szerezni és ennek tükrében utazunk majd el. Én nagyon bízom a srácokban és úgy gondolom, hogy ez a bizalom vissza is köszönt a mai mérkőzésen és a következőkben is vissza fog még köszönni. Gratulálok a srácoknak!

Véber György: Borzalmas színvonalú találkozó volt, ebben mi voltunk a vesztesek, ez mindent el is mond a teljesítményünkről.

Hajrá Kozármisleny!.

2 hozzászólás

 1. öreg mislenyi szerint:

  Wéber Gyuri, melyik meccset nézted? Kétségtelen, hogy számunkra sem derült ki, hogy a Nyíregyháza mit akart játszani. Csak a kapusotok bravúrjai mentett meg benneteket a kiütéses vereségtől. A nyilatkozatodból nem derül ki, hogy a Misleny játszott, csak ebben ti nem voltatok partnerek. Egyébként sok sikert kívánunk a bajnokságban!

 2. MISLENY FAN szerint:

  ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ MINDENKINEK!!!

  Nagyon jól festett tegnap a csapat, rendkívül motiváltak voltak a srácok.
  Csak így tovább és akkor nem kell majd a végén izgulnunk.
  Szerintem ez a csapat nemsokára összefog érni, ehhez minden adott.
  Megvannak a megfelelő képességű játékosok és jó a szakmai stáb is.

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!